2012-04-23 14:53
Elvusia
Na štai, kadangi tai buvo eksperimentas, papasakosiu, gal kas susidomės.
Ką tik papietavome. Patiko.
Ir labai geras būdas išsivalyti šaldytuvą.
Supjausčiau didelį svogūną pusžiedžiais.
Į puodą įpyliau alyvuogių aliejaus. Nepagailėjau.
Įkaitinau.
Sudėjau pjaustytus svogūnus ir apkepinau iki geltonumo.Tada sudėjau stambiai pjaustytus pievagrybius.
Apkepinau visa tai ant didelės ugnies, pastoviai maišydama, kad išgaruotų vanduo.
Tada sudėjau kalafiorą. Tas šakeles irgi gana stambiais gabalais išskirsčiau.
Vėl, pastoviai maišydama, ant didelės ugnies.
Ir gale paprika. Voliojosi šaldytuve dvi tokios jau apvytusios. Supjausčiau postambiais gabalais. Sudėjau į tą patį puodą ir sumažinau ugnį, nes atsibodo stovėt prie viryklės.
Įdėjau šaukštą medaus, gabalėlį sviesto, prieskonių ir uždengiau.
Pakaito, permaišiau ir patiekiau su lašišos kepsniuku ir virtomis bulvėmis.
Na, žinokit, gardu.
Tas medus nesijaučia, bet priduoda tokį įdomų prieskonį.
Ir kas patiko labiausiai: daržovės tokios apkepusios, neišsileidusios, kiekviena atskirai. Be jokio skysčio.
Išvaliau daržovių stalčių ir gavosi puikūs pietūs :)