Petronele rašė: Skaniai atrodo. O apelsinų marinato receptu pasidalinsi?
Žinoma - visą receptuką galiu įdėti, jis pas mane buvo pridėtas prie krosnelės.
Marinuoti nuo 4 iki 8 val.
Kepimo laikas - nuo 20 iki 25 min.
1,35 kg kiaulienos šonkauliukų.
Marinatui:
2 apelsinai
2 arbat. šaukšteliai medaus
1 arbat. šaukštelis citrinų sulčių
1 arbat. šaukštelis "Vorčesterio" padažo
1 arbat. šaukštelis sojų padažo
druska ir pipirai pagal skonį.
Paruošimas:
1.Šonkauliukus supjaustyti vienos porcijos dydžio gabalėliais.
2.Ruošiame marinatą: smulkiausia tarka į marinato dubenį aptarkuojam apelsinus (iki baltos luobos), paskui apelsinus nulupam ir išspaudžiam sultis. Supilam ant tarkuotos žievelės, įpilam medų, citrinos sultis, sojos ir "Vorčesterio" padažus, o tada verdame visa tai. Kai užvirs, virti 10 min vis maišant. Po to atvėsinti ir užpilti ant šonkauliukų.
3. Padėti į šaldytuvą 4 - 8 val. kad išsimarinuotų. Aš laikiau 4 val. nes daugiau neturėjau kantrybės laukti. Rekomenduoju palikti per naktį).
4.Nu ir paskui kepti. Puode iškepė per 25 min, bet dar truputį ilgiau pakepiau, nes dėjau dviem sluoksniais.
Tiesa, to marinato lieka, tai kepant vis reikia apšlakstyti.
Tiesa - druską ir pipirus virti su marinatu nereikia, jais įtryniau šonkauliukus prieš užpildama marinatu.