Maisto tvarkymo procesas

R
ronnna 61
2011-10-03 14:28 ronnna
Kad tam tikros rekomendacijos kavinei yra (plotas lankytojų salei, plotas gamybinėms patalpoms) aš žinau, bet , mano galva, jos niekur nėra įtvirtintos - nei higienos normoj kokioj, nei įstatymuose, žodžiu, šiaip tik rekomendacinio pobūdžio. Ar aš teisi? Va to noriu pasiteiraut:)
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:28 Elvusia

ronnna rašė:

Vet darbuotojų klausiau, bet žinot, kaip su tais valstybinių įstaigų darbuotojais - tas ir tas yra ten, o jūs pasižiūrėkit, pasiskaitykit ir pan., konkretaus ir normalaus atsakymo į užduotą klausimą ten gi niekada negausi :)

AČIŪ iš anksto.

Todėl, kad tokio atsakymo nėra.
Vet. tarnybai giliai nusipjauti, kaip jūs pavadinsite savo užeigą.
Jiems svarbu, ką jūs ten veiksite.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:30 Elvusia

Samajana rašė:
Elvusia? Ar apkurtai? Taigi kreipiasi asmeniškai...

Kur jau čia apkursi smile
Na, nesėdžiu prie kompo ištisai. Kad uodega nedidėtų matematine progresija, kartais pakeliu ją ir greitu žingsneliu panešioju smile

Beje, juk puikiai žinai. Dar daugiau už mane išmanai.
Net neabejoju, kad atsakytum teisingiau :)
R
ronnna 61
2011-10-03 14:31 ronnna
Baikit nu smile Ar galetum pagelbet?
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:32 Elvusia

ronnna rašė:
Baikit nu smile Ar galetum pagelbet?

O ką reikia pagelbėti?
Galim galim :) Jei tik galim :)
R
ronnna 61
2011-10-03 14:32 ronnna
Klausiau, ar tikrai joks teisės aktas nereglamentuoja, ko konkrečiai reikia kavinei? Kokio ploto? Kokį maistą turiu ruošt?
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:34 Elvusia

ronnna rašė:
Pavyzdžiui, ką konkrečiai turi gaminti kavinė? Ar užtektų, jei pagal visas higienos normas tvarkausi su maistu, nėra jokios kryžminės taršos, aš iš patikimų tiekėjų nusiperku pusgaminį, jį pašildau ir pagal reikiamą temperatūrą patiekiu klientui? Ar čia turi būti, kad net su pirminiu apdorojimu dirbu - perku bulves, atskiroj patalpoj jas skutu, tada iš jų verdu sriubą, košę prie kotelto, visi procesai atskirti laike, kad nebūtų jokio kryžminio užterštumo ir t.t.?
Ar galiu tik nusipirkti pusgaminį, jį laikyti šaldyrtuve pagal tiekėjų nustatytą temperatūrą, klientui atėjus, pašildau mikrobangų krosnelėj ir patiekiu? Ar čia jau nebesiskaitys kavinės statusas?

Na ir valio. Tik restoranu nepavadinkit.
Kiek turim tokių "naktinių barų" kur stovi apmusijęs staliukas, prie kurio galima čerką išlakti.
Bet va su arbata jau bėda.
Žiūrėkit, kad pas jus, jei paprašytų, būtų galima ir arbatos gauti.
O dar pašildytas hot dogas...
Ko ne kavinė?
smile
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:36 Elvusia

ronnna rašė:
Klausiau, ar tikrai joks teisės aktas nereglamentuoja, ko konkrečiai reikia kavinei? Kokio ploto? Kokį maistą turiu ruošt?

Jei rimtai, neskaičiau tokio teisės akto.
Gal Samajana skaitė?
Jis labai mėgsta skaityti :)
R
ronnna 61
2011-10-03 14:37 ronnna
Taip taip, tą patį turiu omeny. Tai tada maisto proceso aprašyme turiu aprašyti arbatos gaminimo procesą ir pusgaminių, taip? Kad pirksiu iš tiekėjų patikimų, laikysiu šaldy, atšildysiu, pašildysiu, patieksiu. Ir čia gal jau ir ŠGP reikės? Nes jų galiojimas ribotas, o gali būt, kad nenupirks visų, ką turėsim. Ar nereikia ŠGP?
R
ronnna 61
2011-10-03 14:39 ronnna

Elvusia rašė:

ronnna rašė:
Klausiau, ar tikrai joks teisės aktas nereglamentuoja, ko konkrečiai reikia kavinei? Kokio ploto? Kokį maistą turiu ruošt?

Jei rimtai, neskaičiau tokio teisės akto.
Gal Samajana skaitė?
Jis labai mėgsta skaityti :)



Mano žiniomis, tokio irgi nėra. Todėl pažymėjimų neišduoti, kai viskas atitinka šiuo metu galiojančius teisės aktus, higienos normas ir taisykles, remdamiesi vien iš dangaus nuleistomis rekomendacijomis niekas negali... užtat aš Jūsų ir klausiu, norėdama įsitikinti... Su visais įstatymus, reglamentuojančius maisto tvarkymą, susipažinus...
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:44 Elvusia

ronnna rašė:
Taip taip, tą patį turiu omeny. Tai tada maisto proceso aprašyme turiu aprašyti arbatos gaminimo procesą ir pusgaminių, taip? Kad pirksiu iš tiekėjų patikimų, laikysiu šaldy, atšildysiu, pašildysiu, patieksiu. Ir čia gal jau ir ŠGP reikės? Nes jų galiojimas ribotas, o gali būt, kad nenupirks visų, ką turėsim. Ar nereikia ŠGP?

Maisto tvarkymo proceso aprašyme jums nereikia aprašyti, kaip gaminsite arbatą ar šildysite pusgaminius.
Tiesiog parašykite, kad bus gaminama arbata pagal atsakingo darbuotojo patvirtintas receptūras ir bus patiekiami šildyti patiekalai, kurie laikomi gamintojo nurodytoje temperatūroje.
Kažkur atskirai, gal tai galėtų vadintis ir gaminio technologiniu aprašymu, jūs aprašysite, kaip bus vykdomas gaminio pašildymas. Kokią temperatūrą turės pasiekti pašildytas gaminys, kokioje laikomas, per kiek laiko realizuojamas.
Kam jums tie ŠGP?
Paprastai, šaldytų pusgaminių tinkamumo terminai netrumpi. Susireguliuosit, kad neliktų.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:45 Elvusia

ronnna rašė:
Todėl pažymėjimų neišduoti, kai viskas atitinka šiuo metu galiojančius teisės aktus, higienos normas ir taisykles, remdamiesi vien iš dangaus nuleistomis rekomendacijomis niekas negali...

Neišdavė?
Kuo motyvuoja?
R
ronnna 61
2011-10-03 14:46 ronnna
labai Jums ačiu už pagalbą. Samajana, irgi ačiu.

Gražios dienos smile
R
ronnna 61
2011-10-03 14:49 ronnna

Elvusia rašė:

ronnna rašė:
Todėl pažymėjimų neišduoti, kai viskas atitinka šiuo metu galiojančius teisės aktus, higienos normas ir taisykles, remdamiesi vien iš dangaus nuleistomis rekomendacijomis niekas negali...

Neišdavė?
Kuo motyvuoja?



Mažos patalpos, plius reikia gaminti minimum vieną sriubą ir vieną antrą patiekalą - pavyzdžiui, kotletą.. Nors žinom, kad niekur nėra įtvirtinta tai...
Pati įstaiga pripažino, kad artimu metu įtvirtins viską popieriuj, kad nekiltų tokių nesamonių, nes čia jų pačių veiklos spragos.

Klausėm, aišku,kaip paprastam žmogeliui žinot, kuris prieš teikdamas popierius perskaito visus įstatymus, higienos normas, taisykles ir t.t., kas reglamentuoja maisto tavrkymą, kad įkišęs kosminius pinigus remontam, nuomos sutartims , vis tiek negaus pažymėjimo???

Bet niekam neįdomu. Kotleto negali pagamint - negausi ir pažymėjimo.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 14:51 Elvusia

ronnna rašė:

Bet niekam neįdomu. Kotleto negali pagamint - negausi ir pažymėjimo.

O pagal patalpų dydį, kaip supratau, apskritai negalite gaminti to kotleto?
Palaukit. Jomajo. Nieko nesuprantu.
R
ronnna 61
2011-10-03 14:56 ronnna
Kaip rekomendacija dabar - 50 kv. kavinei. Bet kartoju - rekomendacija. Niekur neįtvirtinta.

Antra - reikės ruošt sriubas, kept kotletus - tam reikalingos atskiros virtuvės patalpos. Atseit, pusgaminiai netinka. Kad normali sriuba iš bulvių ar dar ko, nu pagaminta. Tai natūralu, kad turėtų būt pagal juos (gali aišku būt ir be pirminio apdorojimo) bulvės verdamos ir pan. Žodžiu, pusgaminiams ne.

O pagal mūsų patalpas to padaryti nelabai išeis. Bet tvarkytis su pusgaminiais, nepažeisdami jokių taisyklių, susijusių su maisto tvarkymu, mes puikiausiai sugebėtumėm.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 15:01 Elvusia

ronnna rašė:
O pagal mūsų patalpas to padaryti nelabai išeis. Bet tvarkytis su pusgaminiais, nepažeisdami jokių taisyklių, susijusių su maisto tvarkymu, mes puikiausiai sugebėtumėm.

Ot šiknos, ne kitaip.
Vistiek, aš nesuprantu, koks skirtumas, kaip vadinama maitinimo įstaiga?

Tai gal, kad neiti į konfliktą, galite pasivadinti kitaip: užkandinė pavyzdžiui?
R
ronnna 61
2011-10-03 15:04 ronnna
Jų išduodami pažymėjimai vis tiek yra kavinei, barui, parduotuvei. Ta prasme tokie statusai. Bandėm šnekėtis n kartų.

Ir dar valdžia stebisi, kad visi išvažiuoja iš Lietuvos. Pabandai kažkuo užsiimt, BVP Lietuvos kurt, tai niekas neleidžia. Oj skatinamas verslumas Lietuvoj, oj skatinams smile

Arba tegu pasitvirtinta konkrečias taisykles, kad būtų visiems aišku, arba jei jų nėra - tegu išduoda pažymėjimus. Tik gali stiprint konrtolę: pažeidei - gręsia pažymėjimo atėmimas ir pan. Dar sakyčiau, kad nesiruošiam su maistu tvarkytis padabnai... Juk puikiausiai viską išmanom ir jau ant šito reikalo planavom didžiausias pastangas dėt...

LIŪDNA. AMEN.
Elvusia Elvusia 19998
2011-10-03 15:17 Elvusia
Bet, atsisakydami išduoti pažymėjimą, tą jie privalo padaryti raštu, parašo konkrečius įstatymų straipsnius?
Eilinės zabegalkos tikrai gauna pažymėjimus. Kažkas čia ne taip.
R
ronnna 61
2011-10-03 15:18 ronnna
Žinau. Užtat viską išsistudijavę dar prašėm užtvirtinimo čia smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui