vvirginija1 rašė:
ir dar Elvusia, sakot kad bulvės joje skaniai iškepa. Kaip jas kepat? nes man kažkaip nepavykdavo su bulvėmis susitvarkyti, vis nedakepdavo
Taip, bulvės: nuplautas (aš neluptas dažniausiai kepu, bet kaip norite)apibarstau kuo rupesne druska ir apšlakstau aliejumi. Tiksliau, sudedu į didesnį indą ir pamakaluoju, įpylusi šlakelį aliejaus ant dar šlapių bulvių. Čia tam, kad nedžiovintų bekepant.
Sudedu jas ant apatinių grotelių ir kepu karštai, kol apgelsta. Pasibadau su peiliu. Kai jos jau beveik gatavos, tik tada dedu ant viršaus mėsą. Kol iškepa mėsa, bulvės būna dieviško skonio. Bet nebūtinai ta mėsa - vaikai paršo, kad taip iškepčiau bulvių prie kefyro, ar šaltibarščių. Kepu :)
Šiandien kotletukai: apačioje sudėjau virtas bulves (buvau su lupena išvirusi tokių mažiukių, tai nusilupau jas), o ant antrų grotelių patiesiau folijos ir sudėjau kalakutienos faršo maltinius, apvoliotus sezamo sėklose ir džiūvėsiuose. Dėjau vieną šalia kito, suglaudus.
Tada užstačiau krosnelę 30-čiai minučių, 200 temp., bet po 15 minučių sumažinau iki 175.
Padariau vieną klaidą - reikėjo maltinukus apversti. Nes viena pusė labai gražiai apskrudo, kita liko balta.
Bet maltiniai buvo gardūs. Ir nesausi, kaip nekeista.