Tax.lt narys Pukuotukas

P
Tax.lt narys nuo
2005-08-12
Pukuotukas
forume parašė 113 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-07-15 11:20 Pelno mokestis » beviltisku skolu pripazinimas » #540562
Ačiū už info smile
2008-07-15 10:56 Pelno mokestis » beviltisku skolu pripazinimas » #540551
Na, kreditorinis reikalavimas mūsų patvirtintas - administratorė gavo iš mūsų reikalavimą. Tik išregistravus įmonę taip "pasiplovė", - nesiteikė atsiųsti tai patvirtinančių dokumentų, paskambinus - numeta ragelį ir atsisako kalbėti, o į raštiškus prašymus visai nereaguoja...
Rolanda minėtų internetinių puslapių visą informaciją jau seniai atsispausdinau, tik kažin ar ji yra "rimtas dokumentas"?
Tiesiog teko skaityti, kad "<..>Kai vieno skolininko skolų suma per mokestinį laikotarpį yra didesnė kaip 5000 litų, tačiau mažesnė kaip 100 000 litų, tai skolos beviltiškumas ir pastangos jas susigrąžinti gali būti pagrįstas dokumentu, patvirtinančiu faktą, kad skolininkas neturi privalomojo registruoti turto. Be minėto dokumento, mokesčio mokėtojas papildomai turi turėti dokumentus, įrodančius bent vieną iš šių faktų:
* kad iš skolininko nepavyko išieškoti pakankamai turto kreditorių reikalavimams patenkinti bylose su kitais kreditoriais;
arba
* kad mokesčių mokėtojui skolinga įmonė yra nemoki. Įmonės skolininkės nemokumą įrodantys dokumentai galėtų būti tos įmonės balansas, skelbimas "Valstybės žiniose" apie įmonės nemokumą (pagal Įmonių bankroto įstatymo nuostatas)..."
Žodžiu... ačiū vis tiek už norą pagelbėti.. Bandysiu prašyti Registrų centro teismo sprendimo.. Tik visa tai vėlgi - kainuoja įmonei, kai mano nuomone, administratorė tas kopijas galėjo atsiųsti nemokamai.. Ir taip skolos beviltiškos, ir dar reikia mokėti, norint įrodyti, kad ji yra tikrai beviltiška... smile
2008-07-14 16:36 Pelno mokestis » beviltisku skolu pripazinimas » #540323
Sveiki, iškilo toks keblus klausimėlis:
įmonė - skolininkė bankrutavo ir yra išregistruota. Administratorė atsisako pateikti tai patvirtinančius dokumentus (teismo sprendimą ir įmonės likvidavimo akto kopijas) ir siųlo kreiptis į registrų centrą. Viskas lyg ir būtų normalu, tik iš Regitros turim pažymą, kad bankrutavusi įmonė turi registruotą transporto priemonę - automobilį. Kaip įrodyti, kad įmonė buvo nemoki ar jai nepakako lėšų įvykdyti skoliniams kreditorių reikalavimams? Juk tokį raštą turėtų parašyti administratorė? Ar aš klystu?
Ačiū
2008-07-09 12:47 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #538716

Rolf rašė:

Pukuotukas rašė: Kažkaip labai keista, todėl norėčiau rasti teisinį išaiškinimą.. Čia turimas omenyje dyzelinis automobilis. Argi turint sertifikatą nebereikalinga techninė apžiūra?


mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...


Ačiū labai. smile Tik ar ir Jums atrodo, kad "tipo atitikimo sertifikatas" leidžia naudotis lengvata visą automobilio eksploatavimo laikotarpį - ne pvz. 2 metus, kaip techninė apžiūra? "Konfliktuoju" su savim - ar atliekama reguliari tech.apžiūra nėra "viršesnė" už prieš keletą metų išduotą sertifikatą?
Lauksiu Jūsų pamąstymų. Gal tiesiog geriau prisitaikyti lengvatą 2 metams, o toliau ramiai sau priskaičiuoti mokestį ir nebijoti, kad kažkas gali "prikibti"? Ačiū dar kartelį. smile
2008-07-09 11:37 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #538666
Sveiki,
iškilo toks klausimėlis - gal kas žinote, kur reglamentuotos lengvatos už naujai įsigytų automobilių taršą (turiu omenyje FR0521)? Mokesčio už aplinkos teršimą įstatyme tokių konkrečių nuorodų neradau.
Skambinau į RAAD - man pasakė, kad jei pardavėjas - salonas išduoda sertifikatą, kad automobilis atitinka kurį nors EURO standartą, tai tas sertifikatas galioja visą automobilio eksploatacijos laikotarpį, o jei turi tik pažymą - ji galioja vienerius metus?? smile
Kažkaip labai keista, todėl norėčiau rasti teisinį išaiškinimą.. Čia turimas omenyje dyzelinis automobilis. Argi turint sertifikatą nebereikalinga techninė apžiūra? Kažko lyg ir nesuprantu...
Labai lauksiu Jūsų atsakymų.
Dėkoju.
2006-07-03 15:39 Programinė įranga » Excel » #292179
VALIOOO!!! smile
Ačiū, wolf, labai. Viskas pavyko.
Dėkoju iš visos širdies! smile
2006-07-03 14:57 Programinė įranga » Excel » #292149
.[/quote] Nu gerai tada darome taip - laiko formatas ir DATE.
Tada
pradžia: 8:00
Pabaiga: 10:25
Skirtumas: 2:25 (E8)
Perskaičiuojame Laiką į skaičių: =ROUND((E8-INT(E8))*24;2)
Ir daugini iš valandinio tarifo.[/quote]

Nenoriu įkyrėti, bet matyt kažką ne taip suprantu - gal galit paaiškint pačią formulę? Kažkodėl man neleidžia tokios užrašyti :(. Panašu, kad "nepatinka" 24??? Matyt dar kažką ne taip darau smile
2006-07-03 13:46 Programinė įranga » Excel » #292086
Žiūrint kaip vedi duomenis apie tas dirbtas valandas ? Tokiu formtu.
Nes pvz. jei yra du stupleliai val. / min. taip paprasčiau negali būti minutes perskaičiuoji į valandas 45/60 = 0,75 ir dauginkite iš valandos tarifo.[/quote]

Mintis būtų tokia: vienam stulpely įrašai kada žmogus pradėjo dirbti - tikslų laiką, kitam stulpely - kada darbą baigė, o trečiam stulpely suskaičiuojam, kiek laiko jis dirbo (val. ir min.). Bepigu, jei tie skaičiai, t.y. valandos ir minutės būtų atskiruose stulpeliuose.. Bet šiuo atveju norėtųsi, kad užtektų suvesti darbo pradžios ir pabaigos laiką, o skirtumą ir užmokestį suskaičiuotų excel'is. Neaišku, kaip atskirt tas minutes nuo valandų, juk jos vienam stulpely, pvz., jei įrašysiu, kad darbas pradėtas 8:00, o baigtas 10:25, tai trečiam stulpely aš turėsiu reikšmę 2.25. Jei ją tiesiog padauginsiu iš įkainio, nebus teisinga. Be to, kiekvieną kartą gausis skirtingas valandų ir minučių skaičius.
Nežinau, ar suprantamai paaiškinau, bet jei kas supratot, gal padėsit? smile
2006-07-03 11:40 Programinė įranga » Excel » #292019
Sveiki,
gal žinote, kaip excel'yje paskaičiuoti, kiek reikia mokėti už konkretų išdirbtą laiką, pvz., suskaičiuojam, kad žmogus dirbo 2 val ir 45 min. Tarkim, kad valandos įkainis - 3.65 Lt. Klausimo esmė tokia - kaip atskirti sveikas (pilnas) valandas ir minutes? Gal galit patarti, kokias funkcijas naudoti, kad būtų excel'yje įmanoma paskaičiuoti, kiek laiko dirbo darbuotojas (val. ir min.), nuo-iki ir skirtumą "įkainoti".
Didelis ačiū iš anksto visiems atsakantiems.
Geros dienos! ;)
2006-04-11 08:30 Bendra » Įsakymai » #267481
Sveiki,
gal pagelbėsite, vis "nesusirezga" įsakymo dėl leidimo neatvykti į darbą administracijai leidus turinys. Kaip jūs rašote: "leidžiu neatvykti", "įsakau suteikti laisvas dienas administracijos leidimu"... ar?..
Iš anksto dėkoju. smile
2006-03-28 16:40 Gyventojų pajamų mokestis » Gal kam VMI grąžino PM? » #263263

Tatu rašė:
Pukotukui - gal kas negerai - todėl ir negrąžina. smile Dar karta viską patikrink smile

Sutikrinau - atitinka viskas centas į centą, bet pinigų vis nėra smile
Matyt, kuo labiau lauki, tuo labiau tas laukimas prailgsta... smile
2006-03-28 14:18 Gyventojų pajamų mokestis » Gal kam VMI grąžino PM? » #263151

HJ rašė: As deklaravau 03 16 o grazino 03 24. jau ir isleidau, ale labai malonu buvo, kad taip greit. Gerai deklaruoti per taEDS, svarbiausia nereik vaikscioti.

Neblogai... Deklaravau 02.06 ir po šiai dienai nieko dar nesulaukiau, nusivyliau nerealiai smile
Matyt ne nuo mūsų "pirmumo" viskas priklauso...
2006-03-28 14:07 Bendra » Nedarbingumo pažymėjimas » #263146

volgadon rašė: Kiekvienas padalinys turi savo vadovą- darbų vykdytoją,vadybininką,meistrą,gamybos vadovą ar panašiai.Va tas vadovas ir rašo savo grupei žmonių tabelį, nes jis juos mato ,jeigu jie yra darbe , arba nemato ,jeigu jų nėra darbe ,kiekvieną dieną.Ir tas vadovas tikrai žino kas kur yra .Nes jeigu koks darbuotojas susirgo ar dėl kokios priežasties neišėjo į darbą ,jam reikia jį pakeisti kitu darbuotoju.O vyr.buhalteris ar buhalteris ,kuris skaičiuoja darbo užmokestį ar personalo vadovas kito mėn.pirmomis dienomis surenka tabelius.

Sutinku. Aš irgi taip galvojau... Deja, pasirodo spragų galima rasti visur, ypač ten, kur daug darbuotojų... Tik bėda ta, kad jau "post factum" ir tas nedarbingumas tiesiog kažkaip "praslydo" pro akis. Dabar personalo skyrius aiškinasi su tuo padalinio vadovu, o man reikia "suremontuoti" klaidingai išmokėtą atlyginimą. Dėl to ir kilo klausimas, ar yra reglamentų, nurodančių, per kiek apie nedarbingumą turi pranešti darbuotojas. Panašu, kad tokio, apart vidaus darbo tvarkos, nėra... :(
2006-03-28 13:06 Bendra » Nedarbingumo pažymėjimas » #263123

volgadon rašė: Du mėnesiai žmogaus nėra darbe ir visiem vienodai?O gal jis numirė?Taip ir skaičiuosit darbo užmokestį iki paskutinio teismo dienos ?Aš tai bent prieš skaičiuodama darbo užmokestį pasidomiu ar kas nesirgo ar dėl kokių kitų priežasčių darbe nebuvo.

Siūlot skambinti 300 žmonių ir klausinėt: "Jūs visą laiką buvot darbe?" smile
Bijau, kad gali pritrūkti laiko kitiems darbams...
2006-03-28 12:58 Bendra » Nedarbingumo pažymėjimas » #263114
Tarkim, tas darbuotojas informavo savo vadovą, kuris yra nutolusiame įmonės padalinyje, o vadovas "pamiršo" informuoti centrinę įmonės būstinę... Kokiu pagrindu turėtume nepriimti iš darbuotojo pateikto nedarbingumo pažymėjimo, jei Sodra neatsisako jų priimti 6 mėn. po nedarbingumo pabaigos?
Gal galima kažkur konkrečiai apie tai pasiskaityt, nes nerandu jokio apribojimo šitoje vietoje, tik darbuotojo aplaidumas apie tai pranešti... smile
Kokie būtų Jūsų veiksmai tokiu atveju?
2006-03-28 12:48 Bendra » Nedarbingumo pažymėjimas » #263108
Sveiki,
klausimėlis - ar yra kažkur griežtai reglamentuota, per kiek laiko darbuotojas turi pranešti darbdaviui apie savo nedarbingumą (žinoma, idealu, jei apie tai jis informuoja iškart, kai tik gauna nedarbingumo pažymėjimą, bet taip būna ne visad). Ar yra kažkoks reglamentas būtent šiuo klausimu, ar tai grynai įmonės vidaus politika? Ką daryti tokiu atveju, kai apie savo nedarbingumą darbuotojas praneša pvz. po dviejų mėnesių? Suprantama, alga permokėta, perskaičiuosim, bet ką daryti su praėjusiais laikotarpiais užpildytais tabeliais? Rašyti pastabą, kad tom dienom darbuotojui turi būti žymima "L"?
Ačiū visiems iš anksto už naudingus atsakymus!
2005-12-20 13:00 Gyventojų pajamų mokestis » Vykdomieji raštai » #235809

o rašė: I darbuotojo zmonos saskaita pervedinejam elementus. Koks turi buti terminas alimentams sumoketi? Man aktuali si situacija : darbuotojas iseina atostogaut, gauna atostoginius (atostogaus iki menesio galo), ar alimentai mokomi atostogininiu ismokejimo diena, ar reikia palaukt , kol uzsidarys menuo (nes atostogos kaip ir planuojamas dalykas, bet kartais del tam tikru ivykiu (ligos ir pan.)tenka perskaiciuoti atostogu laika ir apmokejima).

Paskutiniame vykdomajame rašte, kurį gavau, buvo nurodyta, kad pinigai išieškotojui turi būti pervesti ne vėliau, kaip per 15 d. nuo pinigų sumokėjimo darbuotojui (tam, iš kurio išieškomi).
Aš alimentus pervedu į sąskaitą tuomet, kai išmokami atlyginimai už mėnesį, nors jų suma jau būna paskaičiuota skaičiuojant atostoginius.
2005-12-20 09:27 Blevyzgos » Labas rytas net » #235734

wolf rašė: Ka padarysi Fors Mažor'as - ir balansa darant kompas gali užlužti - vat tada tai visai būtų negerai.

Sutinku, kad ši mano "nesėkmė" ganėtinai mažesnė smile , tik prieš Kalėdas taip norisi pasijust mažais vaikais ir už "eilėraštį" gauti dovanų smile
2005-12-20 09:19 Blevyzgos » Labas rytas net » #235730
O man visai ūpas dingo - jau apsidžiaugiau, kad senis šaltis pabudo ir dovanos be PVM-inės kavos, laukiau klausimo ir... kompas "užlūžo", išmetė kažkokią lentelę, o po to, kai ją išjungiau - radau atsakymą - žaidimas baigėsi, lauk sekančio daugiau nei 23 val. smile
Visiška nesėkmė iš pat ryto... smile
2005-12-05 14:41 Įvairūs » Atsaukimas is atostogu » #232310

Simpathy rašė: Aciu pukuotuk:)

Visada - prašom! smile
2005-12-05 12:48 Programinė įranga » Internetas » #232262

Aradija rašė: smile patys ziopliai kalti

Aga... smile
2005-12-05 12:42 Programinė įranga » Internetas » #232258

siga rašė: As taip pat bandziau Kaspersky susiinstaliuoti. Bet is karto kompas nustojo "suktis". Ar tokiu bedu nebuvo?

Lyg ir ne, man visai patiko ta programa. Skaičiau, kad ji viena iš pigesnių, bet lyg ir nebloga.
Žinoma, gali būti įvairių nuomonių tuo klausimu smile
2005-12-05 12:40 Programinė įranga » Internetas » #232256

Aradija rašė: o jei jau matysi , kad braunasi graziai nukirpai laidus ir viskas, nieko cia nebuvo smile

Tai dabar visad reiks žirkles prie kompiuterio laikyti. smile
Ačiū už moralinį palaikymą, o tai visokių kvailų minčių į galvą prilenda, kai bandai normaliai sureaguot į kažkieno nelabai normalius poelgius. smile
2005-12-05 12:15 Programinė įranga » Internetas » #232245

Aradija rašė: nieko nedaryciau sedeciau sau ramiai internete ir niekam nieko nemokeciau :) ir neisisreikalautu smile

Panašiai ir aš iš pradžių galvojau - patys kalti, jei nesirūpina savo paslaugų kokybe ir lėšų surinkimu, bet draugai pradėjo gąsdinti, kad galim susilaukti "baudelės" už nelegalų interneto naudojimą - vos ne kaip vagystė? smile
Suprask žmogau, kaip nori...
2005-12-05 11:37 Darbo teisė » Reikia darbuotojui charakteristikos. Nuo ko pradėti. » #232226

Arijus rašė: Reikalas rimtas. Reikalinga charakteristika teismui.

Esmės nekeičia - vis tiek pradėti teks nuo to paties, ką jau minėjom... Kam berašytum, vis tiek apibūdini konkretų žmogų, įvertini jo indėlį įmonės veikloje ir pan.
2005-12-05 11:33 Programinė įranga » Internetas » #232224

Pukuotukas rašė: Klausimėlis - kaip manot, kuo rizikuoju naudodamasi internetu ir už tai nieko nemokėdama? Žinau, kad sankcijos galimos - nerealu naudotis paslaugomis nemokamai, tiesiog, atėjo atstovai iš kažkokios firmelės (net pavadinimo nežinau, nes anot jų, ruošiasi persivadinti, reorganizuotis ir pan...) ir pasiūlė nemokamai pajungti internetą už 35 Lt mėnesinį mokestį. Pasiūlymas pasirodė vertas dėmesio, tuo labiau, kad jį jau ir planavom įsivesti. Taigi - internetas veikia, o žadėtosios paslaugų sutarties nė kvapo, atstovui prisiskambinti nepavyksta, nežinau, nei kam nei kur mokėti...
Ką galvojat tokiu atveju? Kažkas "nešvaraus"? Ką patartumėt daryti? smile
Ačiū.

???
2005-12-05 11:29 Darbo teisė » Reikia darbuotojui charakteristikos. Nuo ko pradėti. » #232223
Pradėk nuo to, kad toks asmuo nuo tada iki tada dirbo tokiose pareigose, atliko tokias funkcijas, jam sekėsi puikiai... smile
Geriausia - įjungti "literatūrinę gaidelę" ir aprašyti visas žmogaus darbines ir asmenines savybes, susijusias su darbu.
2005-12-05 11:19 Programinė įranga » Internetas » #232219

siga rašė: sveiki.
Naudojates internetu. O kokias antiviruso programeles naudojate?

Kaspersky Lab
2005-12-05 11:13 Gyventojų pajamų mokestis » Gyventojų pajamų mokestis » #232216

Kozete rašė: Jeigu aš atostoginius išmokėjau kartu su alga, po atostogų.
Ar galiu atostogų GPM deklarauoti kartu su algos GPM?

Taip, nes GPM deklaruojamas nuo išmokėtų sumų.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui