Kulinariniai receptai

tiga tiga 2272
2012-11-08 09:15 tiga
Nežinau kodėl jos pas jus gali neaugti, nes pas mane ten kur jau nieko neauginu, tokiame žvyre kuo puikiausiai auga. Galėčiau duoti pavasarį bulvyčių pasisodinti. į pavasarį atrodo Renatai daviau, tai tikiuosi pas ją užaugo smile
Elste Elste 27308
1 2012-11-08 09:16 Elste

Soffy rašė:
Abejoju ar nuo maisto tas cholesterolis blogas, man labiau panašu, kad tai genuose. Kitas valgo visiškai nesukdamas sau galvos, sveria 160 kg, o cholesterolis minimume.

aš irgi valgau viską ir nesuku galvos, o gydytoja liepia kaip tik valgyt kuo riebiau ir nesveikiau, nes per mažai cholesterolio smile
Aradija Aradija 10365
2012-11-08 09:19 Aradija
nu idomiai, čia kažkada per M1 apie tuos topinambus kalbėjo, dabar jus, nu tikrai reikės parduotuvej prikti ir ragauti kas tai per daiktas, sake valgomos žalios smile
ai mačiau jų pirkti vingio turgelyje, jei kam iš klaipediečių labai reikėtų smile
jofky jofky 3286
2012-11-08 09:19 jofky

tiga rašė:
Nežinau kodėl jos pas jus gali neaugti, nes pas mane ten kur jau nieko neauginu, tokiame žvyre kuo puikiausiai auga. Galėčiau duoti pavasarį bulvyčių pasisodinti. į pavasarį atrodo Renatai daviau, tai tikiuosi pas ją užaugo smile


Aš apie sodininkystė nieko nesuprantu. Sodo reikalais užsiima tėvai ir brolienė. Tėvai jau seniai atsisakė jas auginti, o brolienė vis verkia kad vėl mažai užaugo, bus tik paragavimui smile Reiks labiau paklausinėt kame ten reikalas smile
jofky jofky 3286
2012-11-08 09:21 jofky

Aradija rašė:
nu idomiai, čia kažkada per M1 apie tuos topinambus kalbėjo, dabar jus, nu tikrai reikės parduotuvej prikti ir ragauti kas tai per daiktas, sake valgomos žalios smile
ai mačiau jų pirkti vingio turgelyje, jei kam iš klaipediečių labai reikėtų smile


Man aktualu, bet tik šiaurinej pusej kur jų gaut smile Kiek pamenu paprastai sutarkuoti su burokine tarka, druska ir grietinė. Bet jos labai nelygios ir baisiai daug nupjaustyti reikia smile
tiga tiga 2272
2012-11-08 09:45 tiga
O aš su labai nelygiomis elgiuosi paprasčiausiai: nuplaunu gerai, dar truputį nuskutu ir padedu į lėkštę. Tada vis praeidama paimu ir pagraužiu. Mano mamai labai patinka, jai kaip riešutai jie smile O mišrainė jų -man šiap sau, na nebent su salieru.
tiga tiga 2272
2012-11-08 09:48 tiga
O jų auginti visai nereikia. pakanka pasodinti pasavarį ir užmiršti. Aš netgi pasodinau pievoje, aplink komposto dėžę, tai net neraviu. Tik sodinti reikia pakrasčiuose, nes jos užauga didelės. O atsimenu jas tik rudenį ir pavasarį smile
blackgate blackgate 3815
2012-11-08 09:53 blackgate

tiga rašė:
O aš su labai nelygiomis elgiuosi paprasčiausiai: nuplaunu gerai, dar truputį nuskutu ir padedu į lėkštę. Tada vis praeidama paimu ir pagraužiu. Mano mamai labai patinka, jai kaip riešutai jie smile O mišrainė jų -man šiap sau, na nebent su salieru.

Man patinka su jų salotos su grietine. Vaikystėje atsimenu labai skanu buvo, tai šiais metais jau užsiauginom. Tik nepasakyčiau, kad dideli užaugo, nors stiebai tai oho kokie buvo, už saulėgrąžas didesni. smile
Elste Elste 27308
1 2012-11-08 10:25 Elste
būtent topinanbai auga kaip piktžolės patvoriuose smile
mėgsta jų pasisodinti medžiotojai, labai gerai paskui šernus vilioja smile
Rolf Rolf 17196
3 2012-11-08 18:34 Rolf
Jei liko nepanaudotų daržovių
I
IlonaD 6943
2012-11-09 08:52 IlonaD
Susiruošiau kepti kalėdinį džiovintų vaisių pyragą (tą, kur reikia brandinti apie 2mėn.).
Beroda Aradija anais metais kepei, ar ne?
Gal dar kas kepėte?
Turiu keletą klausimų:
1. Ar nesupelijo?
2. Ar laistėte brendžiu? Jei taip, tai kas kiek laiko ir po kiek pylėte?
3. Kokioje temperatūroje laikėte? Laikėte folijoje ir maišelyje, ar kaip?
Dar kokių patarimų?
Aradija Aradija 10365
2012-11-09 09:27 Aradija
Nekepk - ne toks jau ir skanus - o brangus bjaurtybe, pernai išleidau apie 100 lt jam, už tiek gali žymiai skanesniu prisikepti
o pelyti nepelijo ir velykoms laikem, supelijo man atrodo jau kai po velyku nebeiviniojau, užkniso jis - nesibaigiantis toks smile nes labai jau daug jo gavosi pagal ta recepta
iviniojau i folija, ir i maišeli, tai maximinis maišelis greičiau irti pradejo nei tas pyragas, laistyti brendziiu kas savaite nelaisciau - nes gaunasi kazkokia košė su alkoholiu - ištižta, tik iskepus sulaisciau su romu (dar puse butelio, tai savikaina išaugo +25 lt mazdaug) ir suvyniojau ir laikiau, bet sakiau daugiau nebekepsiu - tiek vargo kol supjaustai visus tuos dziovintus vaisius, kol pagamini žaidimas didelis - o skonis ne toks jau ir nuostabus, geriau koki šokoladaini su ledais pateikti - nors visiems patiks smile
I
IlonaD 6943
2012-11-09 09:37 IlonaD
Aradija, kepsiu, nes baisiai įdomu, kas te gausis smile
Be to, jau treti metai ruošiuosi jį kepti, tai reikia gi kada nors.
Man jau atsibodo visokie šokoladiniai, kreminiai ir t.t. tortai ir pyragai, norisi kažko įdomesnio, nors vistiek kokį Napoleoną reikės sulipdyti.
Aha, vadinasi, laistysiu tik iškeptą, paskui nebe.
Aradija Aradija 10365
2012-11-09 09:42 Aradija
tai kepk jei taip idomu koki 1/4 recepte nurodyto kiekio - jei labai patiks dasikepti visada galėsi, o jei nepatiks - padekosi man kad pinigu tau sutaupiau smile Na del laistymo jei valgys tik suauge, gali sulaistyti dar diena pries valgyma, bus biški minkštesnis, bet ištižti nesuspės smile bet jau geriau aš ta roma bučiau pati išgėrs nei puse butelio i ta pyraga supylus smile nes tas romas brangus bjaurybe, bet brendzio nemegstu smile
tiga tiga 2272
2012-11-09 09:50 tiga
Na, Aradija, Jūs čia jau be gailesčio tą nuostabų vaisių pyragą sudirbote. Aš kepiau ir man labai patiko, net ne vieną normą. kažkaip pakvimpa kalėdom, nes kepiau gruodžio pirmoje pusėje. O geru konjaku tai patepiau gal vieną kartą. laikiau folijoje. Kai eidavau per kalėdas į svečius, tai nešdavausi, nes juk jau tingisi kažką gaminti, o jį jau turi po ranka. Ir visi labai girdavo, valgydavo, skanaudavo ir mėgaudavosi jo kvapu. Nes jau jokių riebių maistų nesinori, o čia tiesiog kažkas nežemiško... Man labai patiko su vynu smile
2012-11-09 09:58 Voveruska01
Ir aš pernai kepiau :) Man jis nuostabus. Kiek vėliau išsikepiau ir antrą, nes nuo pirmo pirkimo liko dž.vaisių, teko nusipirkti dar riešutų ir kitokios rūšies dž.vaisių. Žodžiu gavosi 2 nuostabūs pyragai su skirtingais riešutais. Skanesnis buvo tas, kur vaisiai pagal originalų receptą, bet tiems, kam neteko ragauti pirmojo ir antras buvo labai skanus.
Laikiau folijoje, ir dar maišelyje - nesupelijo. Ir beje, niekuo nelaisčiau. Nuo vaisių jis ir taip buvo sodrus, sunkus.
Šiemet būtinai kepsiu vėl smile
Aradija Aradija 10365
1 2012-11-09 10:04 Aradija
jo jo jo prisiskaičiau tokio geru atsiliepimu ir patikėjau,( taip kaip ir su tuo citrinu sluoksniuotu pyragu, kur jo girėjai pamiršo pasakyti kad jis kartus) smile todėl ir drąsiai sakau netoks jis jau ir nuostabus, man labiau išviso jis panašus i kokia sviekuolių duona nei į pyraga, jei jau valgyti skaniai tai tikrai skaniai, juo labiau šventems, na toki galima kasdienai išsikepti sveikai mitybai gal palaikyti, bet šventėms tikrai jokiu budu jo nebekepsiu smile
Tininga Tininga 50021
2012-11-09 10:04 Tininga
Kas primins receptą? smile
2012-11-09 10:10 Voveruska01
taip greit nerandu, bet įkelsiu dar vieną "išankstinės tešlos" receptą smile
www.neringa-blogas.com/kulinarija/kucios-ir-kaledos/j...
blackgate blackgate 3815
2012-11-09 10:12 blackgate

Aradija rašė:
jo jo jo prisiskaičiau tokio geru atsiliepimu ir patikėjau,( taip kaip ir su tuo citrinu sluoksniuotu pyragu, kur jo girėjai pamiršo pasakyti kad jis kartus) smile todėl ir drąsiai sakau netoks jis jau ir nuostabus, man labiau išviso jis panašus i kokia sviekuolių duona nei į pyraga, jei jau valgyti skaniai tai tikrai skaniai, juo labiau šventems, na toki galima kasdienai išsikepti sveikai mitybai gal palaikyti, bet šventėms tikrai jokiu budu jo nebekepsiu smile

Mane pernai vyras atkalbėjo nuo kepimo šito pyrago, tai gal ir gerai, kad nekepiau, juk tiek produktų būtų nuėję veltui, jeigu nepatiktų niekam. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui