Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2008-12-05 15:32 Tess 2011-09-11 06-03

Amanda rašė: Tess, o persikus dedi konservuotus?

Taip, dariau ir su abrikosais, ir su persikais.
Su abrikosais patiko labiau smile
M
Mante 1250
2008-12-05 15:32 Mante 2011-09-11 06-03

urtele rašė:

Mante rašė: porą dienų valgom virtas pupas ir viskas.

Virškinimo problemų neatsiranda? smile


tikrai ne nuo pupų :p
D
DaivaP 5451
2008-12-05 15:51 DaivaP
Atsargiai su latviškais konservais:
www.vet.lt/lt/news/view/?id=3517
Tess Tess 20234
2008-12-05 15:57 Tess
Vakar kaip tik šprotų nupirkau ir dar kilkę tomatų padaže, atrodo. smile
Viską mesiu lauk dabar
Laimuks Laimuks 611
2008-12-05 17:20 Laimuks
Rodė per žinias. Keista. kaip tos kirmėlės gyvos be oro smile
urtele urtele 13511
2008-12-05 19:44 urtele 2011-09-11 06-03

Laimuks rašė: Rodė per žinias. Keista. kaip tos kirmėlės gyvos be oro smile

Matyt gyliai įkvėpė, prieš uždarant smile
L
Loreta13 30842
2008-12-05 20:58 Loreta13
Gal žinote, kaip daromas padažas, kuris būna "Čili" prie štrudelio.smile
Toks gelsvas, vanilinis.
Ar tiktų grietinėlę pakaitint su kiaušinio tryniu, kad sutirštėtų ir įdėt vanilinio cukraus smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-05 21:13 Elvusia 2011-09-11 06-03
Radau internete:[quote:a70c5e9883]
Vanilinis padažas štrudeliui ar desertams

Jums reikės:

350 ml lieso pieno;

2 kiaušinių trynių;

50-70 g cukraus;

kupino arbatinio šaukštelio miltų;

vanilinio cukraus ar vanilės esencijos.


Cukrų ir miltus gerai ištrinkite su kiaušinių tryniais, kol cukrus ištirps. Puodelyje pakaitinkite pieną, dar karštą supilkite į kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės, ir, nuolat maišant, padažą užvirkite.

Padažą perkoškite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, suberkite vaniliną.

Vanilinis padažas paskanins jūsų pyragus ar vaisių-uogų desertus.[/quote]
Su grietinėlė būtų riebu :)
A
Alina55 11024
2008-12-05 21:18 Alina55 2011-09-11 06-03

Loreta13 rašė: Gal žinote, kaip daromas padažas, kuris būna "Čili" prie štrudelio.smile
Toks gelsvas, vanilinis.smile

(Neišbandytas) Vanilinis padažas:
4 kiaušinių tryniai;
300g pieno;
3 šaukštai cukraus;
1 pakelis vanilinio cukraus (10 g)
Viską gerai išplakti ir plakant virti 5min, 80 laipsnių temperatūroj. Arba galima išsukti cukrų su tryniais ir vanilinu, pieną užvirti ir gerai maišant , plona srovele supilti plakinį ir pavirti , kol sutirštės.
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-05 21:24 Elvusia
Dar vienas patarimas iš patirties:
įvairius padažus, kuriuos kaitiname, kad nebūtų gumulėlių, plaku su plaktuvu kiaušiniams plakti.
L
Loreta13 30842
2008-12-05 21:33 Loreta13 2011-09-11 06-03
Ačiū:))
Petronele Petronele 18331
2008-12-06 15:42 Petronele
Kartais užsimanau kepto kiaušinio ir kaskart blaškaus kaip beždžionė kol išsirenku: mėgstu keptą duonoje ir patinka kiaušinienė su spirgučiais. O vat šiandien pasisekė išspręst tą rebusą. Pakepinau kubeliais supjaustytą duoną kartu su spirgučiais ir už pyliau plaktu kiaušiniu į kurį be druskytės ir pipiriukų dar įdėjau šaukštelį krienų. Kepant dar pabarsčiau aitriąja paprika ir savo mėgstamom provanso žolelėm. Dabar kapoju prisikąsdama mamytės marinuotais pomidoriukais ir jaučiuos verta Nobelio premijos smile
Rekomenduoju individui. smile
Individas Individas 8613
2008-12-06 15:56 Individas 2011-09-11 06-03

Petronele rašė:
Rekomenduoju individui. smile

Sažinės turėk. Ir taip nervai nelaiko. Revoliucijos reikalai kankina, o ji su patiekalais lenda. Va padarytum, atvežtum, ir revoliucijos vaikai tau dėkingi būtu.... Tai ne, būtina paskutinius nervus sugadinti. Nu palauk, laimėsim revoliuciją, pirmas dekretas bus, Petronele įpareigoti visa gyvenimą dirbti buhaltere. Prisikalbėjai.... smile smile
Petronele Petronele 18331
2008-12-06 16:02 Petronele 2011-09-11 06-03

individas rašė: Petronele įpareigoti visa gyvenimą dirbti buhaltere. Prisikalbėjai.... smile smile

Fuuuu, man ir blusos buvo spėjusios apmirti - galvojau paskirsi savo asmenine virėja. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-06 16:07 Elvusia
Jau tikrai tos blusos ne veltui apmirė.
Buvau nutarusi šiandien daugiau nevalgyti.
Tai kur gi čia išsilaikysi.
Nulėkiau ir staigiai suleidau 3 kiaušus į keptuvę.
Va, sėdžiu su lėkšte rankose ir galvoju: myliu šį forumą, bet ir pykstu.
Tai neria ir mezga merginos nuostabiai, tai kulinarinius sugebėjimus nelaiku demonstruoja :)
Individas Individas 8613
2008-12-06 16:13 Individas 2011-09-11 06-03

Petronele rašė:
Fuuuu, man ir blusos buvo spėjusios apmirti - galvojau paskirsi savo asmenine virėja. smile

Ak tu taip, ak tu taip ane? Ak na ir gerai, ko norėjai taip ir padarysim, asmeninė virėja, buhalterė ir minimalus atlyginimas. Sukis kaip nori dabar, aš tikrai tau tik gero norėjau.... smile
Petronele Petronele 18331
2008-12-06 16:26 Petronele
Dabar tiesiog priversta būsiu sužlugdyt tavo revoliuciją - prikepsiu revoliucionieriams kreivų šakių.
Petronele Petronele 18331
2008-12-06 16:28 Petronele 2011-09-11 06-03

prosas rašė: Užsikimš jums gyslos nuo cholesterolio.
Vaikščiosit tada akis išvertę ir neskirsit debetų.

Tai kad akys iš orbitų virsta skydliaukei nesveikuojant :)
Individas Individas 8613
2008-12-06 16:41 Individas 2011-09-11 06-03

Petronele rašė:

prosas rašė: Užsikimš jums gyslos nuo cholesterolio.
Vaikščiosit tada akis išvertę ir neskirsit debetų.

Tai kad akys iš orbitų virsta skydliaukei nesveikuojant :)

Prosas medicinos klausimais silpnai pasikaustes. smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-06 16:49 Elvusia
Aš kepiau "Salamakino kiaušinius".
Ar ir nuo jų aterosklerozė?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui