Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2012-06-27 13:49 Elvusia
Neesu rimta uogienių virėja, bet, kiek teko girdėti, jei palaikai per naktį su cukrumi, uogos taip nesuverda ir lieka cielos. Tokios stiklinės permatomos.

Beje, o kodėl šaldote cielas uogas? Juk daug vietos užima šaldiklyje smile
blackgate blackgate 3815
2012-06-27 13:55 blackgate

vvirginija1 rašė:
Ar laikot su cukrum per naktį ir tik tada verdat? ir kiek laiko verdat?

Ne, nelaikau. Pirma užverdu vienas uogas su trupučiu vandens, šiek tiek pavirinu, tada pilu cukrų ir paverdu tol, kol nusigraibo putos. Ir viskas, tada pilu į stiklainius. Žodžiu, visada stengiuosi virti kuo trumpiau, kad kuo daugiau vitaminų liktų uogose.
amadina22 amadina22 19757
2012-06-27 13:59 amadina22

Elvusia rašė:
Neesu rimta uogienių virėja, bet, kiek teko girdėti, jei palaikai per naktį su cukrumi, uogos taip nesuverda ir lieka cielos. Tokios stiklinės permatomos.

Beje, o kodėl šaldote cielas uogas? Juk daug vietos užima šaldiklyje smile


Dukros dabar nėra namie, sode nuskyniau kelias dėželes ir užšaldžiau kol grįš smile
wirgina wirgina 5887
2012-06-27 14:03 wirgina

Elvusia rašė:
Neesu rimta uogienių virėja, bet, kiek teko girdėti, jei palaikai per naktį su cukrumi, uogos taip nesuverda ir lieka cielos. Tokios stiklinės permatomos.

Beje, o kodėl šaldote cielas uogas? Juk daug vietos užima šaldiklyje smile


Aš dievinu jas žiemą smile Skanu ir sutrintos... bet tas jau su blynais smaguriauju savaitgalio pusrytukams smile
S
Soffy 9075
2012-07-05 13:19 Soffy
Gal kas galėtų pasidalinti receptais, patarimais apie vištieną kinietiškai?

Man įdomu KOKS tas sojų padažas vis tik turi būti? Tų padažų yra labai įvairių ir labai įvairios kainos, aš netaupau:), bet noriu nupirkti tinkamą, o ne brangų ar pigų ar dar kokį kitokį ir jis bus išmestas, nes visai netiks :).

Rašo kai kur: tamsus sojų padažas, jo irgi yra visokio:). Ačiū:).
Tess Tess 20234
2012-07-05 13:21 Tess
Man skaniausias Kikkoman. smile
S
Soffy 9075
2012-07-05 13:26 Soffy
Ačiū labai, Tess, eisiu tuoj žiūrėti :).

Gal kokį receptą turite tokios vištienos "alia kinietiškai", Jūs tokia gera šeimininkė :)? Ačiū:).
S
Soffy 9075
2012-07-05 13:39 Soffy
Ačiū :). Aš irgi šitą nusižiūrėjau receptą, toks suprantamas atrodo ir kelia pasitikėjimą ta visa sveitainė :).
Tess Tess 20234
2012-07-05 13:55 Tess
Aš turiu kelis mėgstamus blogus.
Šituo pasitikiu, ne kartą jau gaminau pagal čia pateiktus receptus. smile
Elvusia Elvusia 19998
2012-07-05 14:26 Elvusia

Soffy rašė:
Gal kas galėtų pasidalinti receptais, patarimais apie vištieną kinietiškai?

Šeštadienį gaminau a la kinietiškai. Vištienos krūtinėlę.
Pavyko puikiai (kas ragavo, sakė - labai gardu).
Ėmiau plius minus (niekad nesveriu ir gaminu iš akies):
Vištos krūtinėlė apie 1 kg
Santa maria prieskoniai paukštienai
česnakas
bazilikas
2 kupini šaukštai krakmolo
2 kupini šaukštai miltų

Paukštieną supjausčiau juostelėmis, sumaišiau su prieskoniais ir smulkintu česnaku. Truputį pasimarinavo.
Tada sumaišiau su krakmolu ir miltais.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi (aliejaus nedaug) sudėjau visą vištieną. ir maišiau maišiau maišiau.
Labai gražiai atsiskyrė gabalėliai. Ugnį laikiau karštesnę, kad kuo greičiau apkeptų, nes tingiu stovėti prie viryklės.
Tada, kitame inde ištirpinau porą šaukštų medaus, įdėjau elementaraus sojų padažo ir išspaudžiau citriną.
Pakaitinau ir supyliau ant iškeptos, dar karštos vištienos.
S
Sandra_v 4581
2012-07-05 14:41 Sandra_v
Į tokią aš dar ananasų ir paprikos dedu
S
Soffy 9075
2012-07-05 14:42 Soffy
Labai ačiū, mergaitės:). Būtinai kepsiu, jau seniai kaupiuosi, patinka man tokie patiekalai, bet vis kažkaip neprisiruošiu - pamirštu, menka iš manęs virėja :).
Elvusia Elvusia 19998
2012-07-05 14:46 Elvusia
Nereikia būti virėja, kad pasigaminti kažką gardaus :)
Beje, šalta ta vištiena ir kitą dieną buvo minkšta, trapi ir skani.
Pamiršau paminėti, kad gaminau ją iš naminės vištos :)

Jo, Sandra_V, ananasai prie vištienos itin tinka. Tik ne visiems patinka tas derinys.
Bet, jei jau tinka medus, tiks ir ananasas :)
S
Sandra_v 4581
2012-07-05 14:56 Sandra_v
kitas variantas su marinuotais kukurūzais (su medum ir citrina) čia jau gaunas meksikietiška :)
Dalia29 Dalia29 12616
2012-07-05 15:11 Dalia29
O aš traškiai vištienai kukurūzų miltus su kiaušinio baltymu sumaišau.
O pagreitintas variantas,kai reikia labai greitai pagaminti kažką. Plonai supjaustau vištos krūtinėlę, apiberiu pipirais ir druska. Pakepinu, po to užpilu "Kinietišku padažu" (Spilvos arba Kėdainių saldžiarūgščiu), truputį pakaitinu ir su ryžiais labai skanu smile
Tess Tess 20234
2012-07-05 15:17 Tess
Aš su Uncle Ben's taip darau smile
Dalia29 Dalia29 12616
2012-07-05 15:22 Dalia29

Elvusia rašė:
Neesu rimta uogienių virėja, bet, kiek teko girdėti, jei palaikai per naktį su cukrumi, uogos taip nesuverda ir lieka cielos. Tokios stiklinės permatomos.

Beje, o kodėl šaldote cielas uogas? Juk daug vietos užima šaldiklyje smile

Taip cirkinamės su obuoliais. Supjaustom kubeliais, užpilam cukrum, per naktį palaikom, tada ne ilgiau 10-15 min. paverdam.
labai graži uogienė gaunasi.
Esu su braškėm panašiai dariusi, tai nupyliau sultis, kad uogienė gautusi tirštesnė, o sultis atskirai kaitinau.
O šiemet neviriau, visas sutryniau su cukrum, bus labai gerai žiemai.
O cielos šaldytos man neskanios.
Dalia29 Dalia29 12616
2012-07-05 15:24 Dalia29

Tess rašė:
Aš su Uncle Ben's taip darau smile

Aha, bet man jie per saldūs.
Lietuviški ne tokie priklūs. Nepatinka tik daumantų (mėlyna etiketė), berods. Ten ketčupas, o ne kiniškas padažas.
Spilvos ir Kėdainių geri.
O Unkle Bens aštrus kinietiškas padažas labai skanus.
S
Soffy 9075
2012-07-05 16:34 Soffy
Mergaitės, rašote MARINUOTI kukurūzai, ananasai, turite omenyje konservuoti? Ar čia yra dar kažkokie tai atskirai kukurūzai, ananasai, kurių aš nežinau :)?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui