Maisto tvarkymo procesas

holdingas holdingas 7000
2014-03-15 11:46 holdingas
Ir dar... O ar gali tiesiog nunešti prekes pirkįjui, esančiam už kelių metrų. Sudėti prekes į maišą ir fiziškai nunešti. Kaip tada?
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-15 12:29 Elvusia
Viską galima. Tiesiog, nunešti.
Jei nori daryti su VMVT žinia, teks aprašyti ir tokią tvarką.
Matai kaip yra: sakykim karšta vasaros diena, tu neši maišelyje gabalą dešros. Žmogus, gavęs tavo atneštą dešrą, suviduriuoja. Ką jis daro?
Kreipiasi į gydymo įstaigą. Ten išsiaiškina, kad nešei jam dešrą. O kiek laiko užtrukai, kas žino?
Neteko man su tokiu dalyku susidurti, tik galvoju: ar nebūtum kaltas dėl to?
Kaip įrodytum, kad užtrukai 5 minutes?
O gal tu tą dešrą visą valandą laikei kambario temperatūroje? Ir ją aptupėjo musės.
Nors aš dėl tiek nieko niekam ir nepranešinėčiau. Nu, paprašė, supakavau ir nunešiau.
K
kalissta1 2
2014-03-21 16:29 kalissta1
Sveiki,
prekiausime internetu maisto produktais: konservuoti maisto produktai, makaronai.
Kokie reikalavimai sandėliavimo patalpom, tose pačiose patalpose dar ir pakuosime prekes į siuntinių dėžes. Ar tiktų viena bendra patalpa. Ar jei tose patalpose atliekam kažkokį darbą jau reikalinga atskirai patalpa poilsiui, tualetas, praustuvė.
V
Vida22 34
2014-03-23 19:46 Vida22
Sveiki visi:)
Jungiuosi ir as i Jusu buri smile
Perskaiciau visa tema, labai daug naudingos informacijos.
Prasau visu forumo dalyviu pagalbos, gal kas nors gali pasidalinti imones tehcnologiniu aprasymu. kuri reikes pateikti vet tarnybai, norint gauti licencija.
Mes gaminsime maista, planuojame atidaryti kavinuke, viska ruosime vietoje, jokiu pusfabrikaciu:)
Gal kas nors gali pasidalinti savo aprasymu, butent tokiu, kurie maista gamina patys (ne prekiauja maisto gaminiais), kuri galeciau siek tiek pakeisti ir pritaikyti musu virtuvei?
Labai busiu dekinga visiems uz pagalba:)
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-23 21:38 Elvusia
Jei jau perskaitėt temą, tai tikrai radote visą informaciją. Keiskite pagal save ir dirbkite smile
V
Vida22 34
2014-03-24 08:36 Vida22
Radau tik kebabines ir prekyba maisto produktais, o butent to ko man reikia taip ir neradau smilePagelbekite prasau smile
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-24 09:01 Elvusia
O jūs norite, kad jums viskas būtų paruošta ir padėta ant lėkštelės? Tada jums belieka kreiptis į pasireklamavusį žmogų ir, susimokėjus, gauti paslaugą.
Jei norite viską daryti savo rankomis, reikia ir pačiai pasistengti.
Temoje tikrai buvo kalbėta apie maisto tvarkymą viešojo maitinimo įmonėje. Kaip suprantu, tokią ir kuriate.
Taigi, perskaitykite Geros higienos praktikos taisykles, ir tada, iškilus klausimams, pasikalbėsime.
Tiesiog, nesinori kartoti vėl viską iš pradžių, kai, tuo tarpu, iš esmės, niekas nepasikeitę.
Juolab, kad jūsų pateikta informacija labai ribota.
V
Vida22 34
2014-03-24 11:19 Vida22
Jus teisi,
Dar karta atidziai skaitau visa tema ir pradejau jau rasyti:)
Ar aprasyme jau is karti reikia pazymeti kokius patiekalus ruosime?
Mes dar neesame galutinai apsisprende del meniu...
Gal ta galima sdavo vidaus tvarkoje apsirasyti veliau(gaminami patiekalai, techn korteles..)?

Beje Jus Elvusia minejote, kad galima ir samdytis kazka, kad siuos darbus padetu atlikti. Gal galite ka nors parekomenduoti? Aprasyma kaip nors as padarysiu manau, bet va del technologiniu korteliu...nieko ten nesuprantu...Gal yra imones, kurios tai atlieka?

Aciu labai
V
Vida22 34
2014-03-24 12:14 Vida22
Del ruosiamu patiekalu irgi issiaiskinau, pakonsultavo netgi VMT smile

Tik dar karteli kreipiuosi del imoniu, kurios atlieka tokias paslaugas, gal kas nors parekomenduos visgi?

Aciu)
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-24 12:18 Elvusia
Pasidarysit tas technologines. Nėra sunku.
Kai prie jų prieisit, duosiu pavyzdžių, parodysiu, kaip skaičiuojami nukepimai, nuvirimai ir daržovių valymas.
Nėra sudėtinga.
V
Vida22 34
2014-03-24 12:34 Vida22
Labai Jums aciu!!!
Gerai, kai prieisiu iki to, as kreipsiuosi, gal ir pavyks, nors tikrai sitame reikale visiskai nieko nesuprantu... smile
Aciu uz palaikyma!
V
Vida22 34
2014-03-24 13:48 Vida22
smile o kaip rasyti, ka mes gaminsime?
ar galima taip:
"Bus vykdomos viešojo maitinimo paslaugos. Gaminsime: žuvies patiekalus (šaltus bei karštus), mėsos patiekalus ( karštus bei šaltus), daržovių patiekalus (karštus bei šaltus)"

Ar cia kaip nors konkreciau reikiajiems nurodyti?

Aciu
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-24 17:48 Elvusia
Taip, galima taip kaip parašėte. Tik dar pridėkite sakinį, kad patiekalai bus gaminami pagal įmonės vadovo patvirtintas receptūras (technologinius aprašymus).
V
Vida22 34
2014-03-24 18:45 Vida22
Supratau,
Aciu Jums labai smile
Rasau toliau smile
V
Vida22 34
2014-03-24 20:13 Vida22
Atsiprasau smile
o ar VMT tikrina ka nors susijusio su darbu sauga?

Aciu visiems smile
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-24 22:49 Elvusia
Ne.
V
Vida22 34
2014-03-25 09:39 Vida22
Dekoju:)
V
Vida22 34
2014-03-26 16:56 Vida22
Sveiki visi smile
Dar rasau, vargstu taip sakant smile
Pagelbekite prasau, kaip minejau mes ruosime ivairu maista, rasau taip
"Bus vykdomos viešojo maitinimo paslaugos. Gaminsime: žuvies patiekalus (šaltus bei karštus), mėsos patiekalus ( karštus bei šaltus), daržovių patiekalus (karštus bei šaltus)"
dar pridedu sakini, kaip patare Elvusia, kad patiekalai bus gaminami pagal įmonės vadovo patvirtintas receptūras (technologinius aprašymus).
O kaip del pieno ir kiausiniu, dar vaisiu nepaminejau? Ar viska reikia mineti? Jei reikia tai kaip, panasiai kaip cia apie mesa rasiau?
O mes dar galvojame, kad vasaros metu prekiausime ledais ( ne tais kur patys ruosime, o porcijomios, pasistatysim saldytuveli prie baro).
Apie tai irgi reikia parasyti? Ar uztenka tik pamineti ar dar kazkokiu reikiamu salygu reikia ledais prekiauti?

Busiu dekinga visiems uz demesi smile
Elvusia Elvusia 19998
2014-03-26 17:20 Elvusia
O kas neaišku su pienu, vaisiais ir kiaušiniais?

Įmetu tokį pavyzduką:
MAISTO TVARKYMO PROCESO APRAŠYMAS

Maisto tvarkymas vykdomas vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Įmonės padalinyje dirbs 2 darbuotojos.
Patiekalai gaminami pagal įmonės savininkės patvirtintas patiekalų receptūras.
Ketinama gaminti šaltus užkandžius, salotas, mišraines, sriubas, karštus mėsos ir žuvies patiekalus. Taip pat patiekalus iš varškės ir miltų.
Viso yra patvirtintos:
15 pavadinimų gėrimų ir kepinių receptūros
28 pavadinimų mėsos ir žuvies karštų patiekalų receptūros
61 pavadinimo miltų, varškės ir bulvių karštų patiekalų receptūros
47 pavadinimų salotų, mišrainių ir padažų receptūros
20 pavadinimų sriubų receptūros.
Maisto produktus įmonei tiekia BĮ UAB „Sanitex“, UAB „Riamona“, AB „Žemaitijos pienas“.
Įmonės padalinyje bakalėjos prekės laikomos birių produktų patalpoje.
Produktai, kuriems reikalinga -18*C iki +6*C temperatūra, laikomi šaldymo įrenginiuose.
Daržovės laikomos daržovėms skirtoje patalpoje.
Pirminis daržovių valymas atliekamas daržovių patalpoje. Daržovių patalpos priežiūros taisyklės yra šioje patalpoje.
Žalia mėsa ir žuvis laikoma atskirai nuo gatavos produkcijos.
Pusgaminiai sveriami tomis pačiomis svarstyklėmis, todėl po pusgaminių svėrimo svarstyklės turi būti dezinfekuojamos. Svarstyklių priežiūros taisyklės yra prie svarstyklių.
Žalia mėsa ir žuvis tvarkoma prie atskiro stalo, naudojant inventorių, skirtą žaliai mėsai ir žuviai. Yra atskira plautuvė žaliai mėsai ir jai skirtiems indams plauti.
Žalia mėsa, žuvis, virta mėsa ir virtos daržovės smulkinamos ta pačia elektrine mėsmale.
Elektrinės mėsmalės priežiūros taisyklės yra prie įrenginio.
Gamybinis inventorius plaunamas indų plovykloje. Tuo metu valgymui skirti indai neplaunami.
Lėkštės, stalo įrankiai, stiklinės ir puodeliai po panaudojimo per langelį patenka į indų plovyklą.
Išplauti indai ir įrankiai iš indų plovyklos išnešami į patiekalų atleidimo patalpą.
Atliekas išveža UAB „Tvarka“. Komunalinių atliekų išvežimo sutartis Nr. O-1310.
Kenkėjų kontrolę ir naikinimo darbus atlieka UAB „kenkėjai“. Sutartis Nr.1391.


čia užsivedimui ant kelio.


Elvusia Elvusia 19998
2014-03-26 17:27 Elvusia 2014-03-26 19-02
Reiktų dar paminėti, kur darbuotojai persirengia, kur laiko savo asmeninius rūbus ir darbo rūbus.
Darbuotojai turi sveikatos žinių pažymėjimus ir pasitikrinę sveikatą.
Dar nepamirštam ŠGP.
Nepamirštame nesaugaus maisto pašalinimo iš rinkos tvarkos.




Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui