Niu, ką veikiat?
Penktadienį po krepšinio dar tortą dariau, vakar labai gerai buvo visų ragavusių įvertintas, tai šiandien galiu rekomenduoti ir jums. Prie medalių išsikept dar spėsit :)
Receptą radau
sauletavirtuve.lt svetainėje. Nuo savęs galiu pridėti, kad negesintos sodos nei kepimo miltelių niekad nededu į tešlą, nerizikavau ir šį kartą: nugesinau trupučiu obuolių sulčių. Tiesiog jos buvo po ranka. Kepdavau pernai morkų pyragą su apelsinų sultimis, tai nutariau, kad nepamaišys. Kepiau du biskvitus, kuriuos po to perpjoviau dar per pusę, kad gautųsi 4 lakštai, bet kremo man pilnai užteko net ir keturiems.
Morkų tortas su varškės kremo pertepimu
Biskvitams:
2 puodeliai (280 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
2 arb.š. sodos
2 arb.š. cinamono
3/4 arb.š. druskos
3 puodeliai (600 g) morkų, tarkuotų
150 g lazdyno riešutų, stambiai kapotų
100 g kokoso drožlių
1 puodelis (200 g) rudojo cukraus
1 puodelis (220 g) saulėgrąžų aliejaus
4 dideli kiaušiniai
Kremui:
500 g varškės, pertrintos
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį
Tortui papuošti:
pora saujų lazdyno riešutų, stambiai kapotų
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti tris vienodo dydžio (22 cm. skersmens) kepimo indus.
2. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
4. Tirečiame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti!). Turi nelikti sausų miltų.
6. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
7. Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris kepimo indus* ir kepti apie 40 – 50 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius biskvitus atvėsinti.
9. Paruošti kremą: varškę gerai pertrinti, kol visiškai neliks gumuliukų.
10. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
11. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų.
12. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę.
13. Pagal skonį pagardinti kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele).
14. Surinkti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo.
15. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepti antru trečdaliu varškės kremo.
16. Uždėti trečią biskvitą, paspausti ir aptepti likusiu kremu.
17. Viršų pabarstyti stambiai kapotais lazdynų riešutais.
18. Pusvalandį palaikyti šaldytuve ir godžiai ragauti. Ir mėgautis, mėgautis, mėgautis… Skanaus!
*
Jei turite vieną kepimo indą, kaip aš, arba prastesnes orkaites, kuriose galima kepti tik vieną pyragą vienu metu, tuomet biskvitus kepkite po vieną tame pačiame kepimo inde.