Nukepimai, nuvirimai, šaldytų produktų atšildymo nuostoliai skaičiuojami pagal šią lentelę.
Tai priklauso nuo maisto paruošimo būdo, turimos žaliavos.
Salotos:
o kas su jomis neaišku? kaip ir kiek skaičiuoti vienam žmogui, priklauso nuo jūsų maitinimo įstaigos lankstumo.
Jei tai užsakomieji patiekalai, klientas galėtų rinktis kiekį.
Jei tai valgyklos tipo įstaiga, reiktų pasiskaičiuoti viso patiekalo išeigą.
Bet, vėl gi, pakanka kiekvienam patiekalui turėti technologinį aprašymą. O kaip jau jūs ten juos sudėliosit, kaip kalkuliuosit patiekalų išeigas, priklausys nuo to, kaip jūs maitinsite ir kaip dažnai keisite meniu.
Čia jau jums pagelbės kalkuliacinės kortelės.
Rekomenduojamų_maisto_produktų_atšildymo__pirminio_ir_šiluminio_apdoro...