rimantas88 rašė: Nėr nieko baisesnio, kaip sausas kugelis. Pirmiausia mėsą pakepinkit aliejuje ar riebaluose, o po to viską kartu su riebalais supilat į tarkius, išmaišote, o tada į orkaitę. Va tada gaunasi skaniai.
Na toks kiekis riebalų - "džiaugsmas" jūsų kepenims.
Visai nereikia dėti kalno riebalų, kad kugelis nebūtų sausas.
Paprasčiausiai užvirinu pieno, prieš tai plokštainiui tarkuotas bulves šiek tiek nusunkiu.
Sunką nupilu.
Likusį krakmolą suleidžiu į verdantį pieną.
Gaunasi pieno kisielius.
Tuo kisieliumi užplikau tarkę.
Plokštainis būna neriebus, bet ir nesausas.
Dėl kalakutienos. Jei ji bus supjaustyta nestambiais gabalėliais, nebus sausa. Esu valgiusi su briediena paruoštą plokštainį. Juk briediena - sausoka mėsa. Bet plokštainyje ji nebuvo sausa. Svarbu, marinuojant, nedėti druskos. Druska ištraukia visą drėgmę, žiauriai gadina bet kokią mėsą.
Druską reikia dėti prieš pat gaminant.
Nors druskos, gamindama, nevartoju iš viso.