Rusiškame saite radau labai plonu lietinių receptą. Pagaliau prisiruošiau išbandyti
Pabandymui dariau iš pusės nurodytu kiekių:
- 500 ml pieno
- 4 v.š. Miltų su kaupu (~ 150 gr)
- 4 v.š. krakmolo (~ 100 gr)
- 4 kiaušiniai
- truputi aliejaus arba sviesto
- 2 v.š. cukraus arba pagal skonį
- truputis druskos
Sumaišyti miltus, krakmolą, druską ir cukrų.
Į sausą mišinį sudėti kiaušinius, ir pastoviai maišant supilti šiltą pieną.
Gerai išmaišyti, kad neliktu gumuliukų.
Sudėti sviestą.
Vėl gerai išmaišome. Turi gautis gana skysta tešla, paliekam 30 min pastovėti.
Keptuvę patepti riebalais tik pirmam lietiniui, toliau kepti be riebalų.
Tešlą reikia pamaišyti prieš kiekvieną lietinį.
Kad nesigautu korėti lietiniai mikserio nenaudoti, bet jo ir nereikia, tešla pasigamino labai lengvai be jokių pastangų ir vientisa. Gavau 8 gana ne mažus lietinius. Turėjau šaldytuve nesuvalgyta vanilinį sūrelį ir 1 jau tuoj pernoksiantį bananą, tai iš jų padariau įdarą. Lietiniai gavosi super ploni net persišviečia, verčiant neplyšinėjo, kepė greitai. Su įdaru pagaminti ir pakepti, minkštučiai ir lengvi. Sakyčiau pasigaminau aukščiausios klasės restorano maistą