Kulinariniai receptai

jofky jofky 3286
6 2013-07-05 13:07 jofky
Rusiškame saite radau labai plonu lietinių receptą. Pagaliau prisiruošiau išbandyti smile
Pabandymui dariau iš pusės nurodytu kiekių:

- 500 ml pieno
- 4 v.š. Miltų su kaupu (~ 150 gr)
- 4 v.š. krakmolo (~ 100 gr)
- 4 kiaušiniai
- truputi aliejaus arba sviesto
- 2 v.š. cukraus arba pagal skonį
- truputis druskos

Sumaišyti miltus, krakmolą, druską ir cukrų.
Į sausą mišinį sudėti kiaušinius, ir pastoviai maišant supilti šiltą pieną.
Gerai išmaišyti, kad neliktu gumuliukų.
Sudėti sviestą.
Vėl gerai išmaišome. Turi gautis gana skysta tešla, paliekam 30 min pastovėti.
Keptuvę patepti riebalais tik pirmam lietiniui, toliau kepti be riebalų.
Tešlą reikia pamaišyti prieš kiekvieną lietinį.

Kad nesigautu korėti lietiniai mikserio nenaudoti, bet jo ir nereikia, tešla pasigamino labai lengvai be jokių pastangų ir vientisa. Gavau 8 gana ne mažus lietinius. Turėjau šaldytuve nesuvalgyta vanilinį sūrelį ir 1 jau tuoj pernoksiantį bananą, tai iš jų padariau įdarą. Lietiniai gavosi super ploni net persišviečia, verčiant neplyšinėjo, kepė greitai. Su įdaru pagaminti ir pakepti, minkštučiai ir lengvi. Sakyčiau pasigaminau aukščiausios klasės restorano maistą smile
astuleee astuleee 3446
2013-07-05 13:39 astuleee
Jau noriu šitų blynų. smile Aš lietinius moku iškept tik iš pirktinės tešlos.
spokas17 spokas17 456
2013-07-05 13:40 spokas17
Niu psio, šnd vakarienei lietiniai smile o tai niekaip paskutiniu metu nebeišeina plonų padaryti. Diiiidelis dėkui už receptuką, prieš šeimyną pasikelsiu
amadina22 amadina22 19757
2013-07-05 13:43 amadina22
Aš prieš daug metų buvau Maskvoj kursuose. Tai kokius skanius lietinius ten valgiau kažkokioj lietinių kepyklėlėl, ten vadinosi "Blynnaja". tai daugiau niekad gyvenime tokių nesu valgiusi. Vis nueidavau ten jų pavalgyti. Gal čia tokie, nes šiaip krakmolo į lietinius nesu dėjusi.
jofky jofky 3286
1 2013-07-05 13:51 jofky

astuleee rašė:
Jau noriu šitų blynų. smile Aš lietinius moku iškept tik iš pirktinės tešlos.


Laikas jau išmokti gaminti savarankiškai tešlą smile Šis receptas tikrai labai lengvas. smile
2013-07-05 13:56 Voveruska01
Aš blynus irgi anksčiau kepdavau iš tešlos "paruoštukų". Kol kulinarinėje padangėje neatsirado Beata smile Jos lietiniai man irgi labai puikiai gaunasi. Ir mielinius, ir varškinius jos receptus išbandžiau - tikrai viskas čiki smile
I
IlonaD 6943
2013-07-05 16:41 IlonaD
O aš ką tik prisiviriau vyšnių uogienės, dieviškas skonis, pati skaniausia uogenytė pasaulyje.
Aradija Aradija 10364
2013-07-06 19:53 Aradija
Aga man irgi vysniu uogiene pati paciausia, po jos eina avieciu
2013-07-15 13:15 vvirginija1
Gal žinot ar laikosi kompotas iš tu parvežtinių trešnių? gal kas esate bandę?
spokas17 spokas17 456
2013-07-15 13:20 spokas17
Nžn dėl atvežtinių uogų, nes neaišku kuom purškė ir kaip augino. Man kažkada sakė, kad ir mūsiškės nesilaiko. Aš bandžiau ir kompotus ir uogienes, viskas puikiai laikosi. O geltonom tai ir cukraus beveik nereikia. Tai gal ir atvežtinės laikysis, gi valgom ir nieko gyvi :)
1 2013-07-15 13:28 vvirginija1

spokas17 rašė:
gi valgom ir nieko gyvi :)
Na kad gyvi tai matosi smile
Bet kai žada atvilkti didelį kiekį tai pradėjau galvoti ką čia padarius kad nenumirus smile
spokas17 spokas17 456
2013-07-15 13:50 spokas17
Žinoma darbelio kol išimi kauliukus (aš brangiausią įdarbinu smile ), bet labai skani uogienė. Bandžiau ir su graikiškais , ir esu migdolų kvapo įlašinus visaip skanu.
1 2013-07-15 14:11 vvirginija1

spokas17 rašė:
Žinoma darbelio kol išimi kauliukus (aš brangiausią įdarbinu smile ), bet labai skani uogienė. Bandžiau ir su graikiškais , ir esu migdolų kvapo įlašinus visaip skanu.
Dar išėmus kauliukus ir pabarsčiusi cukrumi dalį įmesiu į kamerą, susieis kokiems pyragams.
Oi, darbelio nusimato...
2013-08-01 11:38 vvirginija1
Jei recepte rašoma kad 9% acto reikia pilti 200 ml, tai kiek reiktų pilti 6% obuolių acto kad atitiktų tą kiekį?
kitam recepte reikia pilti 4 v.š. 9% acto, tai suprantu kad 6% acto reiktų pilti 6 v.š., arne? smile
2013-08-01 13:12 vvirginija1

vvirginija1 rašė:
Jei recepte rašoma kad 9% acto reikia pilti 200 ml, tai kiek reiktų pilti 6% obuolių acto kad atitiktų tą kiekį?
kitam recepte reikia pilti 4 v.š. 9% acto, tai suprantu kad 6% acto reiktų pilti 6 v.š., arne? smile
Nagi paskaičiuokim protingieji kurmiai smile
Už tai aš jums skanių agurkų receptą duosiu smile
amadina22 amadina22 19757
2013-08-01 13:15 amadina22
9 proc 200 - 6 proc 300
9 proc 4 š - 6 proc 6 šaukštus
1 2013-08-01 13:24 vvirginija1
Pabandžiau, mums patiko. Tik sekantį kartą pilčiau truputį mažiau acto, nes pagal nurodytą normą lyg rūgštoki.
www.patiekalu-receptai.lt/darzoviu-konservavimas/agurkai...
vovere vovere 25997
1 2013-08-01 14:38 vovere

vvirginija1 rašė:

vvirginija1 rašė:
Jei recepte rašoma kad 9% acto reikia pilti 200 ml, tai kiek reiktų pilti 6% obuolių acto kad atitiktų tą kiekį?
kitam recepte reikia pilti 4 v.š. 9% acto, tai suprantu kad 6% acto reiktų pilti 6 v.š., arne? smile
Nagi paskaičiuokim protingieji kurmiai smile
Už tai aš jums skanių agurkų receptą duosiu smile


aš visada pilu iš akies ir ragauju
jofky jofky 3286
1 2013-08-01 17:08 jofky

vvirginija1 rašė:
Jei recepte rašoma kad 9% acto reikia pilti 200 ml, tai kiek reiktų pilti 6% obuolių acto kad atitiktų tą kiekį?
kitam recepte reikia pilti 4 v.š. 9% acto, tai suprantu kad 6% acto reiktų pilti 6 v.š., arne? smile


Siūlau ne skaičiuoti, o ragauti smile
spokas17 spokas17 456
2013-08-01 23:28 spokas17
[quote=vvirginija1]
Pabandžiau, mums patiko. Tik sekantį kartą pilčiau truputį mažiau acto, nes pagal nurodytą normą lyg rūgštoki.
www.patiekalu-receptai.lt/darzoviu-konservavimas/agurkai...
aš acto nevartoju, citrinos rūgštelę vietoje jo. Tik marinatas man gavosi gelsvesnis nuo garstyčių. Ai gal kt.receptas buvo. Pati dėjai garstyčių grūdus ar miltelius? Bet irgi laaabai skanu
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui