Maisto tvarkymo procesas

2014-02-27 15:59 aurisauris
ir ar yra kazkokia tai speciaili technologines korteles forma, kaip kokioj vietoj turi buti viskas parasyta? ar tai nera labai svarbu?
Elvusia Elvusia 19998
2014-02-27 16:07 Elvusia
Kaip jūs apskaitoje panaudosit technologinius aprašymus, jūsų fantazijos reikalas.
Forma nėra patvirtinta. Tiesiog, turi būti patiekalo vienos porcijos produktų bruto ir neto, bei pusgaminio ir gatavo produkto svoriai.
Aiškiai, suprantamai.
Galite ir eilėmis surimuoti :)
2014-02-27 16:09 aurisauris
Matote as dar truputuka zalias ir uzsikroviau sunkia nasta nesti :) gerai begu tada rimuoti, aciu :)
Elvusia Elvusia 19998
2014-02-27 16:13 Elvusia
Tai klauskite, žalias, nesidrovėkite.
Neužsiimu jau šia veikla, bet iš atminties ką nors patarsiu :)
Rimuokite, jei nesigaus, uždainuosim :)
2014-02-27 16:23 aurisauris

Elvusia rašė:
Tai klauskite, žalias, nesidrovėkite.
Neužsiimu jau šia veikla, bet iš atminties ką nors patarsiu :)
Rimuokite, jei nesigaus, uždainuosim :)

Nes iš esmės yra taip, atsidarė nauja kavinė - baras, ir direktorius manęs paprašė atvesti virtuvę i protą, pats dirbau virtuvėje bet čia toks naujas iššukis man pačiam. Reikėjo sudaryti naują meniu ir panašiai, leidimai dirbti su maistu yra išduoti net nežinau kaip, bet juos išdavė :D Ir dabar turiu sukurti korteles tiems savo patiekalams.
Elvusia Elvusia 19998
2014-02-27 16:29 Elvusia
Na ir?
2014-02-27 16:41 aurisauris
dabar ant greituju padariau kazka, ar taip gerai butu? Steak_house_beef_wrap.xls
Elvusia Elvusia 19998
2014-02-27 17:05 Elvusia
2014-02-27 17:07 aurisauris
vau, pasijutau kaip mokykloje :) aciu jums labai, einu darbuotis, smagu kad yra geru zmoniu, kurie gali padeti ;)
Elvusia Elvusia 19998
2014-02-27 17:12 Elvusia
Čia dėl to, kad raudonai?
smile
Darbuokitės, darbuokitės.
o mes bėgame su šuniu ratuką apsuksim :)
2014-02-27 17:18 aurisauris
taip del to kad raudonai :D nieko svarbu kad ivertinimas pabaigoje teigiamas butu, sekmes ;)
Elvusia Elvusia 19998
2014-02-27 17:56 Elvusia
Nemėgstu juodos spalvos :)
Vienintelė spalva, kurios galėtų nebūti.
S
Simma 2
2014-03-05 16:56 Simma
Sveiki,

Aš skaičiau jūsų diskusijas čia ir labai daug naudingos info. Tokios praktinės. Bet aš turiu dar keletą specifinių klausimų. Ir būtų labai labai ačiū jei kas žinantis padėtumėt!

Mes galvojam prekiauti festivaliuose ( pradžiai, gal ir mugėse ar šiaip kur vėliau) padaryti jaukia kavinukę ( palapinėj arba autobusiuke) ir gaminti vaflius (ir dar kavą, arbatą, kakavą ir panašiai).
Bet esmė tokia, kad norėtumėt daryti ne iš kokių mišinių, bet iš naturalių produktų. Bet pasirodo ne taip paprasta. VMVT man sake, kad būtų problema kur išplauti inventorių, nes tai turėtų būti maitinimo įstaigoje, negali būti tarkim namuose. Bet jei gyvūninės kilmės produktų nebūtų, tai kaip ir būtų galima aprašyti, kad išplaunama vietoje ir viskas tvarkoj (ar tikrai?)
Tad problema kaip ir yra kiaušiniai. Gal kas žino ar būtų galima kažkaip tą problemą išspręsti ar man tiesiog pamiršti kiaušinių naudojimą lauko prekyboje/gamyboje? Na jeigu ne, galėsim daryti veganiškus vaflius ir nenaudoti kiaušinių.

Ir kitas klausimas, ką konkrečiai rašyti maisto tvarkymo patalpų plane tokiu atveju, kai maisto gamyba yra lauko palapinėje/autobusiuke? Tiesiog aprašyti kaip aš įsivaizduoju ta palapinė tarkim bus, kaip bus įrengimai išdėstyti ir panašiai? Gal kas turi tokios patirties/pavyzdžių?

Ir dar. Kadangi nėra išskiriama gaunant MTS pažymėjimą, kas yra kitaip prekiaujant iš autobusiuko ar palapinės nei paprastai kavinei su pastoviom patalpom, ar tokių atveju man reikia visų registracijos žurnalų, patikrintų svarstyklių, metrologiškai patvirtintų termometrų šaldymo įrenginiui? Geros higienos praktikos taisyklių ir kalkuliacinių lentelių manau reikia. Gal dar ką pamiršau?

Dėkui labai iš anksto!

Simona

Elvusia Elvusia 19998
2014-03-05 18:07 Elvusia
Iš esmės, maisto saugos užtikrinimui jokios reikšmės neturi kur jūs prekiaujate: gatvėje, ar restorane. Maistas visur turi būti saugus.
Todėl, kalbant apie žurnalus, reikia visko.

Dabar dėl kiaušinių: gal yra kokie nors tiekėjai, kurie tiekia kiaušinius jau be lukšto?
Jiems turėtų būti kitokie reikalavimai.
Tada tuos kiaušinius jau naudotumėte kaip bet kurį kitą produktą.
Dėl ŠGP, tai čia mizeris. Na, nelieka jo. Ir kas įrodys, kad yra kitaip?
2014-03-07 18:10 uabRakorda
Geriau iš kart klaust profesionalų .

Į daugelį klausimų galime padėt atsakyt, skambinkit darbo dienomis tel.+37068427088
Su malonumu pagelbesim .

UAB RAKORDA
Mindaugas
www.rakorda.com
S
Simma 2
2014-03-09 18:13 Simma
Ačiū, Elvusia, už atsakymą, bandysiu aprašyti viską.

Mindaugai, dėkui už pasiūlymą, manau pradžiai pabandysiu išsiaikinti pati, jei nepavyks, galbūt kreipsiuos į jus.
holdingas holdingas 7000
2014-03-15 11:15 holdingas
Sveiki. Yra prekybos kioskas. Jame prekiaujama maisto prekėmis (duona, dešros...). Ar galima priiminėti užsakymus iš pirkėjų ir prekes teikti į namus?
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-15 11:23 Elvusia
Galima. Paskirkite automobilį, aprašykite automobilio ir taros priežiūros tvarką ir pirmyn. Jei gabensite produktus, kuriems reikalinga tam tikra temperatūra, teks apsirūpinti šaldymo įranga, arba vežti produktus šaltkrepšiuose.
Tik prieš tai teks apsilankyti VMVT ir gauti palaiminimą.
holdingas holdingas 7000
2014-03-15 11:35 holdingas
O ta tvarka ar sudėtinga? Tai sakai, aš galiu priimti užsakymą telefonu ir gabenti prekes? O kaip dėl alkoholinių gėrimų? Alų ar galėsiu vežti?
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-15 11:39 Elvusia
Koks skirtumas ką veši?
Jei alaus vežimas neprieštarauja alkoholio įstatymui, matyt, gali.
Apsirašyt tvarką nesudėtinga: kas veža, kaip veža, kokiu automobiliu. Kaip dažnai valomas ir dezinfekuojamas automobilis ar jo bagažinė ir tara. Kokioje taroje ir kokioje temperatūroje vežama.
Tik būtina gauti VMVT naują pažymėjimą. Nes papildoma veikla.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui