2007-03-27 12:34
penelope
Rekomenduoju vakarienei:
Risotto di mele alla trentina
300 g arborio arba carnaroli ryžių,
200 g obuolių,
50 g parmigiano reggiano,
1 dl balto sauso vyno,
1/2 l jautienos sultinio,
1 galvutė svogūno,
40 g sviesto,
žiupsnis cinamono,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Pakaitinti alyvuogių aliejuje smulkiai supjaustyta svogūną, supilti ryžius, kelias minutes pakaitinti, kol išbrinks, tada nugarinti baltu vynu, paskui 15 min. maišyti ant vidutinės ugnies iš lėto įpilant po kelis šaukštus sultinio. Likus 5 min. iki pabaigos, sudėti nuluptus, išvalytus, supjaustytus, verdančiame vandenyje nuplikytus obuolius, gerai išmaišyti, įsijungti ugnį,, įdėti sviesto, tarkuoto parmigiano, uždengti puodą, po keliu minučių vėl išmaišyti. Puošti skiltele šviežio obuolio ir sakele baziliko.
Tinka vynas: Valpolicella, Lagrein, Bardolino.