Dar kartą apie skanius receptus

Tess Tess 20234
2006-11-22 13:08 Tess
Jaučiu eisiu aš į parduotuvę pirkti pyragą. smile
jofky jofky 3286
2006-11-22 13:26 jofky 2011-09-11 05-11

Tess rašė: Jaučiu eisiu aš į parduotuvę pirkti pyragą. smile


Aš irgi neatsilaikiau čia skaitydama. Parsinešiau iš darbo obuolių pyragą, vakare su pieniuku jį sunaikinsim. smile
D
DaivaP 5451
2006-11-22 13:26 DaivaP 2011-09-11 05-11

Zanulia rašė:
Aš girdėjuau kad dar miltų reikia.
O ar skanus gaunasi?


Gal ir reikia smile Rašiau gi, kad receptūrą reikėtų pasitikslinti.

Dėl skonio, tai man primena manų košę.
irmoske irmoske 5454
2006-11-22 14:02 irmoske 2011-09-11 05-11

ritina rašė: Aš kepu tokį. Nuluptus obuolius supjaustau kubeliais ir dedu į skardos dugną taip, kad gerai užklotų jį. Tešlai: 9 kiaušiniai, 3 stiklinės (200gr)miltų, 3stiklinės (200gr)cukraus,kepimo miltelių nereikia. Viską gerai išplaku su mikseriu ir pilu ant obuolių(obuolių nepamažinti) Kepu 150 laipsnių temperatūroje . Beje, cukraus galima dėti mažiau, bet man patinka toks. Dar skardą išsikloju spec. popieriumi. Jeigu kam porcija pasirodė didelė, galima pasimažinti visko proporcingai. Skanaus.


Aš irgi tokį pat kepu, tik pas mus mažai valgančių tai dara paprastai 3-1-1 arba 6-2-2. Dar obuolius barstau cinamonu. Mmmm..... Reikia eit obuolių nusipirkt.... smile
Tess Tess 20234
2006-12-01 21:39 Tess 2011-09-11 05-12
Iškepiau obuolių pyragą, labai skaniai gavosi.
4 kaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė miltų, 1 šaukštas krakmolo, obuoliai, cinamonas. Aš dar įdėjau konservuotų abrikosų.
L
lada 1115
2006-12-02 10:48 lada
Ir aš taip kepu, labai skanu, tik be krakmolo... smile
2006-12-27 18:36 IntaValciukiene
Dadinda noriu pasakyti kad su jogurtu tortas yra pasakiškas, o 1litrui- reikia 25-30 gr. želatinos. smile
D
DaivaP 5451
2007-03-26 14:36 DaivaP
Nusipirkau garų puodą.
Kiek laiko jame laikyti mėsą, daržoves, žuvį?
E
Eglucia 398
2007-03-26 14:57 Eglucia 2011-09-11 05-20

DaivaP rašė: Nusipirkau garų puodą.
Kiek laiko jame laikyti mėsą, daržoves, žuvį?


Tokius produktus geriausia laikyti šaldytuve...
D
DaivaP 5451
2007-03-26 15:04 DaivaP
Nerašiau "virti", todėl, kad karštis uždengtam puode dar kažkiek laikosi.
Ir niekur nerandu tokios gamybos maisto receptų.
V
Vilmalal 21
2007-03-26 15:23 Vilmalal
O kam tie receptai? ruoši produktus kaip visada, tik garinimo laiką nustatai ir viskas. Dėl puodo, statomo ant viryklės plačios info neturiu, o jei eketrinį turi, tai ten viskas sužymėta ant laikrodžio :)
M
Mante 1250
2007-03-26 15:30 Mante
o ras garinis puodas tai tas pats kur vaikystėj skorovarkom vadindavo?
D
DaivaP 5451
2007-03-26 16:09 DaivaP
Skorovarka kas kita.
Į garų puode įpilama vandens ir ant to puodo statomas kitas, su skylutėm dugne.
E
ESterra 29
2007-03-26 16:19 ESterra
Skaitau Jūsų siūlomus receptus ir seilė tysta. Aš irgi galėčiau išsikepti, bet kad tas prakeiktas diabetas... Bet aš galėčiau pasiūlyti sūroką patiekalą-vakar tingėdama kažką gaminti vakarienei po sočių pietų ir radusi kažkur receptą pagaminau. Šeimai laabai patiko. Reikia iš "Maksimo" (t.y.Maximos) nusipirkti baltos itališkos duonelės, perpjauti per pusę, aptepti vieną pusę sviestuku ir sviestuota pusele paguldžius į keptuvę apskrudinti. Po to apdėlioti apskrudusią puselę cukinija, kuri pusvalandį buvo laikoma alyvuogių aliejuje su druska ,česnakais ir pipirais. Ant cukinijos užbarstyti tarkuoto mocarelos sūrio,uždėti vytintų pomidorų ir pašauti į orkaitę 15-20-čiai minučių. Bevalgant galima liežuvį praryti. Labai skanu. smile
Petronele Petronele 18330
2007-03-27 09:07 Petronele 2011-09-11 05-20

ESterra rašė: Skaitau Jūsų siūlomus receptus ir seilė tysta. Aš irgi galėčiau išsikepti, bet kad tas prakeiktas diabetas... Bet aš galėčiau pasiūlyti sūroką patiekalą-vakar tingėdama kažką gaminti vakarienei po sočių pietų ir radusi kažkur receptą pagaminau. Šeimai laabai patiko. Reikia iš "Maksimo" (t.y.Maximos) nusipirkti baltos itališkos duonelės, perpjauti per pusę, aptepti vieną pusę sviestuku ir sviestuota pusele paguldžius į keptuvę apskrudinti. Po to apdėlioti apskrudusią puselę cukinija, kuri pusvalandį buvo laikoma alyvuogių aliejuje su druska ,česnakais ir pipirais. Ant cukinijos užbarstyti tarkuoto mocarelos sūrio,uždėti vytintų pomidorų ir pašauti į orkaitę 15-20-čiai minučių. Bevalgant galima liežuvį praryti. Labai skanu. smile


Vakar išbandžiau šitą receptuką - tikrai labai skanus.

Tik man kiek per riebus buvo, o kadangi "desertui" dar pasižiūrėjau "CSI Majamį" apie buhalterį-maniaką "Kirvinį", tai sapne mane aplankė kitas buhalteris - "Prosinis". Labai baisu buvo, prisimenu tik, kad šaukė "kas sakė ?!" ir "kur parašyta ?!". Dar sakė, kad mano asmens kodo kontrolinis skaičius ne toks. Taip išsigandau, kad ir dabar negalėčiau pasakyti, ar sapne miriau iš baimės, ar tikrovėje atsibudau.
irmoske irmoske 5454
2007-03-27 09:38 irmoske
smile
penelope penelope 2594
2007-03-27 12:34 penelope
Rekomenduoju vakarienei:

Risotto di mele alla trentina

300 g arborio arba carnaroli ryžių,
200 g obuolių,
50 g parmigiano reggiano,
1 dl balto sauso vyno,
1/2 l jautienos sultinio,
1 galvutė svogūno,
40 g sviesto,
žiupsnis cinamono,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Pakaitinti alyvuogių aliejuje smulkiai supjaustyta svogūną, supilti ryžius, kelias minutes pakaitinti, kol išbrinks, tada nugarinti baltu vynu, paskui 15 min. maišyti ant vidutinės ugnies iš lėto įpilant po kelis šaukštus sultinio. Likus 5 min. iki pabaigos, sudėti nuluptus, išvalytus, supjaustytus, verdančiame vandenyje nuplikytus obuolius, gerai išmaišyti, įsijungti ugnį,, įdėti sviesto, tarkuoto parmigiano, uždengti puodą, po keliu minučių vėl išmaišyti. Puošti skiltele šviežio obuolio ir sakele baziliko.
Tinka vynas: Valpolicella, Lagrein, Bardolino.
D
DaivaP 5451
2007-03-27 12:50 DaivaP
O kas tas "parmigiano reggiano"?
O vaikams galima duoti tai valgyti?
M
Mante 1250
2007-03-27 13:06 Mante 2011-09-11 05-20

DaivaP rašė: O kas tas "parmigiano reggiano"?
O vaikams galima duoti tai valgyti?

permezano sūris. galims keisti į džiugą.
o kodėl vaikai galėtų nevalgyt?
M
Mante 1250
2007-03-27 13:07 Mante
nors..
galima negalima- manoji visvien nevalgytų- nemėgsta ryžių... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui