Kulinariniai receptai

Aradija Aradija 10364
2011-10-07 13:17 Aradija

Tininga rašė:
Gal dėl sotumo dar reik sūrio ant viršaus uždėt? smile

na juk kokia pica be surio? smile
I
IlonaD 6943
2011-10-07 13:38 IlonaD

Elvusia rašė:
O aš vėl kepu tą savo pyragą.
Petrun, buvau pamišusi tavo patarimą vietoje sviesto dėti aliejų.
Tai dabar padariau dar geriau: sudėjau sviestą ir dar aliejaus įpyliau smile
Įtariu, teks nuo grindų graibyti, kai pradės bėgt smile
Nes vėl, sakyčiau, perpildžiau formelę smile

Vienžo, visos pastabos priimtos domėn.
Ir, jei pavyks, galutinai užpatentuosiu pyragą ir pavadinsiu savo vardu smile
Nes jį kepu grynai pagal savo "išmatavimus"


Šneki mįslėmis smile Kokį savo??????
Tininga Tininga 50021
2011-10-07 13:40 Tininga

IlonaD rašė:
Šneki mįslėmis smile Kokį savo??????

Kas buvo Palangoje - žino smile smile
I
IlonaD 6943
2011-10-07 13:44 IlonaD

Tininga rašė:

IlonaD rašė:
Šneki mįslėmis smile Kokį savo??????

Kas buvo Palangoje - žino smile smile


O kas nebuvo, tai jau galima ignoruoti, ten tyčiotis visa kaip, ar ne??????????? Už borto palikti, boikotą paskelbti????
smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 13:58 Elvusia 2011-10-07 14-04
Nerandu, kur buvau aprašiusi.
Galiu pakartoti:
180 g Dvaro sviesto (kai dėjau 200, buvo riebaluoti formelės kraštai)
4 kiaušiniai
sauja cukraus ( mikseryje išplaku su šiek tiek pašildytu sviestu)
indelis Rududu
varškės apie 300-500 (iš akies, tiek kiek nubyra, kai spaudžiu pirštais Žemaijos pieno 9 proc. varškę, supakuotą po 1 kg)

Visa tai plaku mikseryje.
Tada sudedu kefyre pamaišytus kepimo miltelius. Neklauskit kiek, nežinau. Kiek pribyra į puodelį.
Ir galiausiai, sudedu miltus (karališkus). Nežinau kiek, nes dedu, kol mediniu šaukštu sukant, sunkiai nuo jo nukrenta.
Viskas.
Į orkaitę 175-180 temperatūroje apie 40-50 min.

Kartais dar dedu razinų, jei turiu.
Tininga Tininga 50021
2011-10-07 13:58 Tininga

IlonaD rašė:
O kas nebuvo, tai jau galima ignoruoti, ten tyčiotis visa kaip, ar ne??????????? Už borto palikti, boikotą paskelbti????
smile


Zdraste, kas gi čia tyčiojasi? Elvusia dabar gramdo nuo grindų riebalų perteklių, eksperimentuoja ieškodama optimalaus drėgnumo, ir taipgi toliau.
O kai receptūrą užpatentuos - tai ir pasidalins smile smile
I
IlonaD 6943
2011-10-07 14:01 IlonaD

Tininga rašė:

Zdraste, kas gi čia tyčiojasi? Elvusia dabar gramdo nuo grindų riebalų perteklių, eksperimentuoja ieškodama optimalaus drėgnumo, ir taipgi toliau.
O kai receptūrą užpatentuos - tai ir pasidalins smile smile


Čia žodžių žaismas, ir kitokio žodžio neradimas, tik nesupykit smile
Žinau, kad jūs gerietės :))

Elvusia, ačiūūūūūū smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 14:03 Elvusia

Tininga rašė:
Zdraste, kas gi čia tyčiojasi? Elvusia dabar gramdo nuo grindų riebalų perteklių, eksperimentuoja ieškodama optimalaus drėgnumo, ir taipgi toliau.
O kai receptūrą užpatentuos - tai ir pasidalins smile smile

Neišbėgo, buvo gražiai pakilęs. Bet aš, višta, pravėriau orkaitę (blondinė paskutinė).
Ir vat, šiek tiek sukrito, sakyčiau. Gal kad sujudinau.
Arba per daug riebalo - jau nekėlė. Arba, gal miltų mažokai.
Kai pravės, pjausiu - bus matyt.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 14:05 Elvusia

IlonaD rašė:
tik nesupykit smile

Tai jau tikrai. Būtų dėl ko.
Nebent pradėtum čia rašybos klaidas taisyti. Gautum tuoj pat. Nors tu negautum, nes netaisytum :)))
Tininga Tininga 50021
2011-10-07 14:08 Tininga

Elvusia rašė:
Neišbėgo, buvo gražiai pakilęs. Bet aš, višta, pravėriau orkaitę (blondinė paskutinė).
Ir vat, šiek tiek sukrito, sakyčiau. Gal kad sujudinau.
Arba per daug riebalo - jau nekėlė. Arba, gal miltų mažokai.
Kai pravės, pjausiu - bus matyt.


Na, riebaliukai, jei jų kiek per daug, kažkiek trukdo pakilti tešlai. O ir ankstyvas pravėrimas prie to prisideda. Bet skonis turbūt bus geras. smile
Gal man vaikams iškepti... Manoji kepėja serga... (tikiuosi ne meningokokine infekcija, nes turėjo kontaktų su asmeniu, kuris turėjo kontaktų su sergančio palangiškio klase - ot tai pasakiau smile ).
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 15:04 Elvusia
Oi, nėra tokio smailiko, kur matytųsi begalinis didžiavimasis savimi.
Gavosi puikus kepinys. Neragavau, tik perpjoviau - purus, nesukritęs. Viskas ten su juo gerai :)
Ir, pagal tai, kiek "pačiupinėjau" - drėgnesnis, nei buvau atvežusi į Palangą.
Jei turėčiau namuose svarstykles, susverčiau kitą kartą, kiek ko dedu ir parašyčiau. Bet....
Geriausiai pavyksta "iš akies". Svarbu, nepamiršti įdėti meilės :)
Beje, apačia man vėl truputį prikepė per daug: mažoka orkaitė tokiam aukštam kepiniui....

Jei kas nors prieš gerus metus būtų man pasakęs, kad kepsiu pyragus, būčiau aptalžius....
O dabar.... :)
Viskas čia per jus smile
Elste Elste 27356
2011-10-07 15:10 Elste
įdėk foto, kaip atrodo:))
ir aš gal rytoj bandysiu kept tokį smile

nors blyn, gi kūdintis susiruošiau smile
bet aiii, gal nuo pirmadienio pradėsiu smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 15:23 Elvusia

Elste rašė:
įdėk foto, kaip atrodo:))

Prašau, dviem pozom smile
wirgina wirgina 5887
2011-10-07 15:29 wirgina
Nu fantastika smile Nusikopinau receptuką smile Suryzikuosiu apsijuokti prieš šeimyną smile smile
Elste Elste 27356
2011-10-07 15:33 Elste
nu tokia romos boba atorodo:)) (dėl formos matyt).
O tai jis ne toks kaip bulka gaunasi? smile man kažkaip norėtųsi ten kokių obuolių prikišti ar persikų koncervuotų, kad šlapesnis būtų smile
wirgina wirgina 5887
2011-10-07 15:36 wirgina

Elste rašė:
nu tokia romos boba atorodo:)) (dėl formos matyt).
O tai jis ne toks kaip bulka gaunasi? smile man kažkaip norėtųsi ten kokių obuolių prikišti ar persikų koncervuotų, kad šlapesnis būtų smile


Aš galvoju, kad varškė priduoda "šlapumą"
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 15:39 Elvusia
Na taip - forma tokia. Su skyle viduje ir tikrai aukšta.
Todėl man paskrunda padukas.
Paragavau - nėra sausas. Normalus.
Kepu jį tokį todėl, kad sūnus mėgsta su pienu.
Kaip tik va, parsirado, susistūmė vieną riekę į burną, sakė, neblogas neblogas. Bet nevalgys, nėr kada - išvažiuoja menkių gaudyti :))
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-07 15:40 Elvusia
.

wirgina rašė:

Aš galvoju, kad varškė priduoda "šlapumą"


Biškį turėtų priduoti.
Bet Petronele sakė ( o ja tai jau tikiu), reiktų pamėginti sviestą pakeisti aliejumi - turėtų būti drėgnesnis.
Pamiršau šiandieną.
Pirmadienį, jaučiu, kepsiu. Gal nepamiršiu
Elste Elste 27356
2011-10-07 15:42 Elste

Elvusia rašė:
Na taip - forma tokia. Su skyle viduje ir tikrai aukšta.
Todėl man paskrunda padukas.
Paragavau - nėra sausas. Normalus.
Kepu jį tokį todėl, kad sūnus mėgsta su pienu.
Kaip tik va, parsirado, susistūmė vieną riekę į burną, sakė, neblogas neblogas. Bet nevalgys, nėr kada - išvažiuoja menkių gaudyti :))


aaa, tada gal ir man tiks. Nes aš irgi mėgstu pyragus, sausainius valgyt su pienu:)))
Ulita Ulita 1818
2011-10-07 15:58 Ulita
o aš kepiau šitą pyragą pagal ankstenį Elvusios aprašymą.
Gavosi labai skanus. Kas patiko - ne per saldus.
Tik nežinau kaip atrodytų sustingęs, nes mes suvalgem iš karto, nespejusį ataušt.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui