Sandra_v rašė: gal kas esat dariusios majonezą namie, receptu gal pasidalintumės, intenete aišku daug, bet visko neišbandysi taip greit, o aš norėčiau velykoms naminio pasidaryt
Darau toookį labai jau prašmatnų :))
4 virtų kiaušinių tryniai.
(žalių nenaudoju, nes bijau tų salmonelių, ar kitokių gyvių)
Pora šaukštų dižono garstyčių
Indelis ančiuvių su visu aliejumi
Pusės citrinos sulčių
Nubrauktas šaukštelis cukraus
Skiltelė česnako labai smulkiai supjaustyta, arba pertrėkšta per česnako spaustuvę.
Visa tai labai gerai susmulkinama blenderiu.
Tuomet maža srovele pilamas aliejus ir nuolat plakama.
Kuo aliejaus bus daugiau, tuo majonezas bus švelnesnis.
Ragaukite, aliejaus kiekį reguliuokite pagal skonio pojūčius.
P.S. šis padažas labai tinka tuno, graikiškoms, ypač - Cezario salotoms.
Tai iš esmės ir yra Cezario salotų užpilas.
Ir šiaip paprastai - su aisbergo salotomis.
segebute.blogspot.com/2011/03/cezario-salotos.html
Įdėjau pvz.