wwind rašė:
kolegės(-os), turiu bėdą - gavau krepšą prinokusių pomidorų.
Su želatina nenoriu terliotis.
Gal pasidalintumėt kokiu receptu žiemai?
Kad ne per daug sunkus būtų, gal kokį firminį turite pomidorų savo sultyse?
Ačiū
1 litro stiklainiui :
1 arbat.š. druskos, 1 arbat.š. cukraus, 1 skiltelė česnako( galima ir daugiau)
Pomidorus užpilti beveik verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir pagal norimą dydį susmulkinti( galite ir nesmulkinti jei nedideli) Pridėti į stiklainį, kad kuo mažiau liktų tuščių ertmių. Kaitinti puode iki 90 laipsnių temperatūros. Pomidorai išskiria sultis ( skaidrios būna pradžioje) Užsukame sandariai, užklojame šiltai...
Labai skamu :)