Kulinariniai receptai

2008-09-24 13:20 Voveruska01 2011-09-11 05-58

Devi rašė:

Loreta rašė:
aš tai kugelį su kojytėmis

Su vištukų sparneliais irgi skanu smile


Ir kaip dedami tie sparneliai? tiesiog į kugelio vidų? Ar juos kaip nors reikia ant viršaus išdėliot? smile
Z
zemindra 377
2008-09-24 13:25 zemindra 2011-09-11 05-58

Voveruska01 rašė:

Devi rašė:

Loreta rašė:
aš tai kugelį su kojytėmis

Su vištukų sparneliais irgi skanu smile


Ir kaip dedami tie sparneliai? tiesiog į kugelio vidų? Ar juos kaip nors reikia ant viršaus išdėliot? smile


manau į vidų smile
Tess Tess 20234
2008-09-24 13:34 Tess
Ir aš kugelį darysiu.
Užmarinuosiu kalakutienos filė ir į vidų. Tikiuos bus skanu.
Dažniausiai kugelis man nesigauna. smile
L
laura9 10597
2008-09-24 13:38 laura9 2011-09-11 05-58

Tess rašė: Ir aš kugelį darysiu.
Užmarinuosiu kalakutienos filė ir į vidų. Tikiuos bus skanu.
Dažniausiai kugelis man nesigauna. smile

Kažin ar iškeps ji ten viduje? smile
2008-09-24 13:41 Voveruska01 2011-09-11 05-58

laura9 rašė:

Tess rašė: Ir aš kugelį darysiu.
Užmarinuosiu kalakutienos filė ir į vidų. Tikiuos bus skanu.
Dažniausiai kugelis man nesigauna. smile

Kažin ar iškeps ji ten viduje? smile


Vat ir aš abejoju dėl to - gal pradžiai apkepsiu tuos sparnelius, o tada į kugelį smile
Girele Girele 9675
2008-09-24 13:41 Girele 2011-09-11 05-58

Tess rašė: Ir aš kugelį darysiu.
Užmarinuosiu kalakutienos filė ir į vidų. Tikiuos bus skanu.
Dažniausiai kugelis man nesigauna. smile

Kalakutienos file - sausa mėsa. Kugelyje ji - bus neskanu.
smile Nebent - pridėtumėte į kugelio masę daug riebaliukų (spirgučių)... Bet aš tokio patiekalo nedaryčiau...

Geriau kitaip:
Į kepimo skardos apačia pridedate riekutėm pjaustytas bulves, ant viršaus - kalakutienos file (riekutėm arba gabaliukais), sluoksnis pjaustytų svogūnų, galima aptepti majonezu.
Ant visko viršaus - sluoksnis pjaustytų pomidorų, barstyti prieskonių daržovėms (aš dedu džiovintas žoleles - petražoles, raudonėlį, krapus ar pan.).
Baigiant kepti - užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio.
Skanaus...
R
rimantas88 1131
2008-09-24 13:46 rimantas88
Nėr nieko baisesnio, kaip sausas kugelis. Pirmiausia mėsą pakepinkit aliejuje ar riebaluose, o po to viską kartu su riebalais supilat į tarkius, išmaišote, o tada į orkaitę. Va tada gaunasi skaniai.
R
rimantas88 1131
2008-09-24 13:51 rimantas88
O skaniau už kugelį yra "brazdinė košė". Tai beveik kaip kugelis, tik į tarkius reikia užvirinto pieno įpilti maždaug 1,5 karto daugiau negu yra tarkių.
2008-09-24 13:56 Voveruska01 2011-09-11 05-58

rimantas88 rašė: O skaniau už kugelį yra "brazdinė košė". Tai beveik kaip kugelis, tik į tarkius reikia užvirinto pieno įpilti maždaug 1,5 karto daugiau negu yra tarkių.

Ir kas gaunasi? Turėtų būti labai skysta smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-24 19:46 Elvusia 2011-09-11 05-58

rimantas88 rašė: Nėr nieko baisesnio, kaip sausas kugelis. Pirmiausia mėsą pakepinkit aliejuje ar riebaluose, o po to viską kartu su riebalais supilat į tarkius, išmaišote, o tada į orkaitę. Va tada gaunasi skaniai.

Na toks kiekis riebalų - "džiaugsmas" jūsų kepenims.
Visai nereikia dėti kalno riebalų, kad kugelis nebūtų sausas.
Paprasčiausiai užvirinu pieno, prieš tai plokštainiui tarkuotas bulves šiek tiek nusunkiu.
Sunką nupilu.
Likusį krakmolą suleidžiu į verdantį pieną.
Gaunasi pieno kisielius.
Tuo kisieliumi užplikau tarkę.
Plokštainis būna neriebus, bet ir nesausas.
Dėl kalakutienos. Jei ji bus supjaustyta nestambiais gabalėliais, nebus sausa. Esu valgiusi su briediena paruoštą plokštainį. Juk briediena - sausoka mėsa. Bet plokštainyje ji nebuvo sausa. Svarbu, marinuojant, nedėti druskos. Druska ištraukia visą drėgmę, žiauriai gadina bet kokią mėsą.
Druską reikia dėti prieš pat gaminant.
Nors druskos, gamindama, nevartoju iš viso.
L
Loreta13 30842
2008-09-24 20:09 Loreta13 2011-09-11 05-58

Elvusia rašė: Nors druskos, gamindama, nevartoju iš viso.
Plokštainis visai be druskos smile
Tai gal kokių prieskonių dedate smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-24 20:43 Elvusia 2011-09-11 05-58

Loreta13 rašė:
Tai gal kokių prieskonių dedate smile

Na taip :) , dedu prieskonių. Bet stengiuosi naudoti mažai druskos turinčius. Plokštainiui naudoju Santa Maria prieskonius bulvėms. Gaila, juose druskos nemažai.
Šiaip dedu mairūno ir lauro lapelių.
Padažas bus su spirgučiais. Lašinukai juk sūdyti.
linute25 linute25 366
2008-09-25 08:42 linute25
Labas rytas,
Mielos buhalterės, gal kuri žinote receptukų mėsai vytinti? Paragvau nesenau draugų pavytintą stirnieną, tai likau sužavėta... smile
Galvoju kaip namie pasivytinti jaudienos gabaliuką ar išpjovą..? Gal atsiras žinančių?? smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-25 08:53 Loreta
Pati nesu bandžiusi, bet čia labai aiškiai aprašytas procesas
www.supermama.lt/forumas/lofiversion/index.php/t133201.html
linute25 linute25 366
2008-09-25 09:03 linute25
Ačiū Loreta, bandysiu... smile Tik jaučiu reikia paieškoti basturmos prieskoniu.
Loreta Loreta 28574
2008-09-25 09:05 Loreta
Linute25, paskui parašyk, kaip sekėsi ir kas gavosi. Nes aš irgi vis žadu pabandyti, bet nesiryštu.
A
Amanda 3804
2008-09-25 09:12 Amanda 2011-09-11 05-58

linute25 rašė: Ačiū Loreta, bandysiu... smile Tik jaučiu reikia paieškoti basturmos prieskoniu.


Basanavičiaus gatvėje yra visokių tokių egzotinių prieskonių parduotuvė. Visai neseniai pirkau ir basturmai prieskonius. Vyro brolis labai mėgsta ekspeimentuoti tokius vytinimus su mėsa. Tai kaip tik vakar valgiau vytintą elnieną su tais prieskoniais, labai skanu.
linute25 linute25 366
2008-09-25 09:47 linute25
Būtinai Loreta parašysiu smile Aš irgi vis atidėliodavau, bet paragavus tokį skanumyną nusprendžiau nedelst smile
Tiesa dar vienas iš receptų:
1.Įtrinti mėsą žolelių prieskoniais (prieskoniai be druskos tik žolelės). Palaikyti tris dienas vartant šaldytuve.
2. Po 3 dienų mėsą įtrinti mišiniu: druska, pipirai, česnakas.Vėl vartant palaikyti apie savaitę.
3. Mėsą stipriai spaudžiant suvynioti į merlių ir stipriai spaudžiant apvynioti siūlu kokiu stipriu.
4. Pakabinti ir laukti.. smile Priklausomai nuo mėsos dydžio, apie savaitę.
Nu, laukti gana reikės nemažai, bet manau rezultatas bus to vertas smile
vovere vovere 25997
2008-09-25 09:51 vovere
o kokia mesa naudojat vytinimui? ir as susigundziau pabandyt, taip skaniai parasyta
linute25 linute25 366
2008-09-25 10:07 linute25 2011-09-11 05-58

vovere rašė: o kokia mesa naudojat vytinimui? ir as susigundziau pabandyt, taip skaniai parasyta

Aišku labiausiai tinka tikriausiai jautienos išpjova. Aš gal bandysiu jautienos kumpį pradžiai. Sako ir kiaulienos išpjova skanu.
Nu reikia bandyti, jei išeis, bus galima eksperimentuoti smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui