Kulinariniai receptai

A
Alina55 11024
2011-09-20 11:15 Alina55

Vejune78 rašė: kepk kepsniukus is moliūgų, sveika ir labai skanu:)

Gal receptuke moliūgą gali pakeisti cukinija smile
V
Vejune78 307
2011-09-20 11:23 Vejune78
Galima aisku:)
Elste Elste 27356
2011-09-20 12:19 Elste

Vejune78 rašė:
reikia:

moliugo,
česnako,
morkų,
miltų,
majonezo,
prieskonių


Moliūgą sutarkuoti stambia (burokine) tarka, morkas taip pat, tik morku deti nedaug, didziaja dali turi sudaryti moliugas, česnako dvi skilteles sutarkuoti, idėti miltų (tešlos sukibimui),majonezo , prieskonių ir viską išmaišius kepti įkaitintame aliejuje keptuvėje. SKANAUS!!!

o gaunasi čia tokie tipo kotletukai ar blynai? su kuo juos valgyti?
jofky jofky 3286
2011-09-20 13:49 jofky
Eksperimento būdu pasigaminai labai skanų desertą, dingo iš lėkštės žaibo greitumu smile
Pradžia buvo išbandyti rasta receptą kaip pasigaminti namie Rikotos sūrį. Iš ryto kefyro pakelį (mikštoje pakuotėje) 2,5 proc idėjau į šaldomą kamerą. Vakare visą sušalusią masę idėjau į sūrmaišį (kas neturi tinka marlė kelių sluoksnių) ir pakabinau virš krauklės kad tirpastant nuvarvėtų vanduo. Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota, tai ryte dar prieš darbą ją sumaišiau su kokoso drožlėmis keletui minučių kad išbrinktu, pagal skonį pridėjau cukraus pudros (cukrus sunkiai tirpta) ir šaukštelis pilnas paprasto želatino, jis irgi greit paruošiamas su trupučiu vandens. Viską sumaišiau ir į šaldytuvą, po darbo mėgavomės puikiu desertu smile
Elste Elste 27356
2011-09-20 13:53 Elste

jofky rašė:
Eksperimento būdu pasigaminai labai skanų desertą, dingo iš lėkštės žaibo greitumu smile
Pradžia buvo išbandyti rasta receptą kaip pasigaminti namie Rikotos sūrį. Iš ryto kefyro pakelį (mikštoje pakuotėje) 2,5 proc idėjau į šaldomą kamerą. Vakare visą sušalusią masę idėjau į sūrmaišį (kas neturi tinka marlė kelių sluoksnių) ir pakabinau virš krauklės kad tirpastant nuvarvėtų vanduo. Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota, tai ryte dar prieš darbą ją sumaišiau su kokoso drožlėmis keletui minučių kad išbrinktu, pagal skonį pridėjau cukraus pudros (cukrus sunkiai tirpta) ir šaukštelis pilnas paprasto želatino, jis irgi greit paruošiamas su trupučiu vandens. Viską sumaišiau ir į šaldytuvą, po darbo mėgavomės puikiu desertu smile

o kam dar šaldyti tą kefyrą smile
Tininga Tininga 50021
2011-09-20 13:58 Tininga

Elste rašė:
o kam dar šaldyti tą kefyrą smile

Taip reikia, iš kefyro norint pasidaryti sūrį. Kolegė vaišino darbe. Nu tikrai įdomu. Ir neblogas skonis.
jofky jofky 3286
2011-09-20 13:59 jofky

Elste rašė:

jofky rašė:
Eksperimento būdu pasigaminai labai skanų desertą, dingo iš lėkštės žaibo greitumu smile
Pradžia buvo išbandyti rasta receptą kaip pasigaminti namie Rikotos sūrį. Iš ryto kefyro pakelį (mikštoje pakuotėje) 2,5 proc idėjau į šaldomą kamerą. Vakare visą sušalusią masę idėjau į sūrmaišį (kas neturi tinka marlė kelių sluoksnių) ir pakabinau virš krauklės kad tirpastant nuvarvėtų vanduo. Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota, tai ryte dar prieš darbą ją sumaišiau su kokoso drožlėmis keletui minučių kad išbrinktu, pagal skonį pridėjau cukraus pudros (cukrus sunkiai tirpta) ir šaukštelis pilnas paprasto želatino, jis irgi greit paruošiamas su trupučiu vandens. Viską sumaišiau ir į šaldytuvą, po darbo mėgavomės puikiu desertu smile

o kam dar šaldyti tą kefyrą smile


Kiek suprantu kitaip neina atskirti vandens, ištikro tai nežinau, papraščiausiai radau tokį receptuką kuris sudomino, kiti receptai siūlo kažkaip virimo budu iš pieno Rikota gaminti, iki šiol išvis nežinojau kad yra toks Rikotos sūris smile
Jojo Jojo 405
2011-09-20 14:37 Jojo

jofky rašė:

Nieko daugiau nesugalvojau kur panaudoti Rikota...


galima pyragui panaudoti:
beatulia.blogspot.com/2010/05/nerealusis-kefyro-pyragas.html



Tess Tess 20234
2011-09-20 14:38 Tess
Mano sesuo sau pastoviai taip varškę daro iš kefyro smile
Elste Elste 27356
2011-09-20 14:48 Elste

jofky rašė:
Kiek suprantu kitaip neina atskirti vandens, ištikro tai nežinau, papraščiausiai radau tokį receptuką kuris sudomino, kiti receptai siūlo kažkaip virimo budu iš pieno Rikota gaminti, iki šiol išvis nežinojau kad yra toks Rikotos sūris smile

nebent iš pirktinio-dirbtinio smile naminio rūgpienio tai tikrai nereikia.
Bet toks ten ir sūris ar varškė gaunasi iš pirktinio kefyro smile tai ar jau padarytą nusipirksi, ar tą kefyrą šaldysi ir visaip kaip darysi - ta pati chemija bus smile
jofky jofky 3286
2011-09-20 15:04 jofky

Elste rašė:

jofky rašė:
Kiek suprantu kitaip neina atskirti vandens, ištikro tai nežinau, papraščiausiai radau tokį receptuką kuris sudomino, kiti receptai siūlo kažkaip virimo budu iš pieno Rikota gaminti, iki šiol išvis nežinojau kad yra toks Rikotos sūris smile

nebent iš pirktinio-dirbtinio smile naminio rūgpienio tai tikrai nereikia.
Bet toks ten ir sūris ar varškė gaunasi iš pirktinio kefyro smile tai ar jau padarytą nusipirksi, ar tą kefyrą šaldysi ir visaip kaip darysi - ta pati chemija bus smile


Nesupratau visai ką norėjot pasakyti smile pati gaminau iš kefyro kad būtu naturalus produktas, be tirštiklių, dažiklių, koncervantų ir kitų nereikalingų priedų
Jojo Jojo 405
2011-09-20 15:10 Jojo

Elste rašė:


jofky rašė:
Kiek suprantu kitaip neina atskirti vandens, ištikro tai nežinau, papraščiausiai radau tokį receptuką kuris sudomino, kiti receptai siūlo kažkaip virimo budu iš pieno Rikota gaminti, iki šiol išvis nežinojau kad yra toks Rikotos sūris smile

naminio rūgpienio tai tikrai nereikia.


čia tiesiog toks būdas, kitoks nei kaitinimo. man tai ten ne sūris o labai švelni, skani varškė gaunasi. Naminį manau irgi taip galima sušaldžius varškę gauti, tik nebandžiau, ness vis kameroj nėr vietos o ir taros tinkamos šaldymui neturiu, nes jei naminio ir būna pas man kada rūgpieno, tai jis stikliniam, tai taip gi į kamerą nekiši.
jofky jofky 3286
2011-09-20 15:13 jofky

Jojo rašė:

Elste rašė:


jofky rašė:
Kiek suprantu kitaip neina atskirti vandens, ištikro tai nežinau, papraščiausiai radau tokį receptuką kuris sudomino, kiti receptai siūlo kažkaip virimo budu iš pieno Rikota gaminti, iki šiol išvis nežinojau kad yra toks Rikotos sūris smile

naminio rūgpienio tai tikrai nereikia.


čia tiesiog toks būdas, kitoks nei kaitinimo. man tai ten ne sūris o labai švelni, skani varškė gaunasi. Naminį manau irgi taip galima sušaldžius varškę gauti, tik nebandžiau, ness vis kameroj nėr vietos o ir taros tinkamos šaldymui neturiu, nes jei naminio ir būna pas man kada rūgpieno, tai jis stikliniam, tai taip gi į kamerą nekiši.


ipilti į maišelį ir užrišti mazgelį smile
Elste Elste 27356
2011-09-20 15:19 Elste

jofky rašė:

Nesupratau visai ką norėjot pasakyti smile pati gaminau iš kefyro kad būtu naturalus produktas, be tirštiklių, dažiklių, koncervantų ir kitų nereikalingų priedų

tą va ir sakau, kad pirktinis kefyras iš kurios darote sūrį (Varške) nėra natūralus produktas, tai ir gaunate sūrį vis tiek su visokiais tirštikliais, dažikliais... smile
Tininga Tininga 50021
2011-09-20 15:22 Tininga

Elste rašė:
kad pirktinis kefyras iš kurios darote sūrį (Varške) nėra natūralus produktas, tai ir gaunate sūrį vis tiek su visokiais tirštikliais, dažikliais... smile

Normalus tas pirktinis kefyras... Jau kad visi produktai tokie "blogi" būtų, kuriuos valgome...! O su dažikliais kefyro tai irgi neteko matyt smile
Beje, Elste, tas produktas iš šaldyto kefyro tikrai įdomus ir skanus. Gal kaip kremas koks... Būtum paragavusi kada, nesišaipytum čia smile
Elste Elste 27356
2011-09-20 15:25 Elste

Tininga rašė:

tas produktas iš šaldyto kefyro tikrai įdomus ir skanus. Gal kaip kremas koks... Būtum paragavusi kada, nesišaipytum čia smile

nesišaipau, tik mąstau garsiai smile kas iš naminio natūralaus surūgusio karvės pieno tai suprantu daroma sūrį, varškę.
Bet iš to pirktinio, tai smile juk pirktinis pienas (fabrikinis) iš visokių pieno miltelių daromas, tai ne manau, kad kefyras ten natūralus rūgpienis smile
snake snake 3833
2011-09-20 15:29 snake
Elste, bliamba, iš gražios moteriškės šuniuku virtai smile
Tininga Tininga 50021
2011-09-20 15:31 Tininga

Elste rašė:
juk pirktinis pienas (fabrikinis) iš visokių pieno miltelių daromas, tai ne manau, kad kefyras ten natūralus rūgpienis smile

TIKRAI JOKS PIENAS LIETUVOJE KOL KAS NEDAROMAS IŠ MILTELIŲ.
Vat tą tai jau tikrai žinau, mano sesuo kontroliuojančioje įstaigoje sėdi smile
Elste Elste 27356
2011-09-20 15:35 Elste

snake rašė:
Elste, bliamba, iš gražios moteriškės šuniuku virtai smile

eeee... smile o ciuciukas negražus smile toks mielas ir lietų myli smile
tai vėl atvirsti į gražią moterą? smile
Elste Elste 27356
2011-09-20 15:38 Elste

Tininga rašė:
TIKRAI JOKS PIENAS LIETUVOJE KOL KAS NEDAROMAS IŠ MILTELIŲ.
Vat tą tai jau tikrai žinau, mano sesuo kontroliuojančioje įstaigoje sėdi smile

ko tai netikiu smile
sviestas iš kažkios neaiškios iš Azijos atsivežamos emulsijos gaminamas, pieno milteliai tikrai dedami į pieną (gal ne visose pieninėse, bet...), sūriai (ypač tie lydyti) iš vis neaišku iš kokios masės gaminami. Tai jau tas kefyras tikrai papildomų visokių greito ruginimo chemikalų turi smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui