Tax.lt narys Gyte24

G
Tax.lt narys nuo
2007-08-17
Gyte24
forume parašė 140 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-11-15 13:10 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #877328

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: Labai mazai mes Lietuvoje turime ka vaisinti smile. Gal galima bandyti kazka pafantazuoti smile . Bet sakykite, prasau, jeigu i neleidziamus nurasom tokiu atveju reikia kazkokios papildomos dokumentacijos: nurasymo akto, direktoriaus isakymo ir pan. ar ne?
Jei tas vakarėlis darbuotojams, tai aš čia įžvelgčiau ir pajamų natūra smile
O tas, kas yra pajamų mokesčio objektas - tampa leidžiamais. smile
Bet aš nesu tos srities didelė žinovė smile


Tai pajamos natura tada kai konkreciam zmogui surengtas vakarelis, o jei darbuotojams ir negalima nustatyti kas kiek suvalge ar isgere, tai pajamu natura nera.
2010-11-15 12:05 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #877294

Gyte24 rašė:

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: Dar vienas klausimelis... Jei imone gimtadienio progra surenge vakareli imones darbuotojams ir yra saskaita kavines. Pagal pelno mokesti, tai bus neleidziami atskaitymai, bet tokiu atveju ar reikia kazkokio nurasymo akto? Ar tiesiog ta suma apskaitoje nurasyti i neleidziamus atskaitymus ir viskas?
Aciu labai uz atsakyma smile .

O tai negalite surašyti akto, jog ten klientus vaišinote?


Labai mazai mes Lietuvoje turime ka vaisinti smile. Gal galima bandyti kazka pafantazuoti smile . Bet sakykite, prasau, jeigu i neleidziamus nurasom tokiu atveju reikia kazkokios papildomos dokumentacijos: nurasymo akto, direktoriaus isakymo ir pan. ar ne?


Nejaugi, nera zinanciu? smile
2010-11-15 10:59 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #877268
Tai ar nuraso kas nors i reprezentacines is komandiruociu cekius jeigu kalba nesuprantama visai, kaip pvz. kinu heroglifai smile ?
2010-11-15 10:57 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #877266

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: Dar vienas klausimelis... Jei imone gimtadienio progra surenge vakareli imones darbuotojams ir yra saskaita kavines. Pagal pelno mokesti, tai bus neleidziami atskaitymai, bet tokiu atveju ar reikia kazkokio nurasymo akto? Ar tiesiog ta suma apskaitoje nurasyti i neleidziamus atskaitymus ir viskas?
Aciu labai uz atsakyma smile .

O tai negalite surašyti akto, jog ten klientus vaišinote?


Labai mazai mes Lietuvoje turime ka vaisinti smile. Gal galima bandyti kazka pafantazuoti smile . Bet sakykite, prasau, jeigu i neleidziamus nurasom tokiu atveju reikia kazkokios papildomos dokumentacijos: nurasymo akto, direktoriaus isakymo ir pan. ar ne?
2010-11-15 10:50 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #877259
Dar vienas klausimelis... Jei imone gimtadienio progra surenge vakareli imones darbuotojams ir yra saskaita kavines. Pagal pelno mokesti, tai bus neleidziami atskaitymai, bet tokiu atveju ar reikia kazkokio nurasymo akto? Ar tiesiog ta suma apskaitoje nurasyti i neleidziamus atskaitymus ir viskas?
Aciu labai uz atsakyma smile .
2010-11-15 10:48 Pelno mokestis » Reprezentacinės sąnaudos » #877256
Imones direktorius buvo komandiruoteje ir parveze ceki pasisedejimo kavineje su verslo partneriais. Butu galima nurasyti i reprezentacines kaip suprantu, bet jeigu cekis kinu kalba? Kaip tada? Galima ar ne? smile
2010-10-26 12:51 Bendra » Atskaitingi asmenys » #869838

amadina22 rašė:

Gyte24 rašė: Gal galite pasakyti, jeigu atskaitingas žmogus perka ir atsiskaito savo kortele, po to pateikia sąskaitą su apmokėjimo čekiu pagal kurį atskaitingam asmeniui pervedami pinigai ar reikia būtinai prašyti ir atskaitingo asmens banko išrašo kur matytusi tas apmokėjimas?


Nereikalaujame jokio banko išrašo.


Aciu labai uz atsakyma. Nes as irgi niekad nereikalavau, bet dabar suabejojau, ar nereikejo prasyti. Nors kazkaip atrodo turetu buti tas pats principas kaip su grynais pinigais, jei cekis apmokejimo yra, tai viskas gerai.
2010-10-26 12:29 Bendra » Atskaitingi asmenys » #869819
Gal galite pasakyti, jeigu atskaitingas žmogus perka ir atsiskaito savo kortele, po to pateikia sąskaitą su apmokėjimo čekiu pagal kurį atskaitingam asmeniui pervedami pinigai ar reikia būtinai prašyti ir atskaitingo asmens banko išrašo kur matytusi tas apmokėjimas?
2010-10-18 14:42 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865964

Filippova rašė:

Gyte24 rašė: O sakykit, prasau, Tininga kaip Jus galvojate ar but taip galima suforminti:kad kitas imones darbuotojas savo transporto priemone, kuri yra jo vardu nuveza komandiruojamaji asmeni i vilniu ir grizta atgal (na, cia viskas pagal dokumentus taip butu). Ar neuzklius VMI, kad kitas imones darbuotojas veza... Cia del kuro nurasymo... Nes bet kokiu atveju tas komandiruotas asmuo nebegaletu parvaziuoti su masina, nes jis is komandiruotes grizta ne i vilniu. Manau, kad taip viskas butu ok? Tik tada aisku ir tam kitam darbuotojui reiketu moketi puse dienos Lietuvos dienpinigiu norma, nes irgi gautusi kaip komendiruote Lietuvoje. Kaip Jus galvojate?

Atsiprašau, kad įsiterpiu - o jūs negalit 2 žmones komandiruoti? Tik vienas - vienai dienai (kuris sugrįš), o kitas - tegu sau važiuoja toliau smile


Aciu Jums, tai va, as tai ir galvoju padaryti. Tik nesugalvoju kokiu tikslu kita darbuotoja iki vilniaus komandiruoti :).
2010-10-18 14:41 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865962
Gerai dabar parasau visa situacija kaip jinai atrodo, kad butu aisku :):
Yra komandiruojami du zmones is Lietuvos miesto A i uzsienio valstybe, jie vaziuoja su traukiniu, bet traukinys isvyksta is Vilniaus. Kadangi is miesto A reikia nuvykti iki vilniaus, todel komandiruoti asmenys nori vykti su masina. Nuvyksta i Vilniu 19 d., o grizta is komandiruotes jau i miesta A spalio 24 d. Komandiruotus asmenis nuveztu iki Vilniaus trecias asmuo, taciau ta masina yra ir ne jo vardu, tai gaunasi, kad atsiranda keturios salys: imone, komandiruotas asmuo, treciasis asmuo, kuris nuveza ir ketvirtas asmuo, kurio vardu masina. Pacio komandiruoto asmens negali forminti, kad jis vaziuoja is miesto A iki Vilniaus ir atgal, nes tai jau net fiziskai neimanoma, nes jis toliau vyksta i komandiruote i uzsienio valstybe. Tai va, tas trecias asmuo tik nuveza i vilniu ir grizta atgal, ir imone tik kuro islaidas kompensuotu. Bet musu komplikuotoj valstybej viskas yra per daug sudetinga, nes reikia milijono irodymu, kai atrodo turetu uztekti tik kuro cekio ir masinos techninio paso. Todel kas belieka... nurasyti i neleidziamus... arba kurti kazkokias isgalvotas istorijas...
2010-10-18 14:26 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865949
O sakykit, prasau, Tininga kaip Jus galvojate ar but taip galima suforminti:kad kitas imones darbuotojas savo transporto priemone, kuri yra jo vardu nuveza komandiruojamaji asmeni i vilniu ir grizta atgal (na, cia viskas pagal dokumentus taip butu). Ar neuzklius VMI, kad kitas imones darbuotojas veza... Cia del kuro nurasymo... Nes bet kokiu atveju tas komandiruotas asmuo nebegaletu parvaziuoti su masina, nes jis is komandiruotes grizta ne i vilniu. Manau, kad taip viskas butu ok? Tik tada aisku ir tam kitam darbuotojui reiketu moketi puse dienos Lietuvos dienpinigiu norma, nes irgi gautusi kaip komendiruote Lietuvoje. Kaip Jus galvojate?
2010-10-18 14:21 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865944

