Elvusia, kreipiuosi į Jus. PATAISAU. Ir į visus kitus, kurie gali man padėti
Ar yra kurnors teisiškai įtvirtinti reikalavimai, ko konkrečiai reikia parduotuvei, barui, kavinei? Čia kalba eina apie maisto tvarkymą.
Pavyzdžiui, bare turi būti tas ir tas. Parduotuvėje turi būti tas ir tas. Kavinėje privaloma tas ir tas - t.y. įstatymai, higienos normos ar dar kokie dokumentai, kurie nurodo, kad taip ir nekitaip turi būti įrengtos patalpos?
Apie bendrus reikalavimus - kad reikalinga rankų plovimo vieta, kad maistas turi būti tvarkomas, kryžminė tarša, visa kita, kad sienos, lubos, grindys būtų iš tokios medžiagos, kur būtų patogu valyti, dezinfekuoti ir t.t. - tokie reikalavimai yra, bet įdomu, ar konkrečiai nustatyta, ką turi gaminti kavinė, kad ji vadintųsi kavine, kas kavinėje turi būti įrengta, kad ji, kaip įstaiga, gautų tokį statusą ir pan. - yra kurnors įtvirtinta ar ne?
Pati niekur nerandu, todėl ir klausiu, noriu galutinio užtvirtinimo iš šios srities specialistės:)
Vet darbuotojų klausiau, bet žinot, kaip su tais valstybinių įstaigų darbuotojais - tas ir tas yra ten, o jūs pasižiūrėkit, pasiskaitykit ir pan., konkretaus ir normalaus atsakymo į užduotą klausimą ten gi niekada negausi :)
AČIŪ iš anksto.