dianaaa rašė:
Adrijai atsakau,tik aš šitam tortui dariau iš pusės normos
150 g cukraus pudros,
200 g karčiojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),Kaip zefyriniai saldainiai
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).
1. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą.
2. Į šokoladą sudėti marshmallow ir leisti jiems taip pat „ištirpti“ (pamaišome masę, „tirpimo“ procese šaukštu). Kai marshmallow ištirps sudedame grietinėlę, sviestą ir pagal norą... likerį, brendį arba sultis.
Mano komentaras.
Kai sudėjau saldainius į ištirpusį šokoladą, jie sunkokai lydėsi, tai supyliau grietinėlę ir sviestą (dėjau tikrą) ir viskas puikiai ištirpo iki vientisos masės.Palaukiau kol atvėso masė. Po to supyliau cukraus pudrą, bet man pasirodė, kad masė dar skystoka, tai dar nuo savęs įbėriau 35 g pudros. Tešla aušdama standėjo. Ją išverčiau ant stalo, pabastyto cukraus pudra ir išminkiau, tešla gavosi kaip plastilinas.Palaikiau suvyniojusi maišelyje kokią valandą. Po to iškočiojau ant kepimo popieriaus ir prilaikydama ranka užverčiau ant torto, kurio viršų ir šonus buvau aptepusi sviestiniu kremu, tešlos likučius nupjausčiau. Iš pradžių kočiojau ant cukraus pudra pabarstyto popieriaus, bet buvo negerai, nes tešla tamsi, o pudra balta prilimpa ir taip ir lieka negraži, matinė. Po to perminkiau ir kočiojau grynai ant popieriaus.
norėjau paklaust, o šitas dalykas galutiniam rezultate sukietėja ar išlieka minkštas