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: O tai pagal ka jus tada nustatet 100 km kiek kuro sunaudoja, jeigu jokiu dokumentu nepridejot?

Pagal mašinos knygutę, na, tokia kaip instrukcija tokia smile Surašėm įsakyme, ir viskas.
O tie asmenys negalėtų tarpusavio panaudos sutartėlės pasirašyti? Juk to ir pakaktų. smile


As jau linkstu i neleidziamus nurasyti ir visiems bus ramu. Juk tokiu atveju tikrai nieko nereikia tureti? Na tik aisku kuro cekuti.
2010-10-18 14:20 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865943
O del to, kad pasiskolinau, tai as irgi maniau, kad nedraudziama, nes jeigu Lietuvos istatymai leidzia vazineti su automobiliu nors jis tau nuosavybes teise nepriklauso, kodel dabar VMI turi rupeti kieno jis vardu??? As to niekaip nesuprantu??? bet man siandien pasake, kad cia vos nenusikaltimas jeigu imone neturi papildomu dokumentu ir matosi, kad masina ne komandiruoto asmens vardu!!! Tai koks cia nusikaltimas nesuprantu??? Jau tas biurokratizmas Lietuvos VMI, tai kosmaras...
2010-10-18 14:16 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865940

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: Ne imones, o trecio asmens. O tai kaip be keliones lapo nurasyti kura?

Na, pas mus jis iš karto pateko į sąnaudas kaip komandiruotės išlaidos.
(Važiavau savo vyro automobiliu, kuris su mano įmone taip pat neturi nieko bendro smile )
Rėmėmės tuo:
2.6. komandiruotės metu sunaudotų degalų įsigijimo išlaidos, jeigu į komandiruotę buvo važiuojama vieneto transporto priemone, vieneto išsinuomota arba vienetui pagal panaudos sutartį perduota transporto priemone, arba vieneto komandiruotojo asmens transporto priemone. Degalų įsigijimo išlaidas pripažįstant atskaitomomis iš pajamų komandiruotės sąnaudomis, atsižvelgiama į komandiruotės metu nuvažiuotų kilometrų skaičių ir komandiruojančio vieneto patvirtintas degalų sunaudojimo normas atitinkamai transporto priemonei pagal atitinkamos transporto priemonės gamintojo nurodytus transporto priemonės techninius duomenis (degalų sunaudojimo normas 100 kilometrų);
Bet aš nuosavybės dokumentų nepridėjau, galbūt tiesiog pasiskolinau automobilį. Tai, manau, šiuo atveju, nėra draudžiama smile


Supratau. Reiskias jus nepridejot dokumentu. Nes jeigu pridedi tada iskart matosi savininkas, bet kaip tada nustatyti kuro norma be techninio paso? O ant techninio paso juk ir matosi savininko vardas kuriam priklauso tas auto. O as siandien dar pasiskambinau i VMI ir paklausiau ar masina komandiruoto asmens turi buti ant jo vardo? Tai man sako taip, nes kitu atveju turi buti papildomi dokumentai, kad tas trecias asmuo ta masina duoda tam komandiruotam asmeniui.
O tai pagal ka jus tada nustatet 100 km kiek kuro sunaudoja, jeigu jokiu dokumentu nepridejot?
2010-10-18 14:04 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865925

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: Tai va, dar vienas is esminiu aspektu, kad negaliu suforminti, kad vyks pats komandiruotas darbuotojas, nes ji iki vilniaus nuveza ir reikia parvairuoti masina atgal, nes veliau is komandiruotes tas zmogus grizta nebe i vilniu. Ka nurodyti auto vairuotoju keliones lape? Komandiruotas zmogus gali i prieki nuvaziuoti, bet kas parvairuoja atgal??? Ar cia jau ne esme??

O ta mašina kieno? Jei ne įmonės, tai nereikia jokio kelionės lapo.


Ne imones, o trecio asmens. O tai kaip be keliones lapo nurasyti kura?
2010-10-18 13:50 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865904

Tininga rašė:

Gyte24 rašė: Tai aš surašyčiau tą trišalę sutartį, bet čia situacija dar labiau persipynusi, kad jau keturšalės manau reikėtų smile , nes komandiruotą asmenį į komandiruotę veža trečias žmogus nesusijęs darbo santykiais su įmone, o mašina dar yra ne ant jo vardo, tai įsiterpia dar vienas asmuo, na kažkokia nesamonė... Galvoju kaip galima išsisukt iš tokios situacijos ir nieko gero neišgalvoju... O į neleidžiamus atskaitymus nurašant ko gero nereikia jokių įrodymų? Nes tas biurokratizmas kartais užmuša...

Aš daryčiau taip: įsakyme nurodyčiau, su kokiu automobiliu darbuotojas vyks į komandiruotę (nu, pvz.pasiskolino) nurodyčiau jo vidutines kuro sąnaudas, bei sakinį, jog kuro išlaidos apmokamos pagal pateiktą čekį, atsižvelgiant į kuro normą ir nuvažiuotus kilometrus.

Tai va, dar vienas is esminiu aspektu, kad negaliu suforminti, kad vyks pats komandiruotas darbuotojas, nes ji iki vilniaus nuveza ir reikia parvairuoti masina atgal, nes veliau is komandiruotes tas zmogus grizta nebe i vilniu. Ka nurodyti auto vairuotoju keliones lape? Komandiruotas zmogus gali i prieki nuvaziuoti, bet kas parvairuoja atgal??? Ar cia jau ne esme??
2010-10-18 13:37 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865894
Beto, tada dar galvoju ar VMI neprikibtų, kad kitas darbuotojas veža į komandiruotę? Gali būti tokia situacija?
2010-10-18 13:36 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865891

DaivuteR rašė:

Gyte24 rašė:

DaivuteR rašė:

Gyte24 rašė: O dar sakykite prašau, mums nėra buvę tokios situacijos, bet gal kažkam yra buvę ir norėčiau sužinoti ar taip yra galima, kad komandiruojamąjį asmenį nuveža iki tam tikros vietos trečias asmuo, kuris nedirba įmonėje su savo mašina ir mūsų įmonė kompensuoja degalų išlaidas. Taip oficialiai galima forminti? Ar tai būtinai turi būti įmonės darbuotojas?

nu be sutartėlės jūs tikrai neišsisuksite, arba galite padaryti taip. kai vadovas rašo įsakymą, tuomet tame pačiame įsakyme nurodykite su kieno auto važiuos jūsų darbuotojas, nu bet man vistiek norisi sutarties nors ir trišalės.


Tai aš surašyčiau tą trišalę sutartį, bet čia situacija dar labiau persipynusi, kad jau keturšalės manau reikėtų smile , nes komandiruotą asmenį į komandiruotę veža trečias žmogus nesusijęs darbo santykiais su įmone, o mašina dar yra ne ant jo vardo, tai įsiterpia dar vienas asmuo, na kažkokia nesamonė... Galvoju kaip galima išsisukt iš tokios situacijos ir nieko gero neišgalvoju... O į neleidžiamus atskaitymus nurašant ko gero nereikia jokių įrodymų? Nes tas biurokratizmas kartais užmuša...


visu pirma: ar kas nors mato kas vairuoja mašiną ? (nebijokit VMI su žiūronais nežiūri) smile
viskas čia pas jus bus leidžiami.


Tai tiek aš ir pati suprantu smile , bet aš matot ne visą situaciją aprašiau, todėl ir neaišku kaip viskas yra: o yra taip, kad trečias asmuo nuveža iki vilniaus, nes iš vilniaus komandiruojamas asmuo išvyksta traukiniu į užsienį ir tas trečias asmuo grįžta atgal. Todėl aš niekaip jau negaliu parodyti oficialiai, kad vairuoja komandiruotas įmonės darbuotojas. Jeigu galėčiau tai taip ir padaryčiau smile . Šiuo atveju galėčiau visa tai forminti ant kito įmonės darbuotojo, bet tada jam irgi reikėtų forminti komandiruotę ir mokėti dienpinigius, na aišku tai nedidelė suma, bet matot viskas kaip painu.
2010-10-18 13:12 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865870

DaivuteR rašė:

Gyte24 rašė: O dar sakykite prašau, mums nėra buvę tokios situacijos, bet gal kažkam yra buvę ir norėčiau sužinoti ar taip yra galima, kad komandiruojamąjį asmenį nuveža iki tam tikros vietos trečias asmuo, kuris nedirba įmonėje su savo mašina ir mūsų įmonė kompensuoja degalų išlaidas. Taip oficialiai galima forminti? Ar tai būtinai turi būti įmonės darbuotojas?

nu be sutartėlės jūs tikrai neišsisuksite, arba galite padaryti taip. kai vadovas rašo įsakymą, tuomet tame pačiame įsakyme nurodykite su kieno auto važiuos jūsų darbuotojas, nu bet man vistiek norisi sutarties nors ir trišalės.


Tai aš surašyčiau tą trišalę sutartį, bet čia situacija dar labiau persipynusi, kad jau keturšalės manau reikėtų smile , nes komandiruotą asmenį į komandiruotę veža trečias žmogus nesusijęs darbo santykiais su įmone, o mašina dar yra ne ant jo vardo, tai įsiterpia dar vienas asmuo, na kažkokia nesamonė... Galvoju kaip galima išsisukt iš tokios situacijos ir nieko gero neišgalvoju... O į neleidžiamus atskaitymus nurašant ko gero nereikia jokių įrodymų? Nes tas biurokratizmas kartais užmuša...
2010-10-18 13:03 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865863

DaivuteR rašė:

Gyte24 rašė: Ar gali komandiruotas asmuo vykti į komandiruotę ne jam nuosavybės teise priklausančia transporto priemone, kai transporto priemonė nuosavybės teise priklauso trečiajam asmeniui? Gal kam nors taip yra buvę? Kokius papildomus dokumentus įmonei reikia turėti? Ačiū už atsakymą smile

surašyti galite trišalią sutartį.


O jeigu įmonė nurašytų tokį kurą į neleidžiamus atskaitymus? Tada gal ir jokių sutarčių nereikia ir nurašymo aktų?
2010-10-18 12:45 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865847
O dar sakykite prašau, mums nėra buvę tokios situacijos, bet gal kažkam yra buvę ir norėčiau sužinoti ar taip yra galima, kad komandiruojamąjį asmenį nuveža iki tam tikros vietos trečias asmuo, kuris nedirba įmonėje su savo mašina ir mūsų įmonė kompensuoja degalų išlaidas. Taip oficialiai galima forminti? Ar tai būtinai turi būti įmonės darbuotojas?
2010-10-18 12:39 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865838

DaivuteR rašė:

Gyte24 rašė: Ar gali komandiruotas asmuo vykti į komandiruotę ne jam nuosavybės teise priklausančia transporto priemone, kai transporto priemonė nuosavybės teise priklauso trečiajam asmeniui? Gal kam nors taip yra buvę? Kokius papildomus dokumentus įmonei reikia turėti? Ačiū už atsakymą smile

surašyti galite trišalią sutartį.


O gal turėtumėte kokį pavyzdėlį tokios trišalies sutarties? Būčiau labai dėkinga.
2010-10-18 12:30 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #865831
Ar gali komandiruotas asmuo vykti į komandiruotę ne jam nuosavybės teise priklausančia transporto priemone, kai transporto priemonė nuosavybės teise priklauso trečiajam asmeniui? Gal kam nors taip yra buvę? Kokius papildomus dokumentus įmonei reikia turėti? Ačiū už atsakymą smile
2010-08-26 11:00 Apskaita & Auditas » Valiutinės sąskaitos » #844720
Kaip galvojate ar imone gali imti is kliento toki mokesti kaip kompensacija uz banko pritaikyta pinigu konvertavimo mokesti ir aisku tada tas pajamas apmokestinti pelno mokesciu ir PVM? Ta prasme, kad jeigu imone ismoka klientui pinigus kita valiuta nei gauti kliento pinigai oficialiu kursu, del to imone patiria nuostolius, nes bankas keisdamas komerciniu kursu, duoda maziau pinigu nei oficialus kursas, uz tai imone pasiima kompensacini mokesti is kliento.
2010-08-26 10:17 PVM » PVM MOKESTIS » #844675

Rainis rašė:

Gyte24 rašė: Man tik didziausias sioje vietoje neramumas del mokesciu, kad jie nesakytu po to, kad per mazai PVM priskaiciuota, nes jeigu is rusu imame 40 p.v. is lietuviu tiek pat, tai kad jie neprisikabintu, kad mes butinai privalejome nuo ju (40 p.v.) priskaiciuoti PVM. Nes siuo atveju kaip ir gaunasi, kad mes savo pajamu saskaita dengiame PVM. As tik del to galva suku... Bet manau, kad imone pati turi teise nusistatyti mokesti? Kaip Jus manote?

Žinoma, kad galite nusistatyti kokį norite mokestį. Tuo labiau, kad jūsų paslaugos savikainą ir jums patiems sunku įvertinti. Gal rusams ta paslauga jums brangiau atsieina. Niekas dėl to jokių pretenzijų neturės.


Supratau, dabar jau nuraminote, aciu Jums labai uz pagalba smile
2010-08-26 09:30 PVM » PVM MOKESTIS » #844640

Rainis rašė:

Gyte24 rašė: Tai gerai, bet tada vistiek juk apmokestinamoji verte bus skirtinga. Pvz. rusam - 40 p.v., o jau ES ar LT - 33.06 p.v.+PVM. O tai ne tas pats, jei sutarti irasysim, kad paslaugos kaina 40 p.v. ir jeigu privalomas PVM pagal istatyma, i ta i kaina (40 p.v.)iskaiciuotas ir PVM.?

Tai ir rašiau - sudarykite sutartį, nurodydami joje kainą su PVM. Klientui tada bus tas pats, koks tas PVM procentas ir t.t.
Bet sutartys taip sudarinėjamos retai. Dažniausiai nurodoma jose paslaugos kaina + PVM. Žinoma, nedraudžiamas ir pirmas variantas.
Bet iš tiesų jums labiausiai kliūna prisirišimas prie USD, svyruojančio, nepastovaus piniginio vieneto.
O rusams nurodinėti, kad į kainą įskaičiuotas rusiškas PVM, jei jis privalomas smile ...neturi prasmės tokia nuoroda.


Aciu, Jums Raini uz pagalba. Na, tiesiog juk fiziniam asmeniui nelabai idomu koks tas PVM tarifas, jam idomiau kokia galutine paslaugos kaina. Juk ir i parduotuve nueje matome galutine kaina, o ne kaina+PVM. Man tik didziausias sioje vietoje neramumas del mokesciu, kad jie nesakytu po to, kad per mazai PVM priskaiciuota, nes jeigu is rusu imame 40 p.v. is lietuviu tiek pat, tai kad jie neprisikabintu, kad mes butinai privalejome nuo ju (40 p.v.) priskaiciuoti PVM. Nes siuo atveju kaip ir gaunasi, kad mes savo pajamu saskaita dengiame PVM. As tik del to galva suku... Bet manau, kad imone pati turi teise nusistatyti mokesti? Kaip Jus manote?
2010-08-26 09:16 PVM » PVM MOKESTIS » #844637
Tai gerai, bet tada vistiek juk apmokestinamoji verte bus skirtinga. Pvz. rusam - 40 p.v., o jau ES ar LT - 33.06 p.v.+PVM. O tai ne tas pats, jei sutarti irasysim, kad paslaugos kaina 40 p.v. ir jeigu privalomas PVM pagal istatyma, i ta i kaina (40 p.v.)iskaiciuotas ir PVM.?
2010-08-26 09:00 PVM » PVM MOKESTIS » #844630
AciuJums labai, kad atsiliepete. Taip, ta paslauga yra numatyta tame straipsnyje - mokesciu konsultacijos. Na, veikla yra gal siek tiek specifine, todel taip ir gaunasi su sutartim. Jus sakote, kad nerastingai numatyta sutartyje kaina. O situacija tokia, kad jeigu mes sudarome vienodas sutartis su visais klientais (fiziniais amenim) ir nustatome fiksuota paslaugos mokesti siuo atveju 40 usd uz suteiktas mokesciu konsultavimo paslaugas, tai kodel dabar is rusu imsime 40 usd, o jau is rumunu sakykim 40 usd+vat, t.y. 48.40 usd, vien del to, kad pagal musu PVM istatyma mums atsiranda prievole priskaiciuoti PVM, tai musu klientui kazkaip tas nelabai idomu, ir vien del to jis jau gali atsisakyti paslaugos. Tai zodziu, klausimas toks ir yra ar mes galime is to 40 usd iskaiciuoti PVM ar butinai privalome priskaiciuoti?
2010-08-26 08:31 PVM » PVM MOKESTIS » #844618
Gal galite padeti del PVM. Situacija tokia, kad mes teikiame paslaugas uzsienio ir lietuvos fiziniams asmenims, uz tas suteiktas paslaugas sutartyje numatytas sakykim 40 usd mokestis. Dabar kai tos paslaugos teikiamos Lietuvos fiziniams asmenims ar ES fiziniams asmenims, turi buti skaiciuojamas PVM, tuo tarpu kai Rusijos fiziniams asmenims - tai ne PVM objektas Lietuvoje. O klausimas toks: ar teikiant paslaugas ir Lietuvos ir Rusijos fiziniams asmenims galima imti ta pati 40 usd mokesti uz paslaugas, tik kai atsiranda prievole priskaiciuoti PVM Lietuviu atzvilgiu, tada is 40 USD iskaiciuojamas PVM (na sutartyje numatyta i ta kaina iskaiciuota ir PVM). Ar imone butinai privalo nuo 40 usd priskaiciuoti PVM? Cia suabejojau del PVM istatymo 15 str. apmokestinamosios vertes... smile
2010-08-24 10:22 Bendra » Atostoginių skaičiavimas » #843554
Nu zodziu, as darydavau visalaik kitaip, jei prisiskaiciuoju rugpjucio men., tai rugpjucio men. apskaitoje ir atvaizduoju, dabar man cia visai kazkaip galva susisuko, o tai gerai, o tai kaip tada su korespondencijom. Dabar sakykim uz rugpjucio men. priskaiciuota DU - 1000 Lt, o uz ta rugsejo men. viena atostogu diena 200 Lt. Tai pagal Jus gaunasi, kad as rugpjucio men. apskaitoje registruoju 1000 Lt sanaudu, na pvz.:
D 61 DU sanaudos 1000 Lt
K 44 Moketinas DU 1000 Lt
Rugpjucio men. sumoku DU ir atostoginius (rugpjucio men. ir uz rugsejo 01 d.):
D 44 Mokestinas DU 1200 Lt
K 27 Pinigai 1200 Lt

Tai dabar gaunasi, kad pasyvinej saskaitos gaunasi minusinis likutis, ko neturetu buti, ismoketa daugiau nei priskaiciuota. Ar tada Jus naudojate kitokia korespondencija?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui