Jie valgomi su šv.salotomis, kaip užkandis, ar kaip duona prie sriubos. Patiekalo vertimas - mėsos duona
Gal kam pasirodys panašu į picą, bet jeigu nedėsit picos prieskonių ir tai kas užsiliko šaldytuve, tai nebus tipo pica
Receptas
Tešla:
Į 1 puodelį pašildyto vandens įdėti mielių ir cukraus.
Tokiu pat puodeliu atmatuoti apie 3 puodelius miltų, kiekis koreguojamas pagal tešlos lipumą. Truputis druskos ir aliejaus. Minkome kol nelips prie rankų. Kol tešla ilsisi darom užtepimą.
Faršas (kiauliena, aviena ar dar koks pagal skonį)
Pakepinti su sviestu, svogūnais, česnaku, druska ir prieskoniais. Rytietiško skonio negausite be rytietiškų prieskonių. Aš žinoma turiu parsivežusiu turkiškų ir indiškų prieskonių mišinių kuriuos ir dėjau. Jeigu neturite tai maždaug privalomi tokie, pipirai įvairūs, kalendra, kumynas, muskatas, gvazdikėliai, lauro lapai, pankolis (ne problema ir paties susimalti ir turėti tokį myšinį) dar dėjau vengriškos rūkytos paprikos, bet tik ir šiaip paprika. Nepersistenkit su prieskoniais
Pakepinus viską permalti. nebutinai, bet aš masės suskystinimui idėjau kečiupo, nes ji turi temptis. Įdėti kuo smulkiau pjaustytos šv, saldžios paprikos, pomidoro be sėklų ir odos. Dar reikėti šv.petražolių, krapų, kalendros, bet šį kartą neturėjau.
Tešlą iškočioti tiek plonai kiek įmanoma tiesiai ant kepimo popieriaus, patepti labai plonai pasigaminta užtepele, tešlos kraštus patepti aliejumi. Kepti apie 200 C 10-15 min.
Yra vienas minusas, valgosi greičiau nei gaminasi