Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2013-09-12 23:32 Elvusia
Kepa jis viską. Turi viena mūsų taxietė - atsidžiaugti negali.
O tu iš karto - eit peklon. Peklon ir taip nueisiu. Kur jau ten nuodėmingiems dangus smile
Aradija Aradija 10364
1 2013-09-12 23:40 Aradija
Loreta kai jau nusipirksi ta savo puoda - man savo konvekcine krosnele galėsi padovanoti - gi vistiek vietos neturi - o su tuo puodu ji tau nebereikalinga smile (gi tiksliai zinau kad mažai naudota) ir šiaip gali visa kita man atiduodi smile gi turėsiu papildomus 4kv m virtuvės - tad bus kur pasidėti smile
Loreta Loreta 28574
2013-09-12 23:55 Loreta
Turiu aš tos vietos, nepergyvenk.
Atiduok jai...
Katinus galiu atiduot ir žuvies rūkyklą priedo.
Aradija Aradija 10364
2013-09-12 23:56 Aradija
o žuvies rukykloj sparnelius rukyti galima - jei taip imu smile o katinus nebent su milijonine priemoka smile
Aradija Aradija 10364
1 2013-09-12 23:59 Aradija

Elvusia rašė:
Kepa jis viską. Turi viena mūsų taxietė - atsidžiaugti negali.

žinai už tokia kaina tiesiog privalai džiaugtis - kitaip durnas pasirodysi smile va nsupirikai uz 300 lt - na panaudojai 2 kartus ir nustumei į kerte kur nors, o va uz 3000 lt jau kažkaip į ta kerte nesinoretu grusti - vietoj vazos ant stalo laikyti butu privalu nors ir nenaudotum smile
L
Loreta13 30842
3 2013-09-13 08:25 Loreta13

Elvusia rašė: Kepa jis viską. Turi viena mūsų taxietė - atsidžiaugti negali.
"Ant kilimo" ją smile
Ir viską reik išsiaiškinti smile smile
Petronele Petronele 18330
2013-09-22 20:00 Petronele 2013-09-22 20-05
Niu, ką veikiat? smile
Penktadienį po krepšinio dar tortą dariau, vakar labai gerai buvo visų ragavusių įvertintas, tai šiandien galiu rekomenduoti ir jums. Prie medalių išsikept dar spėsit :)

Receptą radau sauletavirtuve.lt svetainėje. Nuo savęs galiu pridėti, kad negesintos sodos nei kepimo miltelių niekad nededu į tešlą, nerizikavau ir šį kartą: nugesinau trupučiu obuolių sulčių. Tiesiog jos buvo po ranka. Kepdavau pernai morkų pyragą su apelsinų sultimis, tai nutariau, kad nepamaišys. Kepiau du biskvitus, kuriuos po to perpjoviau dar per pusę, kad gautųsi 4 lakštai, bet kremo man pilnai užteko net ir keturiems.

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

Biskvitams:
2 puodeliai (280 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
3/4 arb.š. druskos
3 puodeliai (600 g) morkų, tarkuotų
150 g lazdyno riešutų, stambiai kapotų
100 g kokoso drožlių
1 puodelis (200 g) rudojo cukraus
1 puodelis (220 g) saulėgrąžų aliejaus
4 dideli kiaušiniai

Kremui:
500 g varškės, pertrintos
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį

Tortui papuošti:
pora saujų lazdyno riešutų, stambiai kapotų

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti tris vienodo dydžio (22 cm. skersmens) kepimo indus.
2. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
4. Tirečiame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti!). Turi nelikti sausų miltų.
6. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
7. Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris kepimo indus* ir kepti apie 40 – 50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius biskvitus atvėsinti.
9. Paruošti kremą: varškę gerai pertrinti, kol visiškai neliks gumuliukų.
10. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
11. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų.
12. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę.
13. Pagal skonį pagardinti kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele).
14. Surinkti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo.
15. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepti antru trečdaliu varškės kremo.
16. Uždėti trečią biskvitą, paspausti ir aptepti likusiu kremu.
17. Viršų pabarstyti stambiai kapotais lazdynų riešutais.
18. Pusvalandį palaikyti šaldytuve ir godžiai ragauti. Ir mėgautis, mėgautis, mėgautis… Skanaus!

* Jei turite vieną kepimo indą, kaip aš, arba prastesnes orkaites, kuriose galima kepti tik vieną pyragą vienu metu, tuomet biskvitus kepkite po vieną tame pačiame kepimo inde.

urtele urtele 13511
2013-09-22 20:11 urtele

Petronele rašė:
Niu, ką veikiat?

Bliamba, galėjai bent nuotraukos nedėt, dabar reiks nors vienų riešutų pavalgyt. smile
L
Loreta13 30842
5 2013-09-22 20:35 Loreta13
Radau obuolių.
Perpjoviau pusiau.
Išskaptavau sėklas.
Radau varškės pakelį.
Įmušiau 1 kiaušą.
Įdėjau dar pora šaukštų cukraus.
Išmakalavau.
Ir pritrombavau obuolių puseles šia maloše.
Orkaitėj obuoliai pasilepino kažkur 20 min. vidutiniame karštyje.
Kaip skanuuuuuuu :)
I
IRUTE78 2552
2013-09-22 20:40 IRUTE78 2013-09-22 20-44
Nu Petronėlė tai pavaro, tokia darbšti, svarbu, kad nekoloringas ir akim sveika, nors grietinėlė, tai koloringa smile
2013-09-22 22:35 vvirginija1

Petronele rašė:
3 puodeliai (600 g) morkų, tarkuotų
Smulkiai tarkuotų, ane? juk ne per burokinę tarką? smile
Petronele Petronele 18330
2013-09-22 22:39 Petronele

vvirginija1 rašė:

Petronele rašė:
3 puodeliai (600 g) morkų, tarkuotų
Smulkiai tarkuotų, ane? juk ne per burokinę tarką? smile


Aišku, kad per burokinę smile Bet dar geriau būtų ta čiut smulkesnė už burokinę.
Petronele Petronele 18330
2013-09-22 22:43 Petronele

IRUTE78 rašė:
Nu Petronėlė tai pavaro, tokia darbšti, svarbu, kad nekoloringas ir akim sveika, nors grietinėlė, tai koloringa smile

Šiaip tai jis kaip tik labai sotus ir kaloringas. Bet skanus ir "akim sveika" :)
I
IlonaD 6943
2 2013-09-22 22:44 IlonaD

Petronele rašė:

Šiaip tai jis kaip tik labai sotus ir kaloringas. Bet skanus ir "akim sveika" :)


Aha, nora vieną triušį su akiniais matėt? smile
2013-09-22 22:45 vvirginija1

Petronele rašė:
Aišku, kad per burokinę smile Bet dar geriau būtų ta čiut smulkesnė už burokinę.

Ach, šit kaip smile
vovere vovere 25997
2013-09-22 22:46 vovere
nors tiek nuramino smile
I
IRUTE78 2552
2013-09-22 22:48 IRUTE78

Petronele rašė:

IRUTE78 rašė:
Nu Petronėlė tai pavaro, tokia darbšti, svarbu, kad nekoloringas ir akim sveika, nors grietinėlė, tai koloringa smile

Šiaip tai jis kaip tik labai sotus ir kaloringas. Bet skanus ir "akim sveika" :)

Kažkaip užsimaniau aš to pyrago, geras skonis turėtų būti.
2013-09-22 22:51 vvirginija1

IRUTE78 rašė:
Kažkaip užsimaniau aš to pyrago, geras skonis turėtų būti.
Aha, aš irgi, ypač šįvakar smile
Kažkaip prisiminiau pyragą kokį kepiau kelis kartus iš morkų, skanus buvo.... apsipila su tokiu glajumi tai vos ne kaip tortas gaunasi
I
IRUTE78 2552
2013-09-22 22:56 IRUTE78

vvirginija1 rašė:

IRUTE78 rašė:
Kažkaip užsimaniau aš to pyrago, geras skonis turėtų būti.
Aha, aš irgi, ypač šįvakar smile
Kažkaip prisiminiau pyragą kokį kepiau kelis kartus iš morkų, skanus buvo.... apsipila su tokiu glajumi tai vos ne kaip tortas gaunasi

Man morkos griežinėliais, troškintos labai patinka su kalakutiena
Aradija Aradija 10364
10 2013-09-23 00:49 Aradija
Sunervinai su tuo morku pyragu, tiap užsimaniau, kažkada ir as ji buvau aptikusi, patiko receptas, bet gi dar turiu medučio trečdalį skardos, reikia ji baigti suvalgyti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui