gal kas bandėt? jaučiu bandysiu, įdomiai atrodo
Agurkų džemas
1 kg agurkų,
500 g cukraus,
4 šaukštai medaus,
2 citrinos,
7 mėtos lapeliai,
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero.
Agurkus nuplaukite, aplupkite žievelę, perpjaukite per puse ir išimkite sėklas.
Agurkus supjaustykite labai plonomis juostelėmis (arba agurkus sutrinkite smulkintuvu), geriausia tai padaryti daržovių skustuku.
Sudėkite agurkų masė į puodą ir užpilkite cukrumi. Taip pat įdėkite medaus, imbiero, nutarkuotas citrinų žieveles ir išspaustas citrinų sultis. Mėtu lapelius labai smulkiai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į agurkų masę. Palikite 2 val pastovėti.
Praėjus dviem valandom agurkus užkaiskite ant vidutinio stiprumo kaitros ir nuolat maišant užvirinkite. Kai agurkų džemas užvirs sumažinkite kaitrą ir virkite 30-40 min. kol viralas taps panašus į tirštą sirupą.
Karštą džemą išpilstykite į švarius, sausus stiklainiukus.
Šį džemą patiekite prie kietųjų sūrių.
p.s. pagal
Priestalo.lt.