Maisto tvarkymo procesas

G
G_SP 6
2011-03-29 15:13 G_SP 2011-09-11 07-18

Elvusia rašė: Nieko ten apie drėgmės matavimą ir nerasite :)
Turbūt, nebuvo ko prikibti.
Visada klauskite: kur galėčiau tai, ko jūs reikalaujate, paskaityti?
Labai geras klausimas.


Įsidemėsiu Jūsų patarimą :) Ačiū už pagalbą.
Einu pirkt GHP taisyklių :)
Elvusia Elvusia 19998
2011-03-29 15:15 Elvusia
Jokia čia pagalba.
Tiesiog pasidarė įdomu.
Jei rasite ką nors parašyta apie drėgmės matavimus, parašykite čia.
Nors, esu tikra, kad nerasite :)
Beje, tai - visiškas absurdas jau vien todėl, kad net tokio žurnalo nėra.
G
greituole 3
2011-03-29 19:21 greituole
Laba diena, Elvusia,

Dėkoju už Jūsų atsakymą :)
O
olegushas 3
2011-04-12 14:46 olegushas
Labas. Susiradau patalpas barui be maisto gaminimo.40 kv(iskaitant ir wc). Pasirodo mazos..na jei viska isdestysiu kaip reikiant gal... tos patalpos visiskai tuscios.Jei kol kas tik nubraizysiu plana kas kur bus,nusiusiu aprasyma kaip kas ar inspektoriai atvaziuos apziuret tuscias patalpas? Nes irengineti bara etc ir paskui suzinoti,kad netinka dydis..reikia 50 kv.. Kiek skambinu,taip iki gali ir nesupratau..tai vaziuos,tai nevaziuos..Gal kas susidurete su patalpu dydzio problema,pasidalinkite..butu didele pagalba,gal ir as kokiu klausimu galeciau ,nors cia ta popierizma dar neseniai pradejau kapstyt..
O
orintaliu 18
2011-05-10 09:51 orintaliu
Elvusios norėčiau pasiteirauti kokie keliami reikalavimai iš veterinarijos lauko prekybai renginių metu? Ar mašinai taip pat reikia gauti kokį pažymėjimą?
Gal kas turite kokį pavyzdį kaip sudarytas visas aprašymas.
Ačiukas
Elvusia Elvusia 19998
2011-05-10 13:10 Elvusia
Reikalavimai tokie patys kaip ir visur.
Privalote garantuoti maisto saugą.
Jei gabenate maisto produktus, kuriems reikalinga tam tikra laikymo temperatūra, automobilis turi būti su šaldymo ar vėsinimo įranga, arba kaip nors kitaip (šaltkrepšiai, termosai) palaikoma reikalinga temperatūra.
Kažkokių specialių reikalavimų automobiliui nėra. Jis turi būti švarus, neturi būti pašalinių daiktų, ištiestas lengvai valoma ir dezinfekuojama danga.
Aprašymo neturiu :)
M
migdole 19
2011-07-03 21:23 migdole
Sveiki,
iškilo toks klausimas:
gaminsim girą ir bus tokios atliekos: razinos, kepinta duona, bet jau bus likę tik košė. Tai ar reikia kažkokių specifinių pašalinimo priemonių ar sudaryti specialią sutartį su išvežimo tarnyba ar ne? P.S. tas atliekas žadame atiduoti žmonėms, kurie šertų savo gyvulius. (žinoma apie tai niekam nesakysim.)
M
migdole 19
2011-07-03 21:27 migdole
ir dar vienas klausimas: kai visus dokumentus surenku, ir išsiunčiu jiems el. paštu. Kaip jie susisiekia su mumis, ar duoda pažymėjimą, ar nori atvykti pažiūrėti? Per kiek laiko išduoda jį? Nes yra taip, kad įkūrėm naują padalinį, visos sutartys ir taip yra sudarytos su visom įmonėm, tik kol kas nebaigėm visko įrengti, pakabinti dozatorių, spintelių pastatyti. Turbūt kol nebus viskas sutvarkyta, negaliu siųsti dokumentų? Ar jei išsiųsčiau, ir per ta laiką kol jei galvos, spėčiau užsibaigti? :) (tikiuosi suprasti ką norėjau pasakyti)
M
migdole 19
2011-07-04 09:07 migdole
ir dar vienas klausimas: kai visus dokumentus surenku, ir išsiunčiu jiems el. paštu. Kaip jie susisiekia su mumis, ar duoda pažymėjimą, ar nori atvykti pažiūrėti? Per kiek laiko išduoda jį? Nes yra taip, kad įkūrėm naują padalinį, visos sutartys ir taip yra sudarytos su visom įmonėm, tik kol kas nebaigėm visko įrengti, pakabinti dozatorių, spintelių pastatyti. Turbūt kol nebus viskas sutvarkyta, negaliu siųsti dokumentų? Ar jei išsiųsčiau, ir per ta laiką kol jei galvos, spėčiau užsibaigti? :) (tikiuosi suprasti ką norėjau pasakyti)
K
katiuka 4
2011-07-28 12:09 katiuka
Sveiki,
Ligoninės maisto paruošimo skyriuje yra direktoriaus įsakymas dėl rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistemos (RVASVT) įdiegimo maisto paruošimo skyriuje (šiame įsakyme direktorius skiria atsakingus asmenis už pvz, žaliavų laikymo kontrolę - sandėlininką, už patiekalų ruošimo technologijos kontrolę - dietinių patiekalų virėjus ir t.t.). Ar užtenka tokio įsakymo ar reikia parengti individualią ligoninės maisto paruošimo skyriui tinkančią rizikos veiksnių analizės svarbiuose valdymo taškuose programą?
Elvusia Elvusia 19998
2011-07-28 12:25 Elvusia
Reikia.
O
Olbard 3
2011-07-28 15:09 Olbard
Sveiki,

Gal kas zino ar imanoma surasti internete elektronine versija dokumento:

Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms?

Uzkniso jau tos inspektores, jau trecia karta atvezm i taska (norim pilstomo alaus bara atidaryt), tai vis prie kazko tai prisikabina. Dabar jau prie to kad siu taisykliu nera. Gal kas zino kur rasti ar gali atsiusti? Pastas - olbard@gmail.com

Aciu uz pagalba!
K
katiuka 4
2011-07-28 16:55 katiuka 2011-09-11 07-25

Elvusia rašė: Reikia.


o kaip ir nuo ko pradėti daryti programą?
Elvusia Elvusia 19998
2011-07-28 18:19 Elvusia 2011-09-11 07-25

Olbard rašė: Sveiki,

Gal kas zino ar imanoma surasti internete elektronine versija dokumento:


Taisykles perkam va čia:
www.adinfinitum.lt/lt/products/GerosHigienos
Elvusia Elvusia 19998
2011-07-28 18:21 Elvusia 2011-09-11 07-25

katiuka rašė:

Elvusia rašė: Reikia.


o kaip ir nuo ko pradėti daryti programą?

Pirmiausia klausimas: o kodėl nenorite maisto tvarkyti vadovaujantis GHPT?
O
Olbard 3
2011-07-28 18:47 Olbard
Aciu uz informacija. Sita sltini zinu. Nupirkti problemu nera, jei butu pinigai. Bet ju nera, todel ieskau kur dar galima surasti.
Elvusia Elvusia 19998
2011-07-28 19:33 Elvusia 2011-09-11 07-25

Mardzy rašė:

Olbard rašė: Bet ju nera, todel ieskau kur dar galima surasti.

Jūs NEPRIVALOTE turėti šitos knygos, iš jūsų šito NEGALI reikalauti. Jūs tik privalote dirbti vadovaudamiesi GHPT.
Kokiame LT krašte esate?

Tam, kad dirbti pagal GHPT, reikia jas žinoti.
Kaip dirbs, jei jų tiesiog neturės?
Beje, visada lengviau apsiginti, kai po ranka yra taisyklės, o matosi, kad inspektorių reikalavimas prasilenkia su sveiku protu.
Būna, deja, ir taip.
Elvusia Elvusia 19998
2011-07-28 21:44 Elvusia
Kai buvau seminare (kažkada), įstrigo seminaro vedėjos žodžiai: kai tikrindami matome GHPT ant stalo, ir jos nušiurentais lapų kampučiais, akivaizdu, kad dirbantieji ne tik deklaruoja, kad jomis vadovaujasi, bet akivaizdžiai matosi, kad taisyklės skaitomos.
Galima, žinoma, diskutuoti dėl tokių žodžių, bet tiesos tame yra.
Naujų GHPT neturiu ir neketinu jų pirkti.
Bet mūsų inspektorės labai geranoriškai nukopijuoja pakeitimus, kai nuvykstu pas jas, ir nekelia problemų, kad nėra knygos ant stalo :)
Beje, mano įmonės visuose padaliniuose yra nukopijuotos bent jau senos GHPT. Taip man rekomendavo mus tikrinantys. Nes darbuotojai turi turėti galimybę darbo vietoje pasitikslinti, ar dirba teisingai.

Na pripažinkim, kaip galim vadovautis taisyklėmis, jei net akyse jų nematėme?
Aš galvoju, kad turėti reikia.
Kopijuotos ar pirktos, bet jos turi būti.
Nes internete niekur jų nėra.
K
katiuka 4
2011-07-28 23:27 katiuka 2011-09-11 07-25

Elvusia rašė:

katiuka rašė:

Elvusia rašė: Reikia.


o kaip ir nuo ko pradėti daryti programą?

Pirmiausia klausimas: o kodėl nenorite maisto tvarkyti vadovaujantis GHPT?


maisto paruošimo skyriaus darbuotojai atlikdami savo funkcijas turi vadovautis GHPT arba RVASVT. To reikalaujama iš kontrolę maisto paruošimo skyriuje atliekančių auditorių.
Elvusia Elvusia 19998
2011-07-29 07:23 Elvusia 2011-09-11 07-25

katiuka rašė:
maisto paruošimo skyriaus darbuotojai atlikdami savo funkcijas turi vadovautis GHPT arba RVASVT. To reikalaujama iš kontrolę maisto paruošimo skyriuje atliekančių auditorių.

Nieko naujo nepasakėte :)
Kodėl pasirinkote sunkesnį būdą?
Jei neišmanote, kaip paruošti programas, vadovaukitės GHPT. Lengviau.
Esmė ta pati.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui