Kulinariniai receptai

snake snake 3833
2008-09-25 10:09 snake 2011-09-11 05-58

linute25 rašė: Būtinai Loreta parašysiu smile Aš irgi vis atidėliodavau, bet paragavus tokį skanumyną nusprendžiau nedelst smile
Tiesa dar vienas iš receptų:
1.Įtrinti mėsą žolelių prieskoniais (prieskoniai be druskos tik žolelės). Palaikyti tris dienas vartant šaldytuve.
2. Po 3 dienų mėsą įtrinti mišiniu: druska, pipirai, česnakas.Vėl vartant palaikyti apie savaitę.
3. Mėsą stipriai spaudžiant suvynioti į merlių ir stipriai spaudžiant apvynioti siūlu kokiu stipriu.
4. Pakabinti ir laukti.. smile Priklausomai nuo mėsos dydžio, apie savaitę.
Nu, laukti gana reikės nemažai, bet manau rezultatas bus to vertas smile


Kur ta mesike reiketu pakabinti? smile As cia visai rimtai.
vovere vovere 25997
2008-09-25 10:10 vovere
nu bandysiu ir as ziuresiu kas cia gausis
A
allina 1196
2008-09-25 10:10 allina
Radau kelis receptus su kiauliena...
Aišku vytintą elnieną su niekuo nelyginti,bet juk nevisi tos elnienos turi... smile

Ingredientai:
• Kiaulienos išpjova, 500 gramų
• Druska, 50 gramų
• Juodieji pipirai, truputį
• Kvapieji pipirai, truputį
• Kalendra, truputį
• Mairūnas, truputį
• Muskatas, maltas, truputį
• Kardamonas, maltas, truputį
Gaminimas:
Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.

Ingredientai:
• Kiaulės kumpis, 1 kilogramas
• Druska, 100 gramų
• Juodieji pipirai, 0.3 šaukštelio
• Kvapieji pipirai, 0.3 šaukštelio
• Kalendra, 0.5 šaukštelio
• Mairūnas, 0.5 šaukštelio
• Muskatas, maltas, 0.3 šaukštelio
• Kardamonas, maltas, truputį
Gaminimas:
Nešaldytus mėsos kumpelius ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje uždengtame inde. Mėsą laikykite dvi savaites, kartais pavartykite. Vėliau kumpelius susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite vartoti.
A
Amanda 3804
2008-09-25 10:12 Amanda
Tinka visos išpjovos. O esu ragavusi ir vytintą nugarinę. Labai skanu. Bet draugė daro ją tik žiemą. Turi nuosavą namą, o jame sausą šiltą patalpą. Puikiai išdžiovina mėsytę.
linute25 linute25 366
2008-09-25 10:33 linute25
Juoksitės, bet kadangi gyvenu bute, tai ant karnizo kabinsiu.. smile Vėdinsiu kambarį, žiūrėsiu, kitiems tai pavyko.. Aišku idealiausia būtų kur rūsy pakabinti ar lauke, net neįsivaizduoju.. Pagal instrukciją turi būti šalta ir gerai ventiliuojama patalpa...Gal dar balkonas tam tiks..?? smile
Petronele Petronele 18331
2008-09-25 10:41 Petronele
Na ir tėmelę užvedėt. Eina sau kaip skanu.
M
marte 430
2008-09-25 11:32 marte
Kai buvom studentai,tai bendrike ant radiatoriaus kabindavom smile
M
marte 430
2008-09-25 11:34 marte
smile smile

Sveiki smile
Noriu savaitgali Suši daryti.Žinau variantus su žalia lašiša arba upėtakiu.Gal kas žinot kokių idomesnių įdarų variantų
N
nezinove 1331
2008-09-25 11:59 nezinove
Bobutė skilandį pakabinus buvo palėpėj. Katinas visą savaitę nesitraukė nuo vandens ir pieno, o po to supratom kame šaknys - skilandžio vidaus nebeliko smile Žiūrėkit, kad jums nebūtų taip pat smile
L
laura9 10597
2008-09-25 12:01 laura9 2011-09-11 05-58

nezinove rašė: Bobutė skilandį pakabinus buvo palėpėj. Katinas visą savaitę nesitraukė nuo vandens ir pieno, o po to supratom kame šaknys - skilandžio vidaus nebeliko smile Žiūrėkit, kad jums nebūtų taip pat smile

Ot buvo šventė katinui smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-25 13:13 Loreta 2011-09-11 05-58

laura9 rašė:

nezinove rašė: Bobutė skilandį pakabinus buvo palėpėj. Katinas visą savaitę nesitraukė nuo vandens ir pieno, o po to supratom kame šaknys - skilandžio vidaus nebeliko smile Žiūrėkit, kad jums nebūtų taip pat smile

Ot buvo šventė katinui smile

Kokia čia šventė - visa savaitė pagirių nabagui....
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-25 19:59 Elvusia 2011-09-11 05-58

linute25 rašė: Juoksitės, bet kadangi gyvenu bute, tai ant karnizo kabinsiu.. smile Vėdinsiu kambarį, žiūrėsiu, kitiems tai pavyko.. Aišku idealiausia būtų kur rūsy pakabinti ar lauke, net neįsivaizduoju.. Pagal instrukciją turi būti šalta ir gerai ventiliuojama patalpa...Gal dar balkonas tam tiks..?? smile

Na ir gerai, kur kabinsit, ten tiks.
Svarbu, kad nebūtų drėgna patalpa ir, kad nepradėtų pelyti mėsytė.
O tas vytinimas - pats paprasčiausias dalykas.
Anksčiau, kai laikydavom kiaules. Pridarydavau tokių "kumpelių" - tiek nugarinę, tiek kumpį supjaustydavau maždaug 0,5 - 1 kg dydžio gabalėliais, įtrindavau prieskoniais, palaikydavau kiek tai dienų inde. Po to vyniodavau į kojinę ir pakabindavau.
Po savaitės ar dviejų rūkindavom. Bet maniškis dažnai nesulaukdavo dūmo ir valgydavo kumpiukus nerūkytus. Tai ta pati vytinta mėsa, tik dar dūmo skonis ir kvapas užmestas :)
2008-09-26 07:56 Voveruska01
Vakar pati bandžiau gaminti sūrį (varškės) smile
Kadangi tai buvo pirmas mano "blynas", tai neeksperimentavau su jokiais priedais. Bet noriu paklausti, gal kas nors darote sūrius, su kokiais priedais, ką dedate, gal kažkaip paskui juos apdorojate. Dzūkijoj žinau labai skaniai įtrintus kepa smile
M
marte 430
2008-09-26 08:15 marte 2011-09-11 05-58

Voveruska01 rašė: Vakar pati bandžiau gaminti sūrį (varškės) smile
Kadangi tai buvo pirmas mano "blynas", tai neeksperimentavau su jokiais priedais. Bet noriu paklausti, gal kas nors darote sūrius, su kokiais priedais, ką dedate, gal kažkaip paskui juos apdorojate. Dzūkijoj žinau labai skaniai įtrintus kepa smile



Aš paprastą nupirktą varškės sūrį įtrinu tokiu "marmalu" smile Kiaušinis,prieskoniai kokius mėgsti,daug česnako(spausto).Tada į orkaitę ir kepu kol kiaušinį sutraukia.Kaip skanu smile Dar jei turi laiko įtrintą sūrį palaikyk kokias 2 valandas nekeptą,tada geriau įsigeria.Kai iškepa leisk ataušti.Nors mano šeimyna mėgsta šiltą(ypač saldaus pieno)jis tada toks minkštas idomus buna.


Mergaitės gal kas sušio receptukų turit smile
A
Alina55 11024
2008-09-26 09:31 Alina55 2011-09-11 05-58

marte rašė: Mergaitės gal kas sušio receptukų turit smile

www.evil.lt/txt/susis/ smile
Z
zemindra 377
2008-09-26 10:10 zemindra 2011-09-11 05-58

marte rašė: smile smile

Noriu savaitgali Suši daryti.Žinau variantus su žalia lašiša arba upėtakiu.Gal kas žinot kokių idomesnių įdarų variantų



idomūs nereiškia, kad skanus smile Glaima daryti su rūkyta žuvim, krabais, tik daržovėm avokadais, morkom..Valgiau su unguriu tai nepatiko, man skaniausia su lašiša ir agurku..
M
marte 430
2008-09-26 10:21 marte 2011-09-11 05-58
[quote="zemindra"]

marte rašė: smile smile


idomūs nereiškia, kad skanus smile Glaima daryti su rūkyta žuvim, krabais, tik daržovėm avokadais, morkom..Valgiau su unguriu tai nepatiko, man skaniausia su lašiša ir agurku..


taigi kol neparagausi ,nesužinosi smile
vovere vovere 25997
2008-09-26 12:30 vovere
gal kas zinot netikro zuikio reeptuka? smile
2008-09-26 13:19 Voveruska01 2011-09-11 05-58

vovere rašė: gal kas zinot netikro zuikio reeptuka? smile


Aš darau įprastinį kotletinį faršą su prieskoniais, žolelėmis, kartais įdedu džiovintų grybų (išmirkytų), apvirtų morkų, virtą kiaušinį, pagal norą ir situaciją smile
Tuomet apkepinu suformuotą "kotletą", dedu į aliejumi palaistytą indą ir kepu orkaitėj. Kol karštas -nelabai nori gražiai pjaustytis, reikia ataušinti smile
Tess Tess 20234
2008-09-26 14:13 Tess 2011-09-11 05-58

Voveruska01 rašė: ...Tuomet apkepinu suformuotą "kotletą", dedu į aliejumi palaistytą indą ir kepu orkaitėj. Kol karštas -nelabai nori gražiai pjaustytis, reikia ataušinti smile

O kaip jį tokį didelį apkepinti?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui