2008-12-05 10:54
Amanda
Sunku man su tom proporcijom, viską darau iš akies. Bet pabandysiu.
Mieles patirbdau su cukrumi, viso to mažo pokelio nededu, bet daugiau kaip pusė, tai tikrai. Kai jos aptirpsta pilu apie litrą šilto vandens ir dedu miltus bei cukrų. Tešla turi gautis tokio skystumo, kaip panašiai mieliniams blynams, uždengiu rankšluosčiu ir laukiu, kad tešla pakiltu. Vienais metais buvau padauginusi mielių, nebijokit, tik labai tešla lipo iš bliūdo, o vaikams buvo juoko, turėjo saugoti tešlą, kad nepabėgtu. Jei labai stipriai kiltu ant krašto užpilkit aliejaus. Kada porą kartų iškyla (vienu žodžiu, jau kada turiu daug laiko, būna kad iškyla ir keturis kartus), dedu miltų tiek, kad galėčiau išminkyti ir aliejaus pilu, nes tada lengviau minkyti. O kiek pilu, tikrai nežinau, taip į saujalę papilu, paminkau, paskui vėl papilu. Cukrų dėkit pagal kiekvieno skonį. Aš jo pilu stiklinė ir aguonos, čia jau irgi kas kiek norit. Sėkmės. Tikrai pavyks, nebijokit.
Oi, tiesa, dar trupučiuka ir druskytės dedu, bet labai trupučiuka.