Kulinariniai receptai

nerijus nerijus 2474
2008-12-01 01:01 nerijus
Hm... pas mumi vakar ir kraujiniai vėdarai buvo :)
Aradija Aradija 10364
2008-12-01 22:24 Aradija
Nerijau o ar Jus isitikines kad vakarieniavote ne su manim? smile smile smile
nerijus nerijus 2474
2008-12-02 12:18 nerijus
Nu jau tokio fakto, kad Amsterdame vakarieniaučiau ir dar su Tamsta... Pamiršt negalėčiau smile
klem klem 3973
2008-12-02 13:52 klem 2011-09-11 06-03

nerijus rašė: Nu jau tokio fakto, kad Amsterdame vakarieniaučiau ir dar su Tamsta... Pamiršt negalėčiau smile

smile smile smile
Aradija Aradija 10364
2008-12-05 10:09 Aradija
vot mintis kilo, gi arteja kaledos su jomis ir kučios ir va prisiminiau kučiukuuus, na ne tuos barankinius-batoninius kuriu pilni prekybos centrai smile , o tuos tikruosius iš vaikystes smile , vaaaaa is kur ju dabar gauti? pagalvojau gal butu galima ir pačiai isikepti, tai gal kas nors pasidalintu receptu tikrai skaniu kučiuku?
A
Amanda 3804
2008-12-05 10:18 Amanda
Mano močiūtė, mano mama ir jau dabar aš kepu tik tokius. Mielės, cukrus, miltai ,vanduo ir aguonos. Ir kada minkau tešlą pilu aliejų, kad taip neliptų prie rankų. Niekada nebuvo taip, kad nepavyktu. Darbo tikrai yra daug, bet kada kepi ir tas kvapas, kai mano vaikai sako, kalėdinis kvapas.
L
laura9 10597
2008-12-05 10:20 laura9 2011-09-11 06-03

Amanda rašė: Mano močiūtė, mano mama ir jau dabar aš kepu tik tokius. Mielės, cukrus, miltai ,vanduo ir aguonos. Ir kada minkau tešlą pilu aliejų, kad taip neliptų prie rankų. Niekada nebuvo taip, kad nepavyktu. Darbo tikrai yra daug, bet kada kepi ir tas kvapas, kai mano vaikai sako, kalėdinis kvapas.

O gal galite, Amanda, nuodugniai visą procesą aprašyti. Nes aš irgi labai norėčiau išsikepti, bet nemoku smile

Iki šiol kūčiukus pirkdavau Kaune, Daukanto g. esančiame "Pieno bare". Galiu rekomenduoti, nes ten parduodami žymiai skanesni už prekybos centruose parduodamus.
Aradija Aradija 10364
2008-12-05 10:20 Aradija
aaaaaaaaaaaaaa o proporciju negalima suzinoti, niekada nieko panasaus nesu dariusi smile bet pagalvojau dar daug laiko iki kaledu galeciau ir ismokti smile
wirgina wirgina 5887
2008-12-05 10:43 wirgina 2011-09-11 06-03

Amanda rašė: Mano močiūtė, mano mama ir jau dabar aš kepu tik tokius. Mielės, cukrus, miltai ,vanduo ir aguonos. Ir kada minkau tešlą pilu aliejų, kad taip neliptų prie rankų. Niekada nebuvo taip, kad nepavyktu. Darbo tikrai yra daug, bet kada kepi ir tas kvapas, kai mano vaikai sako, kalėdinis kvapas.


Labai norėčiau naminių kūčiukų smile
Niekad gyvenime nekepiau ...
Reiktų išmokti ... anūkėlėms iškepčiau smile
Amanda, būk gerutė, parašyk receptuką smile
vovere vovere 25997
2008-12-05 10:49 vovere
mano mama irgi kepdavo, bet deja recepto nepaprašysiu, būkit gera amanda pasidalinkit receptuku, ir aš norėčiau pabandyt šiemet iškept, nes kalėdas planuoju škotijoj, kažin ar ten yra kūčiukų? smile
Tess Tess 20234
2008-12-05 10:52 Tess
Na ir man reikia, kalėdos bus Egipte, ten kučiūkų tikrai niekas neduos. smile
Teks vežti su savimi.
A
Amanda 3804
2008-12-05 10:54 Amanda
Sunku man su tom proporcijom, viską darau iš akies. Bet pabandysiu.
Mieles patirbdau su cukrumi, viso to mažo pokelio nededu, bet daugiau kaip pusė, tai tikrai. Kai jos aptirpsta pilu apie litrą šilto vandens ir dedu miltus bei cukrų. Tešla turi gautis tokio skystumo, kaip panašiai mieliniams blynams, uždengiu rankšluosčiu ir laukiu, kad tešla pakiltu. Vienais metais buvau padauginusi mielių, nebijokit, tik labai tešla lipo iš bliūdo, o vaikams buvo juoko, turėjo saugoti tešlą, kad nepabėgtu. Jei labai stipriai kiltu ant krašto užpilkit aliejaus. Kada porą kartų iškyla (vienu žodžiu, jau kada turiu daug laiko, būna kad iškyla ir keturis kartus), dedu miltų tiek, kad galėčiau išminkyti ir aliejaus pilu, nes tada lengviau minkyti. O kiek pilu, tikrai nežinau, taip į saujalę papilu, paminkau, paskui vėl papilu. Cukrų dėkit pagal kiekvieno skonį. Aš jo pilu stiklinė ir aguonos, čia jau irgi kas kiek norit. Sėkmės. Tikrai pavyks, nebijokit.
Oi, tiesa, dar trupučiuka ir druskytės dedu, bet labai trupučiuka.
vovere vovere 25997
2008-12-05 10:57 vovere
ačiū Amanda, aš pabandysiu turbūt iš anksto kad paskui jau garantuotai gautųsi smile
A
Amanda 3804
2008-12-05 11:00 Amanda
Klauskit dėl tų kučiūkų, jei ką neaiškiai surašiau. Juos tikrai yra labai lengva daryti ir kepti, tik reikia turėti laiko.
Juk tai ir yra pasnikis maistas, o pasnikinis maistas tai ir yra vanduo ir miltai, mielės reikalingos kad padėtu iškilti, na o jau cukrus ir aguonos pagardinimui. Genialumas paprastume.
A
Amanda 3804
2008-12-05 11:01 Amanda 2011-09-11 06-03

vovere rašė: ačiū Amanda, aš pabandysiu turbūt iš anksto kad paskui jau garantuotai gautųsi smile

O taip, kad ir šiandiena, dukrytė su tešla galės pažaisti, bus smagu.
vovere vovere 25997
2008-12-05 11:13 vovere
aha,jau matau vaizdą, kaip tešla po visą virtuvę draikosi, kūčiukams nė dėl kvapo nebeliks tešlos smile smile
L
laura9 10597
2008-12-05 11:15 laura9
Dėkui, Amanda, tikiuosi šiemet ir mano namai kvepės Kalėdomis smile Bent jau vaikystės prisiminimuose išlikę Kalėdos asocijuojasi su eglutės ir kepamų kūčiukų kvapu...
Aradija Aradija 10364
2008-12-05 11:16 Aradija
hm man dar vienas klausimas iskilo o kaip kepti? ar tepti kuom nors skarda ar nereikia ? ir kiek laiko kepa?
Aradija Aradija 10364
2008-12-05 11:18 Aradija
ir dar niekad nesu naudojus mieliu, tai kas ten per pakelis? esu macius tokiu kaip sviesto gabaliuku ar cia kazkokios kitokios? ir kaip jas ten su cukrum tirpdyti? smile
A
Amanda 3804
2008-12-05 11:26 Amanda 2011-09-11 06-03

Aradija rašė: ir dar niekad nesu naudojus mieliu, tai kas ten per pakelis? esu macius tokiu kaip sviesto gabaliuku ar cia kazkokios kitokios? ir kaip jas ten su cukrum tirpdyti? smile


Mielės taip kaip sveisto gabaliukai, susvertos po 50 gr. maximoj jos būna sudėtos prie varškės produktų. Gal kitose kažkur ir kitur. Užrašyta gan didelėm raidėm MIELĖS.
O jie yra daromi taip. Išminkot tešlą, imat mažą gabaliuką iškočiojat ploną virvutę ir supjaustot nedideliais gabaliukais, tokie kvadračiukai gaunasi man. Darykit nedidelius, nes kai iškeps, pasidarys dvigubi. Kepu kokį gerą pusvalandį, kol įgauną gražią rusvą spalvą. Kad būtų gražiai apskrude.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui