Kulinariniai receptai

snake snake 3833
2011-09-14 14:37 snake
Vajeee vajeeee...Ko tik neprigalvoja: lašiniai su šokoladu...Nu prie tokio patiekalo reikėtų degtinės (spirito) taurelės, kad vidurių nesusuktų smile
I
IlonaD 6943
2011-09-14 14:38 IlonaD

snake rašė:
Vajeee vajeeee...Ko tik neprigalvoja: lašiniai su šokoladu...Nu prie tokio patiekalo reikėtų degtinės (spirito) taurelės, kad vidurių nesusuktų smile


Ten dar aštrusis pipiras dedamas, sutvarkys visus vidurius :))
snake snake 3833
2011-09-14 14:40 snake

IlonaD rašė:

snake rašė:
Vajeee vajeeee...Ko tik neprigalvoja: lašiniai su šokoladu...Nu prie tokio patiekalo reikėtų degtinės (spirito) taurelės, kad vidurių nesusuktų smile


Ten dar aštrusis pipiras dedamas, sutvarkys visus vidurius :))



Nu jo, visa skonių gama smile . Tik rūgštaus trūksta, ar nepastebėjau.
I
IlonaD 6943
2011-09-14 14:41 IlonaD

snake rašė:

IlonaD rašė:

snake rašė:
Vajeee vajeeee...Ko tik neprigalvoja: lašiniai su šokoladu...Nu prie tokio patiekalo reikėtų degtinės (spirito) taurelės, kad vidurių nesusuktų smile


Ten dar aštrusis pipiras dedamas, sutvarkys visus vidurius :))



Nu jo, visa skonių gama smile . Tik rūgštaus trūksta, ar nepastebėjau.


Galima raugintais kopūstais užkąsti smile
snake snake 3833
2011-09-14 14:58 snake
Arba rūgpieniu užgerti smile
ram-une ram-une 369
2011-09-16 20:05 ram-une
Na , po lasiniu su sokaladu siulau zele deserto it pora tortuku ( balti biskvitai, sutepti konjako skonio kremu su riesutais )





urtele urtele 13511
2011-09-16 20:10 urtele

ram-une rašė:
siulau zele deserto it pora tortuku ( balti biskvitai, sutepti konjako skonio kremu su riesutais )

Vau, nu kaip aš norėčiau po keli kasniukus ...visų smile
ram-une ram-une 369
2011-09-16 20:51 ram-une
smile
Aradija Aradija 10364
2011-09-16 22:48 Aradija
o aš galų gale išsikepiau varškės keksa, jau seniai jo norėjau, bet kažkaip varškės nenusiprikdavau :) tik va viena problema kurios nenumaciau - kekso tešlos gavosi tiek kad dvi kekso formas pripildyt butų galima smile kita krta reikes visko per puse imti smile tai va primasis kepsas jau iškeptas ir nuragautas, dabar dar antras kepa smile gal ir gerai kai du gauni vietoj vieno smile
ram-une ram-une 369
2011-09-17 08:27 ram-une
cia jau 2 in 1 gavosi :D super... skanaus kekso mazai tikrai nebus smile
jofky jofky 3286
2011-09-17 11:01 jofky

KKANDRATAVICIUTE rašė:
sveiki visi kulinarai konditeriai. Turiu keletą užderėjusių moliūgų, bet visiškai nežinau ką galėčiau iš jų pagaminti žiemai, o gal ir nebūtinai žiemai. Gal kas galite pasiūlyti ką nors skanaus??? smile


Trinta moliūgų sriuba labai skani, tik neturiu po ranka recepto, bet pagooglinus rasit nemažai :)
jofky jofky 3286
2011-09-17 11:12 jofky

IlonaD rašė:

jofky rašė:

Tikrai neverta, jeigu kažko abejojete, prieš naudojant kiaušinį švariai nuplaukite su soda ar kita plovimo priemone, nusausinkite, išimkite trynius, nusiplaukite rankas ir tada jau laisvai darbuokites toliau. Ta bjaurioji bacila gyvena ne kiaušinyje, o ant lukšto, jeigu išvis ji yra.


Kaip tą majonezą darote? Kažkada dariau, ryyškiai per riebus gavosi smile



Pastebėjau, kad negaunu sms apie temas kuriose pasisakau, keista, gal Tomukui apie tai reik parašyt smile

Na žinoma, kad majonezas yra riebus, juk pagrindas tai aliejus, todėl skeptiškai žiūriu į tą parduotuvinį kuriame parašyta neriebus, tai kokio š.. prideda į jį smile

Aš darau taip:
2 tryniai iš L dydžio kiaušinių
1 v.š. obuolių acto 6 proc (rekomenduojama balto vyno acto)
1 a.š. cukraus (geriau pagal skonį)
1 a.š. be kaupo druskos (geriau pagal skonį)
1 a.š. gasrtyčių (lietuviškų) bet tai irgi skonio reikalas
Rekomenduoja kad visus produktus turėti kambario temperatūros, bet iš šaldytuvo paėmus irgi viskas gaunasi puikiai. Su mikseriu sumaišom ir pradedam pilti po truputį aliejų vis plakdami greičiausiu greičiu. Supilu apie 200 ml aliejaus, čia irgi skonio reikalas. Aliejus galima įvairius maišyti, žinoma skonis bus atitinkamas. Aš dedu 50/50 saulėgražų ir alyvuogių smile

jofky jofky 3286
2011-09-17 14:21 jofky

Luka_Paciolis rašė:

jofky rašė: Aš darau taip:

Kiaušinio tryniai imami žalių (ne virtų) kiaušinių?


Taip, tik žali
A
Alina55 11024
2011-09-20 10:29 Alina55
Gal ką sudomins duonos receptas iš "Šiaulių krašto":
Reikės: saujos druskos, saujos kmynų, saujos sėmenų, saujos gliaudytų saulėgrąžų; 2 šaukštų cukraus + 1,5 stiklinės cukraus; 1,7 litro vandens; raugo; 1,5 kg rupaus malimo ruginių miltų „Dobelė“ ir 0,5 kg kvietinių miltų.
Į indą sudėtus saują druskos, kmynų ir 2 šaukštus cukraus užpilti 1,7 litro karštu virintu vandeniu. 5— 6 saujas ruginių miltų, dedant į karštą vandenį, gerai išmaišyti (užplikyti). Palikti apie 2 val. atvėsti, tuomet supilti raugą.
Viską laikyti 2 paras. Po to supilti 1,5 stiklinės cukraus ir gerai išmaišyti. Atsidėti raugo kitam kartui. Supilti sėmenis, saulėgrąžas, likusius miltus, gautą tešlą gerai išminkyti. Laikyti apie 8 val., tada jau galima kepti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą į skardą, suformuoti duonos kepalą (galima padalinti tešlą į dvi dalis), įspausti akutes. Lukterėti, kol tešla skardoje vėl kilstelės. Pašauti į šaltą orkaitę. Kepti 200 ° C temperatūroje 40— 45 min., tuomet 150 ° C temperatūroje 1 val. 10 min.
Iškepus sutepti duoną saldžiu vandeniu, uždėti polietileno plėvelę, apkloti kilpiniu rankšluosčiu. Laikyti mažiausiai valandą (6 val.). Pavyzdžiui, trečiadienio vakare užmaišyti raugą, penktadienio vakare suminkyti tešlą, šeštadienio ryte — kepti.
Kiekvienas šeimynykštis žino, kad nieko nėra skaniau už mamos keptą duoną, džiaugiasi kvepiančiais duona namais... Skanaus!
www.skrastas.lt/?data=2011-09-20&all=1
V
Vejune78 307
2011-09-20 10:53 Vejune78
o man labai skanu moliūgų kepsniukai:))
V
Vejune78 307
2011-09-20 10:54 Vejune78
[quote=jofky]

KKANDRATAVICIUTE rašė:
sveiki visi kulinarai konditeriai. Turiu keletą užderėjusių moliūgų, bet visiškai nežinau ką galėčiau iš jų pagaminti žiemai, o gal ir nebūtinai žiemai. Gal kas galite pasiūlyti ką nors skanaus??? smile



kepk kepsniukus is moliūgų, sveika ir labai skanu:)
2011-09-20 10:58 KKANDRATAVICIUTE
Ačiū visiems už receptukus. Susiviliojau uogiene, tai siandien kaip tik eisiu virti. O kaip tie kepsniukai kepami, niekada nekepus aš jų?
smile
V
Vejune78 307
2011-09-20 11:09 Vejune78
reikia:

moliugo,
česnako,
morkų,
miltų,
majonezo,
prieskonių


Moliūgą sutarkuoti stambia (burokine) tarka, morkas taip pat, tik morku deti nedaug, didziaja dali turi sudaryti moliugas, česnako dvi skilteles sutarkuoti, idėti miltų (tešlos sukibimui),majonezo , prieskonių ir viską išmaišius kepti įkaitintame aliejuje keptuvėje. SKANAUS!!!
Tininga Tininga 50021
2011-09-20 11:11 Tininga
Na, reiks išbandyti. Jau tų moliūgų tai gyva galybė šiemet... smile
Tess Tess 20234
2011-09-20 11:13 Tess
Aš tik dariau su cukinija. Buvo labai skanu :)
skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/11/bulviu-ir-moliugo-plok...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui