Radau tokius:
Reikės: 300 g fermentinio „Rokiškio sūrio“, 2 kiaušinių, džiūvėsėlių, aliejaus virti.
Padažui: 50 g majonezo „Hellmans“, 50 g natūralaus jogurto, kelių konservuotų kaparėlių, žalumynų, pipirų, druskos.
Kiaušinius suplakite. Sūrį supjaustykite pailgais gabaliukais, 3 kartus pamirkykite kiaušinio plakinyje, po to — džiūvėsėliuose. Gerai įkaitinkite aliejų, tada karštį sumažinkite ir sumeskite sūrį. Virtkite kelias minutes. Majonezą sumaišykite su jogurtu, supjaustytais kaparėliais, žalumynais ir prieskoniais. Sūrio gabaliukus tiekite su padažu ir šviežiomis daržovėmis.
Karštos sūrio lazdelės
150g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio
50g maltų džiuvėsėlių,
aliejaus(kepti)
1 šaukšto majonezo,
1 šaukšto pomidorų padažo,
salotų lapų
Sūrį padalyti į keturias vienodas dalis.Lazdeles pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiuvesėliuose.Virti aliejuje,kol lazdelės apskrus.Keptą sūrį patiekite su padažu(majonezą sumaišyti su pomidorų padažu,pagardinti druska,bei pipirais),papuoškite salotų lapais ir petražolėmis.
Tikrosios sūrio lazdelės gaminamos vot tak: jamam 30g sviesto, 100g miltų, rusišką tarybinį stakaniuką pieno, druskikės, pipiriuko, kam skanu vegetos, apie 200g fem. sūrio, miltų apvoliojimui, 2 kiaušiukus, džiūvėsėlių, aliejaus.
Ištirpinam viestą, suberiam miltus, pakepinam. Pilam pieną, beriam sutarkuotą sūrį, dedam prieskonius ir paverdam biškelį maišydamos. Pasidaro tokia tiršta masė, ją tepam ant folijos, celofano ar tiesiog lentelės, atvėsinam, supjaustom juostelėmis, suvyniojam voliukus, voliojam juos miltuose, tada plaktuose kiaušuose, pskum džiūvėsėliuose ir verdam aliejuje, kol gražiai apskrus.
www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/6f19b5...
nemiga.wordpress.com/2008/01/06/surio-lazdeles-nami...