Soffy rašė:
Tai gal atsimenate kokią grietinėlę pirkote? Nors pas mus tik 35 procentų yra? Čia, kiek suprantu - 30 procentų naudota? Įdomu ar kaina skiriasi tik dėl parduotuvės ar tiesiog kitoks tas sūris? Šiaip Norfa nepasakyčiau, kad ten pigiau, gal kai kas, aš labai retai ten užeinu, nėra arti namų, bet šiaip, kiek pastebiu, tai dar brangiau kai kas ten, nors jie skelbiasi pigumu. Šiaip tai, tai juk gaminimo laikas irgi kainuoja, indų plovimas:), bet pats darai užėjus nuotaikai, ne dėl labai jau didelės naudos, manau:).
dianaaa rašė: Kažkada bandžiau daryti ir paskaičiuoti,jei pavyzdžiui perki maskarponę Norfoje ,kur 250 gr - 5,99,tai neapsimoka daryti,nes darant namie 250 gr gaunasi-5,70,bet kai maximoje yra ir tokios kuri 250 gr kainuoja 7litai su centais,tai tada geriau daryti.O gavosi tai gera mascarponė...
Aš pirkau Žemaitijos pieno grietinėlę 35 procentų ir dariau taip
NAMINĖ MASCARPONĖ
Reikalingi produktai:
500 ml grietinėlės (geriausia 36% riebumo);
1 šaukštas citrinos sulčių.
Paruošimas:
Visų pirma pasidaryti garų vonelę - į puodą įpilti maždaug 2,5 cm vandens ir užvirinti. Vandeniui užvirus, sumažinti ugnį iki nedidelio burbuliavimo. Ant viršaus uždėti kitą dubenį, kuris nepaskęstų. Į pastarąjį supilti grietinėlę. Ją kaitinti apie 15 minučių pastoviai maišant.
Po 15 minučių supilti iš anksto pasiruoštas citrinos sultis. Toliau kaitinti maišant, kol grietinėlė pradės tirštėti. Tai neužtrunka labai ilgai - maždaug porą minučių.
Tuomet išimti dubenį su grietinėle iš vandens ir palikti 20 minučių, kad pravėstų. Per tą laiką kiaurasamtį iškloti keturių sluoksnių marle. Patį kiaurasamtį įdėti į dubenį, į kurį turės nuvarvėti truputis vandens.
Grietinėlę supilti į kiaurasamtį. Jos nereikia nei spausti, nei slėgti. Palikti galutinai ataušti ir tada uždengus dangčiu įdėti į šaldytuvą. Šaldyti 12-24valandas.
Iš kart galiu perspėti, jog iš pradžių, prieš šaldant, tai bus tiesiog skystoka kreminės konsistencijos masė, tačiau palaikius šaldytuve taps tikrų tikriausia mascarpone, puikiai tinkančia įvairiems desertams ir ne tik.:)