Kulinariniai receptai

Elste Elste 27356
2011-09-27 15:27 Elste

Jojo rašė:

o tai kaip į tą pyragą sutilpo 2 ltr kefyro, jei nešaldytą dėjai?
nes kai sušaldai ir nuvarvini jo gi ten daugiau nei perpus

taigi nesakau, kad visus 2 litrus supyliau. Niekd jokų proporcijų netaikau ir neskaičiuoju - viską iš akies šliukšt, šliukšt ir viskas smile
astuleee astuleee 3445
2011-09-27 15:35 astuleee
Tai vadinas ant sutrintų sausainių šliūkšt 2 pokus kefyro ir į orkaitę smile smile smile smile
Jau matau tą buzą smile smile
Elste Elste 27356
2011-09-27 15:53 Elste

astuleee rašė:
Tai vadinas ant sutrintų sausainių šliūkšt 2 pokus kefyro ir į orkaitę smile smile smile smile
Jau matau tą buzą smile smile

nu panašiai, tik ne du pokus, o gal porą stiklinių smile smile
I
IlonaD 6943
2011-09-27 16:25 IlonaD
Elste, tas teplep irgi gerai, kai norisi ko nors greitai.
Bet kartais norisi kažko tokio gražaus, "raskoshno".
Teplep su 2 stiklinėmis kefyro neprilyginsi maskarponės tortui, ricoto pyragui ar Petronėlės šokoladiniam Departjė (iki šiol neatsidžiaugiu sužinojusi šį receptą- ačiū dar kartelį smile ).
O dar kai papuoši gražiai - šventė ne tik skrandžiui, bet ir akims, o gaminant tokį skanumyną ir siela džiaugiasi.
Tininga Tininga 50021
2011-09-27 16:29 Tininga

IlonaD rašė:
Teplep su 2 stiklinėmis kefyro neprilyginsi maskarponės tortui, ricoto pyragui ar Petronėlės šokoladiniam Departjė (iki šiol neatsidžiaugiu sužinojusi šį receptą- ačiū dar kartelį smile ).
O dar kai papuoši gražiai - šventė ne tik skrandžiui, bet ir akims, o gaminant tokį skanumyną ir siela džiaugiasi.

Aš saldumynų apskritai nemėgstu, juo labiau "tep-lep"... Bet ricotą ir mascarponę mėgstu, tad labai gundausi kokį skanumyną bent jau šeimynai padaryt. Ir kažką gražaus kartais prireikia pasidaryt...

O koks tas Departje? Gal galima pasmalsaut recepto? Mano duktė mėgsta pyragus kept, tegul mėgina smile
I
IlonaD 6943
2011-09-27 16:30 IlonaD

Petronele rašė:
Depardje šokoladinis pyragas

Produktai 22 cm skersmens formai.
Tešlai:
160 g miltų
4 v.š. sviesto
1 trynys
2 v.š. cukraus (galima dėti vos žiupsnį, nes šokoladinė dalis labai saldi)
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
25 g šalto vandens

Įdarui:
80 ml pieno
200 ml riebios grietinėlės
200 ml tamsaus šokolado (bet galima ir pieniško, jei esat mėgėjos)
2 kiaušiniai + 1 baltymas
cukraus pudra papuošimui

Į dubenį prasijoti miltus, druską, kepimo miltelius. Įdėti cukraus, gabalėliais supjaustytą šiltą sviestą, trynį ir 25 g šalto vandens. Suminkyti tešlą į kamuolį, suvynioti į plėvelę ir padėti šaldytuvan 1 val.
Pieną su grietinėle užvirinti. Sudėti gabalėliais sulaužytą šokoladą. Truputį atvėsinus sudėti išplaktus kiaušinius su baltymais. Gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti, iškloti formos dugną ir sieneles. Uždengti tešlą popieriumi, priberti iki pat kraštų pupelių (kad kepinys neiššokinėtų pūslėmis, o ir sienelės liktų tiesios). Kepti kol parausvės 20 min 200 laipsnių tempereatūroje. Pašalinti popierių su pupelėm.
Supilti šokoladinę masę ir kepti dar 15 min. Pyrago vidurys turi būti iki galo neiškepęs.
Pilnai atšaldyti, geriausia šaldytuve ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekiamas šaltas.
O su ledais iš vis kaifas smile


Va smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-27 16:32 Elvusia
Nenervinkit čia su tais pyragais smile
Elste Elste 27356
2011-09-27 16:33 Elste

IlonaD rašė:
Elste, tas teplep irgi gerai, kai norisi ko nors greitai.
Bet kartais norisi kažko tokio gražaus, "raskoshno".


nu gal smile man tai kuo parasčiau, tuo geriau ir skaniau smile
O kai reikia ko "raskošno" yra firmos, kurios tai kepa ir sulipdo visaip kaip smile smile
Tininga Tininga 50021
2011-09-27 16:34 Tininga

IlonaD rašė:
Va smile

Ačiū abiems - ir IlonaiD ir Petronėlei smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-27 16:48 Elvusia
Tininga, tu net neįsivaizduoji, kas per skonis to Depardje :)
Dar labai geras buvo su maskarpone.

Nu nežinau, reikia jau baigti maltis po šią temą, nes gali žiema ateit nelaiku...
Pradėjau pyragus gaminti smile
Tininga Tininga 50021
2011-09-27 16:54 Tininga

Elvusia rašė:
Tininga, tu net neįsivaizduoji, kas per skonis to Depardje :)
Dar labai geras buvo su maskarpone.

Nu nežinau, reikia jau baigti maltis po šią temą, nes gali žiema ateit nelaiku...
Pradėjau pyragus gaminti smile

Jooo, su jumis čia ir saldumynus gali pradėt valgyt smile smile smile (Su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis smile )
Bet reikės išbandyt. Jau labai įsigeidžiau. smile
Tess Tess 20234
2011-09-27 16:59 Tess
Darysiu ir aš tą varškę iš kefyro smile
Nes noriu blynų:
www.forellesreceptai.lt/rikotos-sklindziai

Petronele Petronele 18330
2011-09-27 17:20 Petronele
Mhm... kaip norėčiau dabar Depardje gabaliuko smile
O mano dukrai skaniausias dabar - morkų pyragas. Sako, jai kalėdas primena :)
I
IlonaD 6943
2011-09-27 17:23 IlonaD

Petronele rašė:
Mhm... kaip norėčiau dabar Depardje gabaliuko smile
O mano dukrai skaniausias dabar - morkų pyragas. Sako, jai kalėdas primena :)


Morkomis aš dabar užsivertusi :))
Tad prašau paviešinti receptuką smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-27 17:27 Elvusia
Dėk tas morkas, Petronele :)
Mano pyragas, tapęs jau klasikiniu, dabar vėsta. Tuoj trauksiu iš orkaitės.
O morkinis būtų neblogai - būtų galima sunaudoti morkų išspaudas :)
Ruduo - geriam sultis :)
Petronele Petronele 18330
2011-09-27 17:28 Petronele
kaip tik ir ieškojau :)))
Prašau:
www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/ausros-morku-pyra...
Tik aš su nekuriom variacijom darau, pirmiausia aliejaus mažiau pilu, pusės puodelio maždaug užtenka, kad būtų skaniai šlapias, galima ir dar mažiau, bet tada jau sausesnis žymiai išeina. Sodą nugesinu apelsinu sultimis. T.y., naudoju vieno apelsino nutarkuotą žievelę ir sultis: su puse jų sodą nugesinu, o kitoj pusėj išmirkau džiovintus vaisius (jei dedu). Tai tie apelsinai kai užkvepia, dukra džiaugiasi - kalėdos :)
I
IlonaD 6943
2011-09-27 17:35 IlonaD
Kuo galima pakeisti tą Philadephia?
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-27 17:35 Elvusia
Na, ir išsikepk, žmogau, morkų pyragą. Po galais - alyvuogių aliejus netinka.
Mėginsim ryt :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-09-27 17:38 Elvusia

IlonaD rašė:
Kuo galima pakeisti tą Philadephia?


Kadangi tai tepamas sūris, nors jo skonio nežinau, bet, galvoju, kad tiktų ta pati mascarponė.
Petronele Petronele 18330
2011-09-27 17:56 Petronele

IlonaD rašė:
Kuo galima pakeisti tą Philadephia?


Nesupratau, prie ko ta Philadelphija iš karto :) Aš apipilu lydytu šokoladu, nedarau nei to kremo. Mano toks papigiaiskas gaunasi, bet labai neblogas.
Philadelphija gali maskarpone keist, panašūs jie.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui