Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2008-05-17 22:09 Loreta13 2011-09-11 05-50

Samajana rašė: ...ir ką jūs šeštadieniais veikiat? Viskas sužiedėję...
Viriau paprastus barščius, su kumpiu ir džiovintais baravykais.
Be jokių receptų.
Tradiciniu "mamos būdu" :))
Ir kaip skanu...
Samajana Samajana 6091
2008-05-17 22:21 Samajana 2011-09-11 05-50

prosas rašė: Šilta degtinė, aptirpę lašiniai ir prakaituota moteris ...
Vasara ... šeštadienis ...

...taigi kalbėjai, kad tik ką po operacijos...
"menopeiz" tegul geria...juk nėra taip šilta...čia to prakaitavimo kita priežastis bus.Nekoks aš patarėjas, kaip tą gydyti...bet vis šis tas
L
Loreta13 30842
2008-05-18 16:14 Loreta13 2011-09-11 05-50
Labai apmaudu, kai žmona moka virti, bet nenori,
tačiau dar blogiau, jei žmona virti nemoka, bet nori.

Frostas
H
Heida 717
2008-05-19 21:49 Heida
Kulinarinis receptukas ,kaip saldytuve tik desreles.
Tinka visur pradedant vaiku baliumi ir baigiant Meetu.
Puosybos elementai ivairus.
Skanaus.
nerijus nerijus 2474
2008-05-23 12:28 nerijus 2011-09-11 05-50

Loreta rašė:
Nerijau, neerzink, ir taip sunku sulaukti....
Gal, sakau, prisijunk, dar vienas šimtalapis atkeliautų smile


Kažkas ten apie tiramisu "Meeto " temoj šnekėjo smile

www.blogas.lt/sigitosvirtuve/336644/tiramisu...
A
Amanda 3804
2008-05-23 13:25 Amanda
Tiramiso torto receptai

www.alfa.lt/straipsnis/c73152
H
Heida 717
2008-05-23 20:28 Heida
Tiramisu, oi kaip skanu.
Oi kaip noriu ir dar kavytes puodelis.
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 21:19 Rolanda
Aha, o po naminio tiramisu - salmoneliozė.... smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-23 21:23 Elvusia 2011-09-11 05-50

Rolanda rašė: Aha, o po naminio tiramisu - salmoneliozė.... smile

O kodėl?
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 21:26 Rolanda
Elvusia, tav3s tai nelie2ia - juk ra6ei, kad naminių kiaušinių turi sočiai! smile Aš kalbi apie parduotuvėje nusipirktus: va iš jų tiramisu jokiu būdu nerekomenduoju gaminti. Arba iš turguje pirktų. Kaimynų istorija (prasirgo visa šeima) verčia būti budria! smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-23 21:29 Elvusia
Kiaušiniai čia nė prie ko.
Plauti juos reikia, ir rankas plauti. Su muilu, gaminat patiekalus iš termiškai neapdorotų kiaušinių.
Elementari higiena.
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 21:40 Rolanda
Tiesą pasakius, tiksliai nežinau, nuo ko jie apsirgo - ar nuo kiaušinių, ar nuo vištienos, bet visiems aiškina, kad nuo pirktų kiaušinių.
Įdomu, ar į parduotuves iš paukštynų tiekiamus kiaušinius kas nors kaip nors tikrina (dėl tokių ligų sukėlėjų)?
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-23 21:54 Elvusia
Na, bent jau kiaušinių ir vištienos naudotojams primygtinai rekomenduojama plauti kiaušinius su muilu, plauti rankas po sąlyčio su kiaušiniais ir žalia vištiena.
Termiškai apdorojant kiaušinius ir vištieną, pasiekti 75*C temperatūtą gaminio viduje.
Domėjausi, kodėl į rinką "paleidžiami" galimai užkrėsti produktai.
VSC atsakymas - laikantis higienos reikalavimų, salmoneliozės rizika sumažėja iki minimumo.
Žodžiu, visų vištų paskiepyti, ar kaip kitaip pagydyti nuo šios ligos neįmanoma, bet įmanoma jos išvengti.
Lyg ir patikino, kad rinkoje esančios vištos ir kiaušiniai neapkrėsti. Bet jie tikrinami ne 100 proc.
Taip kad rizika išlieka.
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 21:58 Rolanda
Elvusia rašė:
Termiškai apdorojant kiaušinius ir vištieną, pasiekti 75*C temperatūtą gaminio viduje.

O kaip patikrinti? Durti termometrą į kiekvieną verdamą kiaušinį? smile
Individas Individas 8613
2008-05-23 22:07 Individas
[quote="Rolanda"

O kaip patikrinti? Durti termometrą į kiekvieną verdamą kiaušinį? smile[/quote]


Na galima ir paprasčiau, įdėti termometra į vandenį ir žiūrėti kol jis pasieks
reikiama temperatūrą. Variantas yra, bandyti iš akies tai nuspresti. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-23 22:15 Elvusia 2011-09-11 05-50

individas rašė:

Na galima ir paprasčiau, įdėti termometra į vandenį ir žiūrėti kol jis pasieks
reikiama temperatūrą. Variantas yra, bandyti iš akies tai nuspresti. smile

Vandens temperatūra neparodo temperatūros gaminio viduje.
Verdant kiaušinį, paprastai salmonelos žūva, nes jos būna ant lukšto.
Turiu omeny visokius kepinius, kai mušant neplautą kiaušinį, salmonelos patenka nuo lukšto į patį gaminį.
Tas pats su vištiena, gali ją termiškai apdoroti pagal visus reikalavimus, bet jau virtą supjaustyti ant tos pačios lentelės ar tuo pačiu nenuplautu peiliu, kuriuo dorojai žalią vištieną.
Tokia tai rizika.
Todėl labai svarbu, gerai nuplauti kiaušinius, nuplauti pjaustymo lenteles ir peilius. Ir, žinoma, rankas.
Rolanda Rolanda 6896
2008-05-23 22:34 Rolanda
Prigąsdinai tu mane....
Kaip reikės savo vyrukus (vyrą ir sūnų) paprotinti? smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-05-23 22:41 Elvusia
Gąsdint nenoriu, bet su salmoneliozės rizika susiduriu kasdien. Visgi, maitiname vaikus.
Savo darbuotojas tiesiog dresiruoju dėl higienos, ypač dirbant su kiaušiniais ir vištiena.
Aš netgi lukštus, prieš duodama savo vištoms, iškaitinu. Kad nuo pirktinių kiaušių neužsikrėstų.
Kai buvau higienos įgūdžių kursuose, gydytoja pasakojo atvejį, kaip mama savo vaiką užkrėtė salmonelioze: ji pjaustė vištieną, atbėgo vaikas ir paprašė sumuštinio. Tuo pačiu peiliu, nieko negalvodama, mama atpjovė dešrytės, duonytės. Bac - vaikui salmoneliozė.
H
Heida 717
2008-05-23 23:29 Heida
Elvusia tu teisi.Reikia laikytis higienos ir tiek.
O kiek skaniu receptuku is vistienos ir kiausiniu.
Kad ir pusryčių musmeraites.
H
Heida 717
2008-05-23 23:33 Heida
Pikantiski vistienos receptukai


tastyart.lt/search/label/Pauk%C5%A1tiena
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui