Kulinariniai receptai

Petronele Petronele 18331
2008-12-06 16:57 Petronele 2011-09-11 06-03

prosas rašė: ...

Mąstau pozityviai. Kasdien su tavim susipažinsiu vis iš naujo, o tu, kaip džentelmenas, būsi man malonus pažinties proga ir akių nedrąskysi nurodinėdamas ką turėčiau valgyt. smile

Beje, visiškai ne į temą - kaip man raides pasididint ekrane, baigiu apakt jau. Cholesterolis čia nei prie ko. smile
Individas Individas 8613
2008-12-06 16:57 Individas 2011-09-11 06-03

Elvusia rašė: Aš kepiau "Salamakino kiaušinius".

O čia kaip? smile
Petronele Petronele 18331
2008-12-06 16:58 Petronele 2011-09-11 06-03

Elvusia rašė: Aš kepiau "Salamakino kiaušinius".
Ar ir nuo jų aterosklerozė?

Kas čia per patiekalas?
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-06 17:02 Elvusia
Nu tai gi pats Salamakinas sakė:
Jei jau yra Valinsko žuvienė, įsivaizduokit, kas būtų, jei būtų Salamakino kiaušiniai.
Tai va, mano vištos, labai politiškai nusiteikusios, ir pradėjo tokius dėti :)
Petronele Petronele 18331
2008-12-06 17:05 Petronele
O aš suku galvą už ką tu jo taip nemėgsti, kad kiaušinius ant keptuvės čirškini :))
Individas Individas 8613
2008-12-06 17:05 Individas 2011-09-11 06-03

Elvusia rašė:
Tai va, mano vištos, labai politiškai nusiteikusios, ir pradėjo tokius dėti :)

O tai gal jie kvadratiniai? Gal, sakau, kokios išskirtinės savybės yra?
klem klem 3973
2008-12-07 08:11 klem 2011-09-11 06-03

Elvusia rašė: Nu tai gi pats Salamakinas sakė:
Jei jau yra Valinsko žuvienė, įsivaizduokit, kas būtų, jei būtų Salamakino kiaušiniai.
Tai va, mano vištos, labai politiškai nusiteikusios, ir pradėjo tokius dėti :)

O kaip Tu tai nustatei?
( Na , kad tai jau ir yra Salamakino kiaušiniai?) Kokie požymiai? smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-07 08:26 Elvusia
Aš dabar visus kiaušinius taip vadinu.
Labai patiko pavadinimas.
Patiko to žmogaus jumoro jausmas.
klem klem 3973
2008-12-07 08:29 klem 2011-09-11 06-03

Elvusia rašė: Aš dabar visus kiaušinius taip vadinu.
Labai patiko pavadinimas.
Patiko to žmogaus jumoro jausmas.

Aaaa, supratau smile
S
Soffy 9075
2008-12-07 17:37 Soffy 2011-09-11 06-03
Pratęskime tortų temą:). Žinau, kad visada pigiau ir greičiau nupirkti gatavą patiekalą, bet esu su prietarais ir nieko tokio gatavo niekada neperku. O noriu kartais:).
Ką galvojate apie šį receptą, atrodo labai paprastas, bet gal kas ir dar paprasčiau moka iškepti?
receptai.man.lt/tortai-ir-pyragai/tortas-%E2%8...
Tortas “Skruzdėlynas”

4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;
truputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:
1 stiklinė medaus;
1 stiklinė cukraus;
2 šaukštai vandens;
30 g sviesto;
1 šaukštas grietinės.

Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
www.google.lt/search?hl=lt&q=skruzd%C4%97lynas+pyragas&btnG=Google+Paie%C5%A1ka&meta=
L
Loreta13 30842
2008-12-07 17:46 Loreta13
Man šie itin saldūs skruzdėlynai nepatinka.
Beje, ir darbo labai daug.
Žagarėliai - dideli, traškūs, tirpstantys burnoje, su didelėmis oro "pūslėmis" daug skaniau:))
Jei ką domintų, receptu pasidalinčiau.
Tik jame daug kas "iš akies".
Svarbiau pati technologija.
S
Soffy 9075
2008-12-07 17:49 Soffy
Norime:), tik iš karto prašom parašyti kokį aliejų virimui naudojate :).
Loreta Loreta 28574
2008-12-07 17:52 Loreta 2011-09-11 06-03

Loreta13 rašė: Žagarėliai - dideli, traškūs, tirpstantys burnoje

Fujjjjj..... Taigi pilvas didelis užaugs.... O jei dar senuose riebaluose virti, tai ir kitos kūno vietos nutys iki begalybės.... smile
Loreta Loreta 28574
2008-12-07 17:53 Loreta 2011-09-11 06-03

Soffy rašė: Norime:), tik iš karto prašom parašyti kokį aliejų virimui naudojate :).

Pati ta gaminančioji..... smile
Tamsta gal pablūdot??? smile
Petronele Petronele 18331
2008-12-07 18:01 Petronele 2011-09-11 06-03

Loreta rašė: Pati ta gaminančioji..... smile
Tamsta gal pablūdot??? smile

Man rodos, mūsų Soffy įsimylėjo smile
Niekaip kitaip toks kataklizmas nepaaiškinamas.
S
Soffy 9075
2008-12-07 18:03 Soffy
Būtent, pati savimi stebiuosi, ištisais mėnesiais neatsimenu ir nenoriu jokių pyragų, o dabar noriu :).
Žinau, kad visai užtektų nupirkti kokį pyragėlį už 3 litus ir tikriausiai vėl atsivalgyčiau metams, bet negaliu pirkti, kai matau kalnus tų pyragėlių :(, noriu, kad būtų šviežiai iškeptas :(.
Apie aliejų todėl ir klausiu, noriu žinoti kiek jo maždaug reikia tam kepimui ir koks labiausiai tinkamas. PO teks išpilti likusį, tai nesinori užkaitinti kelis litrus, Skruzdelyno recepte rašo, kad turėtų užtekti 0,5 litro, bet aš tikiuosi, kad visas jis nesulenda į kepinių vidų?
Loreta Loreta 28574
2008-12-07 18:04 Loreta 2011-09-11 06-03

Petronele rašė: Man rodos, mūsų Soffy įsimylėjo

Labai gražus jausmas. Gaila, kad mes, moterys, įsimylim ne tuos, kuriuos reikėtų smile
Loreta Loreta 28574
2008-12-07 18:10 Loreta
Kažkada mano viena draugė sakė, kad meilė - na toks nuostabus jausmas... Ji labai su manimi nesutiko, kad tai šūdinas jausmas. Tegul jis bus abipusis, ar vienpusis - neturi reikšmės. Jausmas vis tiek nekoks....
S
Soffy 9075
2008-12-07 18:14 Soffy
Jei aš įsimylėčiau, tai apie maistą visai pamirščiau, kaip būtų gerai:). Kiek pinigų susitaupytų :).
Man patinka būti įsimylėjusia, tik paskutiniu metu kažkaip įsimylėjimo objektų nebeliko :).
Rolf Rolf 17196
2008-12-07 18:26 Rolf 2011-09-11 06-03
Nesu valgiusi skanesnio vyniotinio už šį. Jis tiesiog nuostabus, tirpsta burnoje.

www.sokoladomeistrai.lt/asort_desertai.php?t=pyragai#spot
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui