Kulinariniai receptai

2013-09-23 10:36 vvirginija1

Aradija rašė:
dar turiu medučio trečdalį skardos,

Pagal kokį receptą medutį darei? aš kiek žiūrinėjau receptų tai man jie nepanašūs skoniu į tą koks iš tikrųjų turi būti medutis
Aradija Aradija 10364
2013-09-23 21:57 Aradija
pagal cypciuko is supermamu man tik daugiau grietinėlės norėtusi, nes ir taip 100 ml daugiau idejau, bet reikėtų manau dar, o skonis tai puikus - daug geresnis nei is mano turimos receptu knygos, tik as dar gvazdikeliu ir cinamono į tešla dėjau - nes man jie ten privalomi :) :
CIPCIUKO medaus torto receptas



Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas.
Teslai
3kiausiniai ,
3 dideli saukstai medaus ,
100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stikline cukraus ,
3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos )
Kremui
4 indeliai grietineles po 450 ml. 36 proc. Riebumo
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulciu

Gamyba: Tesla
I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversti tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti.
Kociojant tesla stala smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kocioti reikia kol tesla dar silta.

Situs blynelius galima susikepti ir is anksto, kad ir pries menesi, jie negenda, tada tepant torta bus maziau darbo.

Gamyba: Kremas
Grietinele (butinai gerai atsaldyta, kitaip galima pagaminti namini sviesta) plakti su elektriniu mikseriu visu greiciu su cukrumi ir citrinos rugstimi, ji po truputi pradeda tirsteti, plaki tol kol mikserio sluotele ja tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdzius mikseri ir ji istraukus matosi indo dugnas, o grietunele taip ir stovi kaip bokstas net nepajuda is vietos, isivaizduokit - apverti ta inda aukstyn kojom ,o grietinele ne nebando isbekti , jokiu zelatinu .

Pagal sita recepta blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietineles, ju nereikia sulaistyti nes gausis kose. Kepti labai karstai 250C., vos ikist ir jau traukti reikia.

SEKMES !!! .
1 2013-09-23 22:02 vvirginija1

Aradija rašė:
Pagal sita recepta blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietineles, ju nereikia sulaistyti nes gausis kose. Kepti labai karstai 250C., vos ikist ir jau traukti reikia.
Viską perskaičius ir tai kas parašyta ant galo, galima pagalvoti kad jau suteptą tortą dar kepti reikia smile
Aradija Aradija 10364
2013-09-23 22:08 Aradija
man patiko kad greitai kepa. 5 min ir trauki lauk smile
o ir tešlos karštos kočioti man nepavyko - vizgi turi ja išminkyti su daug miltu ant stalo, o tik po to kočioti - gi greitai ji ir atšala- bet išsikočiojo ir šalta smile
spokas17 spokas17 456
2013-09-23 22:32 spokas17
Lyg ir nebuvau saldumynų mėgėja, bet kai čia pasiskaitinėji niam, niam, niam, nes seilės tįsta smile Kokios jūs šaunuolės
I
IRUTE78 2552
1 2013-09-23 22:35 IRUTE78
Nebloga receptų knyga išeitų, didžioji virėja - buhalterė
2013-09-23 22:36 vvirginija1

Aradija rašė:
o ir tešlos karštos kočioti man nepavyko
man labiau patiktų kad išvis kočioti nereikėtų smile
Elvusia Elvusia 19998
2013-09-24 20:39 Elvusia

Loreta13 rašė:
"Ant kilimo" ją smile
Ir viską reik išsiaiškinti smile smile
Mūsų Ulita turi.
Tik gaila, labai retai būna forume.
Bet tikrai žinau, kad ji naudojasi Termomiksu pilnu pajėgumu.
L
Loreta13 30842
2013-09-24 20:43 Loreta13
Vau...Kaip ir žinau šią mergikę, bet, kad turi tokį gėrį, nežinojau :) :)
Elvusia Elvusia 19998
1 2013-09-25 08:06 Elvusia 2013-09-25 08-14

vvirginija1 rašė:
Elvuska, parašyk kulinarinėj temoj kaip virei tą uogienę. Ar vien moliūgai, ar dar ką maišei?

Aš nesuprantu, ne tik kad garderobo pasikeitimų, bet dar ir parašomų žinučių nesekate smile
Reiks imtis represinių priemonių smile
Virginija1, va čia pasižiūrėk, ir nuoroda į receptuką ir mano komentaras ir apie tai, kad pyliau ananasų sulčių.
tax.lt/temos/9745-kulinariniai-receptai/647

urtele urtele 13511
2013-10-04 23:14 urtele

Elvusia rašė:

Girele rašė:
Sausai laikomos spanguolės vysta ir praranda savo savybes. Svarbiausiai - laikyti vandenyje ir šaltai (kuo arčiau nulio laikpsnių).
Senoliai spanguoliaudavo ankstyvą pavasarį, kai po šalčių pelkėse ištirpdavo ledas -- rinkdavo uogas iš vandens. Sausai buvę spanguolės pražūdavo, o vandenyje - puikiai išsilaikydavo...

Sandariai uždengtame inde drėgmė išlieka pstovi.

Jeigu sudėt spanguoles į šaldymo indelius, jos kiek šaldytuve galėtų stovėt? O gal kas bandėt dėt į šaldiklį? Reikia , kad ilgiau pastovėtų ir nežinau kaip geriau daryt.?
vovere vovere 25997
2013-10-04 23:16 vovere
o aš su tryniau ir su medum sumaišiau, valgysim taip
2 2013-10-05 00:23 vvirginija1

urtele rašė:
Jeigu sudėt spanguoles į šaldymo indelius, jos kiek šaldytuve galėtų stovėt? O gal kas bandėt dėt į šaldiklį? Reikia , kad ilgiau pastovėtų ir nežinau kaip geriau daryt.?
Urtele, išbandytas toks reikalas ir gana geras. Teta patarė tai aš taip ir darau. Sudėk spanguoles į stiklainį, užpilk šaltu virintu vandeniu, ant stiklainio uždėk marlės gabalėlį kad gautų oro. Išsilaiko iki pavasario, tik viena kita spanguolė praranda formą. Gali laikyt šaldytuve jei neturi vėsios patalpos
Elvusia Elvusia 19998
2 2013-10-05 07:49 Elvusia
Spanguoles laikau šaldiklyje, subertas į maišelius. Puikiai.
jofky jofky 3286
2 2013-10-07 17:37 jofky
Teko paskraidyti su turkiškomis avialinijomis, tai ten skaniai pamaitino baklažanų užkandžiu, mūsiškai užtepėlė :D
Recepto nežinau, bet šiek tiek turkiškoje virtuvėje gaudausi + improvizacija gavosi labai skaniai :D
Kiekiai individualiai pagal skonį :D
Mėgstantiems baklažanus:
Baklažaną perpjauti, patepti perpjautą dalį aliejumu ir 1 arba 2 saldžias paprikas idėt į orkaitę apie 220 C, kepti kol gerai apkeps baklažanų paviršius ir suminkštės, paprikos vietomis smarkiai apkeps ir subliukš.
Nuimti visiems skūras ir sudėti į indą, sudėti prieskonius druską, rūkytos paprikos, maltų kalendrų sėklų, isot pipirų (nesiparinkit jeigu neturit, tiks paprasti mūsiški malti juodi ar balti pagal skonį). Kol karštoje masėje savo skonį atskleidžia prieskoniai ant sviesto pakepinkit svogūno, kol lengvai paruduos ir suminkštės. Visą tą masę patrinkit šiek tiek su blenderiu, o tada dar šlakelį kokio nors šalto spaudimo aliejaus.
Tinka su lavašu, arabiška duonele (Maximoj būna) arba tiesiog su bet kokia jums patinkančia kad ir juoda duona. Skanaus :)
vovere vovere 25997
2013-10-07 18:32 vovere
o baklažanas taip suprantu visas cielas, ne riekelėm supjustyti reikia? tada gal jis nedidelis turi būti?
I
IlonaD 6943
2013-10-07 18:38 IlonaD
voveryte, aš ir didesnius baklažanus tik per pusę perpjautus orkaitėje kepu.
Suminkštėja normaliai smile
vovere vovere 25997
2013-10-07 18:42 vovere
nu aišku smile
I
IlonaD 6943
2013-10-27 13:51 IlonaD
irri-style.blogspot.com/2013/08/minkstas-tinginiu-napo...

arba

skanusgyvenimas.blogspot.com/2013/06/sakocio-pusbrolis.html

Pirmu atveju iki "Napoleono" kaip peškom iki mėnulio.
Antru irgi.

Gal ir geri tie receptai, gal ir skanūs kepiniai gaunasi, nu bet sorrry, tokius kepinius lyginti su tikru Napoleonu ar šakočiu smile smile smile smile smile
Pikta.
Mano nuomone, tai taip negalima. Save gerbiantis kepėjas gaminio iš gatavų sausainiu niekada nelygins su Napoleono.
Ar keptuvėje keptos tešlos su šakočiu.
Čia šiaip, sekmadieninės mintys. smile
blackgate blackgate 3815
2013-10-27 15:18 blackgate
Mano nuomone geriau nieko, negu iš sausainių daryti perdaryti gaminiai. Sausainių gadinimas ir tiek. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui