Maisto tvarkymo procesas

V
Vida22 34
2014-03-27 10:42 Vida22
Aciu, ant kelio kol kas tikrai uzvedete.
Daržovių patalpos priežiūros taisyklės- gal Jus jas turite ir galite pasidalinti?
Ar darbutoju asmeniniai drabuziai ir darbo drabuziai turi buti laikomi atskirai?

Aciuuz kantrybe smile

Elvusia Elvusia 19998
2014-03-27 10:56 Elvusia
Šiaip jau kompe nieko neturiu, nes, baigus šitą veiklą, tiesiog viską sunaikinau.Drabužiai turi būti laikomi atskirai.
Dėl daržovių patalpos; čia jau pagal konkrečias aplinkybes.
A
Asta112 1
2014-03-30 20:36 Asta112
Sveiki,

labai reikia pagalbos.. skaičiau skaičiau forumą bet vistiek liko keletas klausimu. Gal kas galėsite pagelbėti. Taip va situacija tokia, kad norime prekiauti išsinuomotose patalpose (patalpos viename iš Vilniaus didžiųjų PC) kava. Esmė tame, kad prekiausime ne tik jau sufasuota kava, bet ir klientui pageidaujant tą kava malsime ir fasuosime į tam pritaikytus maišelius. Jau pridavėm dokumentus maisto tvarkymo subjekto pažymėjimui gauti viskas gerai ir kitq savaitę atvyksta inspektorius pažiūrėti patalpų. tai va išliko tokie klausimai:
1. ar būtina, kad plautuvė būtų pas mus patalpoje? ar galime naudotis bendromis prekybos centro plautuvėmis ir tuoletu? taip pat tuo pačiu kyla klausimas ar reikia daryti vandens turimus.
2. pasitvirtinom GHPT prekybos įmonėms. Ką dar reikia pasitvirtinti? ir kaip tas turi atrodyti? ar reikia pasitvirtinti patalpų valymo registracijos žurnalą ir kaip jis turi atrodyti? tiesiog paprastas lapas su lentele? tada ar reikia atskirai pasitvirtinti patalpų valymo planą, t.y. kaip turi buti valomos patalpos ir kokiu dažnumu? Ir ar reikia pasitvirtinti produktų priėmimo žurnalą?
3. Kaip yra su kenkėjų naikintojais? manau kad prekybcentris yra sudaręs tokią sutartį.. tai mums reikia dar atskirai susidaryti ar užteks bendros? tas pats ir dėl komunalinių išvežimo.
Iš anksto dėkoju pagelbėjusiems
K
kalissta1 2
2014-03-31 22:42 kalissta1
Sveiki,
jau klausiau pabandysiu paklausti dar kartą, gal kas patars, perskaičiau visą temą, bet taip ir neradau sau tinkančio atsakymo.
Prekiausime internetu maisto produktais: konservuoti maisto produktai, makaronai, taip pat dar švieži grybai kurie atkeliauja greitąją siunta per 24 val. termo konteineriuose. Norime išvengti tiesioginio kontakto su maistu, kaip jai maisto tvarkymo procese aprašysime jog mes įvertiname ar konteineris nepažeistas jai viskas gerai jį priimame iš siuntėju ir pristatome užsakovui. Ar nereikalaus VMVI , kad turime įvertinti patį produktą ir atidarinėti konteinerį? Norime, kad to nereikėtu daryti.
2014-04-03 12:06 HallaHalla
Sveiki,

Norėjau paklausti kokius dokumentus pateikti norint verstis maisto tvarkymu ir gauti pažymėjimą. Procesus butu, konditerijos gaminu šildymas ir jų pardavimas iš mobiliosios priekabos, renginiuose, festivaliuose visoje Lietuvoje ? Dėkui už informacija.
Elvusia Elvusia 19998
2014-04-03 12:59 Elvusia

HallaHalla rašė:
Sveiki,

Norėjau paklausti kokius dokumentus pateikti norint verstis maisto tvarkymu ir gauti pažymėjimą. Procesus butu, konditerijos gaminu šildymas ir jų pardavimas iš mobiliosios priekabos, renginiuose, festivaliuose visoje Lietuvoje ? Dėkui už informacija.

vmvt.lt/lt/top/viesosios.paslaugos/isd...
1 2014-04-07 15:47 Andriuslink 2014-04-07 15-50
Sveiki,

Baigiau savo veiklą, todėl parduodu visoms maitinimo įstaigoms privalomą knygą:
GHPT viešojo maitinimo įmonėms. Jeigu kam įdomu, kreipkitės pagal skelbimą.

P.S. Ačiū Elvusia'i už jos gerą "dūšią" ir atsakymus. Daug padėjote kada buvo nežinomybės laikotarpis.
G
Gandrine 10
2014-04-07 23:59 Gandrine

Elvusia rašė:
Pasidarysit tas technologines. Nėra sunku.
Kai prie jų prieisit, duosiu pavyzdžių, parodysiu, kaip skaičiuojami nukepimai, nuvirimai ir daržovių valymas.
Nėra sudėtinga.


Ar galetumete pasidalinti pvz.kaip daryti tas technolog.korteles. musu virtuve tradicine,maistas ruosiamas vietoje,jokiu pusfabrikaciu . Dekoju is anksto!
1 2014-04-08 00:06 Andriuslink 2014-04-08 00-11

Gandrine rašė:

Elvusia rašė:
Pasidarysit tas technologines. Nėra sunku.
Kai prie jų prieisit, duosiu pavyzdžių, parodysiu, kaip skaičiuojami nukepimai, nuvirimai ir daržovių valymas.
Nėra sudėtinga.


Ar galetumete pasidalinti pvz.kaip daryti tas technolog.korteles. musu virtuve tradicine,maistas ruosiamas vietoje,jokiu pusfabrikaciu . Dekoju is anksto!


Prisegu Elvusios technologines korteles perdarytas savo kababams. Nepatingėkit, yra šioje temoje nemažai info su visais failais ir netgi paaiškinimais kaip parašyti. smile

EDIT: Truputi pataisiau, buvau bruto su neto sumaišęs, dabar gerai turėtu būt. 23814-tecnologines_korteles_original.xls
Elvusia Elvusia 19998
2014-04-08 07:54 Elvusia
Beveik gera kortelė.
Keisčiau varškės, citrinų sulčių, krapų, keptų bulvių (jei joms nėra atskiros kortelės), vištienos mėsos bruto kiekius. Ir įdėčiau eilutę: pusgaminis (jo svoris). Būna virėjų, kuriems skaityti technologinius aprašymus sunkiau, nei knygas kinų kalba. Todėl, jos turi būti labai aiškios.
Iš patirties žinau įvairių kuriozų, kai kortelė parašoma šiek tiek per sudėtingai.
Dar reikia parašyti, kokią temperatūrą patiekalas turi pasiekti gaminio viduje.
Temperatūra žymima žurnale. Jei nėra užbrėžtos ribos, nežinoma, kiek reikia kepinti.
Paprastai žemiausia riba +75. Bet yra ir kitokių (steikas).
holdingas holdingas 7000
2014-04-08 11:00 holdingas

Andriuslink rašė:
Sveiki,

Baigiau savo veiklą, todėl parduodu visoms maitinimo įstaigoms privalomą knygą:
GHPT viešojo maitinimo įmonėms. Jeigu kam įdomu, kreipkitės pagal skelbimą.

P.S. Ačiū Elvusia'i už jos gerą "dūšią" ir atsakymus. Daug padėjote kada buvo nežinomybės laikotarpis.


Kodėl uždarei kebabinę? Nepasiteisino biznis?
G
Gandrine 10
2014-04-08 12:28 Gandrine

Elvusia rašė:
Pasidarysit tas technologines. Nėra sunku.
Kai prie jų prieisit, duosiu pavyzdžių, parodysiu, kaip skaičiuojami nukepimai, nuvirimai ir daržovių valymas.
Nėra sudėtinga.

Noreciau,kad parodytumete,kaip skaiciuoti nukepimus,nuvirimus...Domina karbonadas,balandeliai,kotletas ir pan. O kaip su salotomis? Kaip skaiciuoti ju prop[orcijas - vienam zmogui ar kaip? Kad ir aprasant tradicine misraine?
Elvusia Elvusia 19998
2014-04-08 12:52 Elvusia
Nukepimai, nuvirimai, šaldytų produktų atšildymo nuostoliai skaičiuojami pagal šią lentelę.
Tai priklauso nuo maisto paruošimo būdo, turimos žaliavos.
Salotos:
o kas su jomis neaišku? kaip ir kiek skaičiuoti vienam žmogui, priklauso nuo jūsų maitinimo įstaigos lankstumo.
Jei tai užsakomieji patiekalai, klientas galėtų rinktis kiekį.
Jei tai valgyklos tipo įstaiga, reiktų pasiskaičiuoti viso patiekalo išeigą.
Bet, vėl gi, pakanka kiekvienam patiekalui turėti technologinį aprašymą. O kaip jau jūs ten juos sudėliosit, kaip kalkuliuosit patiekalų išeigas, priklausys nuo to, kaip jūs maitinsite ir kaip dažnai keisite meniu.
Čia jau jums pagelbės kalkuliacinės kortelės.
Rekomenduojamų_maisto_produktų_atšildymo__pirminio_ir_šiluminio_apdoro...
G
Gandrine 10
1 2014-04-08 15:05 Gandrine
Aciu,Jums,Elvusia - sirdies zmogus :)! Bandysiu.
V
Vida22 34
2014-04-13 15:59 Vida22
Gal kas nors galetu pasidalinti Lietuvisku patiekalu tecnologinemis kortelemis?
Buciau labai labai dekinga visiems atsiliepusiems.
G
Gandrine 10
2014-04-13 18:41 Gandrine

Vida22 rašė: Ir man tai aktualu...Rytoj vaziuosiu pas vyr.specialiste,pazadejo parodyt,kaip tai daryt,nes turiu knyga,kur bent 900patiekalai,o near elementariausiu - vieninteli karbonada radau...
Gal kas nors galetu pasidalinti Lietuvisku patiekalu tecnologinemis kortelemis?
Buciau labai labai dekinga visiems atsiliepusiems.

Elvusia Elvusia 19998
2014-04-13 19:25 Elvusia
Kokie patiekalai, anot jūsų, lietuviški?
V
Vida22 34
2014-04-13 20:52 Vida22
Na karbonadai pvz, balandeliai, bulviniai blynai. cepelinai, vedarai, plokstainis:) Tokie:)
Elvusia Elvusia 19998
2014-04-13 21:15 Elvusia
Nei vieno lietuviško ;)

Kelis įmetu. Čia kopijos, todėl jums reikia susižiūrėti, ką pakoreguoti, ką pakeisti.
Bruto įsirašysite pagal aukščiau pateiktą pirminio apdorojimo nuostolių lentelę. taxui.xls
V
Vida22 34
2014-04-13 21:25 Vida22
Labai Jums aciu!!! pabandysiu panagrineti auksciau pateikta lentele, nes tikrai nieko dar cia nesigaudau smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui