Mane nori atleisti iš darbo be priežasties, sako - išeik savo noru

artas71 artas71 12027
2004-07-08 10:57 artas71 2011-09-11 03-26

artas71 rašė: Nenuostabu - jau kaip taisyklė, ten, kur didėsnė įmonė rimtai ( t.y atlieka savo darbą ne paviršutiniškai, o nuosekliai ir pilnai taiko audito procedūras ) audito kompanijų (kad ir lietuviškų) neaudituojama, išlenda toookie liapsusai.....

todėl kai kurie darbdaviai labai rimtai egzaminuoja/tikrina žinias ( testai, su uždaviniais, klausimai mokesčių temomis - kartą užtrukau dvi su puse valandos, kitoje įmonėje perspėjo - spręsti užtruks maždaug 3-4 val ).
R
Rasida 2977
2004-07-08 11:28 Rasida
Taip, rimtas darbdavys dažniausiai specialisto paiešką patiki tos srities žinovams. Kartais net neieškant darbo neprošal tokiose atrankose sudalyvaut ir savo sugebėjimus pasitikrinti.
Jei išsiuntus CV, jokio atgarsio nėra, tai dar ne pabaiga. Kartą išsiunčiau savo CV dėl darbo konkrečioje įmonėje, tačiau buvo tylu. Praėjus metams sulaukiau skambučio ir pasiūlymo dalyvauti kitoje atrankoje - išlaikiau testus, kaip Artas ir minėjo, trukusius kelias dienas, po 3-4 val., viskas visiems tiko, bet po kelių dienų sužinojau, kad senasis darbuotojas nutarė pasilikti. O praėjus dar kelioms savaitėms buvau pakviesta į pokalbį su darbdaviu, sėkmingai įsidarbinau ir įgijau tame darbe daug patirties. Tad neverta nusiminti.
Tau, Juliuk, linkiu nuoskaudą greičiau pamiršti, nusiraminti ir pasikalbėti su vadovu dėl pozicijos darbe, pamėginti sužinoti, kas vadovui netiko. Jei jis įvardins konkrečius dalykus, kas jam negerai, tai bus vertinga info savianalizei, o jei jis taip elgiasi tik todėl, kad tiesiog turi kitą "savo" žmogų, suprasi, kad neverta savęs kankinti klausimais.
Su darbdaviu reikia išsiskirti gražiuoju, nes gali tekti ir sugrįžti... Iš savo patirties sakau, kad labai malonu sulaukti skambučio pasikonsultuoti ar pagelbėti darbeliuose. Pati esu taip sugrąžinta ne vieną kartą, galbūt taip nutiks ir tau smile
Sėkmės smile
M
marsiete 900
2004-07-08 11:56 marsiete
Tikrai verta kovoti. Ne dėl darbo -iš darbo reikia begti, bet pareiškimo nereikia rašyti, reikia kovoti už tai ,kad atleidimas būtų žmogiškas : prieš keleta menesių perspejant ir suteikiant laiko darbo paješkai ( netgi darbo laiko 10 proc.pagal DK) ir beabėjo kovoti dėl kompensaciju. Kitaip- tavę traktuoja kaip paskutinį šudą, kurį galima išmesti lauk. Švežia patirtys: vieną man brangu žmogų pabande taip išmesti, jis sako , - neeisiu savo noru ( butent dėl pinigu ). Tada jam nesumokejo juodos algos, vistiek neišėina nes nesurado kito darbo. tada gavo papeikima neteiseta, ir nieko. Darbuotojas rašė daug laišku darbdaviui pranešant apie jo nuodemes: spaudima, juodas algas, kad prievarta varomas iš darbo ir t.t. darbo inspekcijoi beveik kasdien konsultavosi. Po visu proceduru yra tokia teise išeiti ne savo noru, bet kadangi darbdavis nevikdo savo pareigu- ne aprupina darbu. tada priklauso kompensacijos.Taigi mano vargšelis rado kita darba ir dirba ramiai. O darbdavis sedi neramiai ir laukia teismo ,atleisti bijo, tad rašo iki šiol pravaikštas. Bet po teismo pamatisime kieno teisybe.TEISMAS DARBUOTOJUI NEMOKAMAS. Agituoju visus KOVOKITE ne tik dėl darbo ir kompensaciju, kovokite dėl mūsų vaikų. Nes tokiu šudinu darbdavių vaikai jau žino - mačiau savo akimi, kad žmogui galima sakyti :" tu atleistas" ir viskas bus OK. Ir mūsų vaikai gyvens ir kentes tokioj pat neteisetoi valstybeje ir su jais irgi negarbingai elgsis.O su buhalterių susipikti labai labai brangu...Aibė institucuju yra kurie pasiruošus išdraskyti į gabalus bent kokia imonė jei yra už ką. Darbdaviui tikrai turi rupeti atleisti buhą geruoju.NEPASIDUOK, žmogus vertas žmogižku santikių ir teisėto atleidimo-susitarimo, net jei ne super specialistas- neleisk žeminti garbinga ŽMOGAUS vardą.Bet darbą ieškok butinai. Sėkmes.
S
Smart 107
2004-07-08 13:13 Smart
Vienzodziu, Juliukai, jei turi "marsietishka" uznugari - kovok. Jei pats marsietis - kovok. Kitaip - think twice.

Bent kokiu atveju, nera to blogio kas neiseitu i gera.

Bent kokiu atveju, sekmes. smile
A
anzelika 454
2004-07-08 13:18 anzelika
Pritariu Marsietei. Reikia kovoti už savo teises. Vėliau nors nesigailėsi, kad nieko nedarei, o leidiesi būti atleisdamas.
Pati neseniai pradėjau dirbti naujoje kompanijoje. Dėja ir vėl įsitikinau, kad geri ir nuoširdūs žmonės gali būti tik pasakose. Man dar nepraėjo 3 mėnesių išbandymo laikotarpis, o jau buvo labai "kebli" situacija su direktoriumi. Bet džiaugiuosi, kad man pavyko išlaikyti savo orumą.
Tikrai žinau, kad neleisiu niekada save žeminti ir būt manipuliuojama.

O temos autoriui tiesiog palinkėčiau stiprybės ieškant teisingumo.
Z
Zydrius 495
2004-07-08 13:47 Zydrius 2011-09-11 03-26

artas71 rašė: Tavo žiniomis Modestai, tavo žiniomis... smile O mūsų su ajd žiniomis- net labai nedėkinga. smile
Siūlau padaryk eksperimentą -išsiūsk tarkim lygiai 20 kart savo CV į įvairias kontoras ieškančias apskaitos darbuotojų ( teks net labai paieškoti tų 20). Net nerašyk kiek pageidauji. Ir pamatysi rezultatą. O jeigu ir pakvies, žinok - 50% tikimybė, kad gausi tvarkyti nerealiai apleistą apskaitą.

Modestas rašė:
Kvalifikuotam buhalteriui rinka atvira.
Ir iš ko sprendi kad šiuo metu rinka buhalteriui nedėkinga? Mano žiniomis šiuo metu specialistų - Didelis trūkumas ir kuo toliau tuo jis auga.



Teko bendraut su idarbinimo agenturom, tai galiu nuraminti, jei isisusi 20 CV ju pareiktais numeriais ar adresais, zinok, kad gal tik kokie 2 is ju yra realus, likusieji - klientams nuraminti, kad neva agentura jais rupinasi.
O buhalteriu poreikis tikrai yra, tu paciu agenturu duomenimis, nes senoji karta nelabai bndrauja su kompiuterinemis technologijomis, o jaunimas is universitetu iseina zalias, prifarshiruotas tik teorijos, kuri jau pasenusi keliais metais ir nepritaikoma praktikoje siandien.
Jaunam buhalteriui (pvz. man), ismananciam savo darba yra nesunku gauti buhalterini darba. As asmeniskai lengvai randu net papildoma darba po darbo, o jei ieskociausi darbo diena, tai butu dar maziau problemu.

Ir tiesa, sorry už nelietuviškumą, nes internete pripratęs bendraut be nosiukų ir brūkšniukų.....
J
JV 112
2004-07-08 14:37 JV
Ką čia autoriui bepatarsi:atsisėsk apsiraminęs ir paklausyk širdies balso,visas imanomas grėsmes ir galimybes visi kolegos jau nušvietė.Sprendimą reiks daryti pačiai. Kartais nusispjovimas į viską pačiam atsisuka nauja žymiai geresne galimybe.
J
JV 112
2004-07-08 14:40 JV
Norėtųsi kad būtų daugiau tokių kaip Žydrius, savim pasitikinčių ir nepasikėlusių. Tada retas darbdavys drįstų stumdyti buhą, mūsų gretos sutvirtėtų ir Lietuvai būtų geriau...
2004-07-08 17:17 Irinabuckis
Idarbinimo agentūros dirba tik tam, kad pasiūliti darbuotojus, o kaip sekasi Tau dirbti naujoje vietoje, čia jau tavo problema. Mane idarbino, už tai sumokėjau 185 Lt - rezultatas: po 9 mėn. išėjau savo noru, nes algos "baltos" minimalios, darbas apskaitos įmonėje, tai ką Jus darote po 1 ataskaitą, tekdavo daryti po 15. Darbas be švenčių, nekalbant apie savaitgalius arba sutrumpintą darbo dieną.... Parašiau - savo noru, bet buvau labai naivi, nes parašiau tik 1 egz., todėl paskutinę darbo dieną man pasakė, kad JOKIO PRAŠYMO NEMATĖĖĖ. Turėjau atidirbti DAR 2 savaites, nors "juodos" algos negavau nei už 05, nei už 06 mėn. Rezultatas- praradau 2 000 Lt. Bet išėjau, nes jau turėjau eiti į naują darbą. Nežinau, gal ir galėčiau eiti per darbo inspekciją ir įrodyti, kad prašymas buvo parašytas, bet kaip tada su naujų darbų, nes "negražiai" butu jei tik pradėčiau darbą, o turėčiau po teismus vaiksčiuoti????
Manau, kad reikia viską gerai ivertinti, ar verta eiti per darbo inspekciją, nes nuo rudens keis SoDros pažymėjimus, o jau tadą rekomendacijos labiau bus vertinamos, ir manau, kad busimieji "šefai" ieškos informacijos apie Jus iš senų "šefų".
Geros dienos ir sekmės darbuose!
D
durniuke 100
2004-07-08 17:31 durniuke
As ne per seniausiai pakeiciau darba.
Tiesiog esu irasiusi savo CV daugelyje internetiniu tinklalapiu (CV.lt, CV market, CVOnline ir pan.). Mane susirado viena personalo idarbinimo agentura ir pasiule sudalyvauti konkurse, as ji ir laimejau. Veliau suzinojau, kad ta agentura mane viena tik ir pasiule. Dabar dirbu trecia menesi, ir visai dziaugiuosi nauju darbu.

O mielas per prievarta tikrai nebusi.
Be to dar lig siolei gaunu ivairiu darbo pasiulymu, bent jau Vilniuje buhalterio darba susirasti nera sunku. O prie darbinantos reiktu nepamirsti aptarti ir surasyti i darbo sutarti darbo salygas ir atlyginima (jo pakelimo laika irgi zinoma), premijas ir kitas kompensacijas. smile
edwardas edwardas 4185
2004-07-08 18:05 edwardas
As tai kovociau.....is principo smile
Ulita Ulita 1818
2004-07-08 18:20 Ulita
Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Tuo ir gražu gyventi, kad mes skirtingi : amžiumi, išvaizda, poelgiais, pomėgiais, kaprizais, gyvenimo būdu ir t.t..... smile
Kiekvienas gyvenam, žavimės ir pasirenkam skirtingus dalykus. Reikalinga tik sekmė smile
edwardas edwardas 4185
2004-07-08 19:03 edwardas 2011-09-11 03-26

Ulita rašė: Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Tuo ir gražu gyventi, kad mes skirtingi : amžiumi, išvaizda, poelgiais, pomėgiais, kaprizais, gyvenimo būdu ir t.t..... smile
Kiekvienas gyvenam, žavimės ir pasirenkam skirtingus dalykus. Reikalinga tik sekmė smile


Sventa teisybe smile
tralialia tralialia 1057
2004-07-08 19:41 tralialia 2011-09-11 03-26

Zydrius rašė: Teko bendraut su idarbinimo agenturom, tai galiu nuraminti, jei isisusi 20 CV ju pareiktais numeriais ar adresais, zinok, kad gal tik kokie 2 is ju yra realus, likusieji - klientams nuraminti, kad neva agentura jais rupinasi.
O buhalteriu poreikis tikrai yra, tu paciu agenturu duomenimis, nes senoji karta nelabai bndrauja su kompiuterinemis technologijomis, o jaunimas is universitetu iseina zalias, prifarshiruotas tik teorijos, kuri jau pasenusi keliais metais ir nepritaikoma praktikoje siandien.
Jaunam buhalteriui (pvz. man), ismananciam savo darba yra nesunku gauti buhalterini darba. As asmeniskai lengvai randu net papildoma darba po darbo, o jei ieskociausi darbo diena, tai butu dar maziau problemu.

Ir tiesa, sorry už nelietuviškumą, nes internete pripratęs bendraut be nosiukų ir brūkšniukų.....


Zydriau, per kiek laiko "perkandai" šį meną? Buh?
Aš, pvz., dirbu dar tik 3 savaitėlė, žalia kaip lapas :D Ale visai įdomus darbelis, tik kad nėra šalia žmogaus, kuris pasakytų kaip ką daryti.. + išsilavinimas ne tas aukštasis smile Įdomu, kiek laiko reikia, norint gerai įgusti į šį meną :P
M
Modestas 6751
2004-07-08 21:49 Modestas 2011-09-11 03-26

artas71 rašė: Tavo žiniomis Modestai, tavo žiniomis... smile O mūsų su ajd žiniomis- net labai nedėkinga. smile
Siūlau padaryk eksperimentą -išsiūsk tarkim lygiai 20 kart savo CV į įvairias kontoras ieškančias apskaitos darbuotojų ( teks net labai paieškoti tų 20). Net nerašyk kiek pageidauji. Ir pamatysi rezultatą. O jeigu ir pakvies, žinok - 50% tikimybė, kad gausi tvarkyti nerealiai apleistą apskaitą.

Modestas rašė:
Kvalifikuotam buhalteriui rinka atvira.
Ir iš ko sprendi kad šiuo metu rinka buhalteriui nedėkinga? Mano žiniomis šiuo metu specialistų - Didelis trūkumas ir kuo toliau tuo jis auga.



Nejaugi sostinėje tokia padėtis?
Provincijoje galiu pasakyti atvirai - kvalifikuotų buhu trūkumas ir tai yra faktas. (spauda, pažįstami, net ir per VMI ieško buhų)
Pats kolkas nepatyriau to ieškojimo to keitimo darbų, tad iš patirties pridurti nieko negaliu.
Z
Zydrius 495
2004-07-08 21:57 Zydrius 2011-09-11 03-26

tralialia rašė:
Zydriau, per kiek laiko "perkandai" šį meną? Buh?
Aš, pvz., dirbu dar tik 3 savaitėlė, žalia kaip lapas :D Ale visai įdomus darbelis, tik kad nėra šalia žmogaus, kuris pasakytų kaip ką daryti.. + išsilavinimas ne tas aukštasis smile Įdomu, kiek laiko reikia, norint gerai įgusti į šį meną :P


Na, jau sesti metai as sitoj srity... Su kolegu pagalba pradejau nuo 19-likos... :)
M
Modestas 6751
2004-07-08 22:11 Modestas 2011-09-11 03-26

tralialia rašė:

Zydrius rašė: Teko bendraut su idarbinimo agenturom, tai galiu nuraminti, jei isisusi 20 CV ju pareiktais numeriais ar adresais, zinok, kad gal tik kokie 2 is ju yra realus, likusieji - klientams nuraminti, kad neva agentura jais rupinasi.
O buhalteriu poreikis tikrai yra, tu paciu agenturu duomenimis, nes senoji karta nelabai bndrauja su kompiuterinemis technologijomis, o jaunimas is universitetu iseina zalias, prifarshiruotas tik teorijos, kuri jau pasenusi keliais metais ir nepritaikoma praktikoje siandien.
Jaunam buhalteriui (pvz. man), ismananciam savo darba yra nesunku gauti buhalterini darba. As asmeniskai lengvai randu net papildoma darba po darbo, o jei ieskociausi darbo diena, tai butu dar maziau problemu.

Ir tiesa, sorry už nelietuviškumą, nes internete pripratęs bendraut be nosiukų ir brūkšniukų.....


Zydriau, per kiek laiko "perkandai" šį meną? Buh?
Aš, pvz., dirbu dar tik 3 savaitėlė, žalia kaip lapas :D Ale visai įdomus darbelis, tik kad nėra šalia žmogaus, kuris pasakytų kaip ką daryti.. + išsilavinimas ne tas aukštasis smile Įdomu, kiek laiko reikia, norint gerai įgusti į šį meną :P


Sakai įdomus darbelis? Dirbdama tik 3 savaites ir dar viena ir dar žalia?
Ar jau tikrino VMI tave? Ar auditas tikrino? smile
Kai patikrins - gali atsitikti taip kad bus jau nebeįdomus smile

Norint įgusti meną per kiek laiko? Visas gyvenimas prieš akis. smile
tralialia tralialia 1057
2004-07-09 07:56 tralialia 2011-09-11 03-26

Modestas rašė: Sakai įdomus darbelis? Dirbdama tik 3 savaites ir dar viena ir dar žalia?
Ar jau tikrino VMI tave? Ar auditas tikrino? smile
Kai patikrins - gali atsitikti taip kad bus jau nebeįdomus smile

Norint įgusti meną per kiek laiko? Visas gyvenimas prieš akis. smile


Aišku įdomus, ;) - na ir kas, kad patikrins, tai privers tik dar labiau tobulėti... truputį adrenalino irgi pliusas smile
Kažkada dirbau Vyr.buh padėjėja, bet tai jau senokai - pamiršau, kas tada buvo apskaitoj.. :)
N
NERA 717
2004-07-09 08:04 NERA
Juliuk, parašyk kuo baigėsi smile ,nes čia tokios diskusijos verda smile
tralialia tralialia 1057
2004-07-09 09:10 tralialia 2011-09-11 03-26

NERA rašė: Juliuk, parašyk kuo baigėsi smile ,nes čia tokios diskusijos verda smile

Aha.. smile
P.S. Gal geriau nešokti į "ugnį"? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui