apvirti lakstu neeeeeeeeeeereiiiiiiiiikiaaaaaaaaaa
bent jau mano lazanija visi giria
o darau taip pasiemu farso - geriausiai neriebaus, dar geriau 0.5 kg neriebios kiaulienos ir 0.5 kg jautienos - ji pakepinu keptuveje su prieskoniais, galima ideti darzoviu kokiu tik nori as ipjaustau morkyciu, paprikos, ir pomidoru, paskui i ta kepama farsa dar ipilu indeli pomidoru padazo - imu kinietiska daumantu, kai farsas sukepa trupinukais, tada imuosi padazo - na to balto padazo biešmelio lyg vadinasi, na jo reika pasidaryti tikrai nemazai, o jei ir liks gi ant iskepusios lazanijos galima uzpilti, - siaip dazniausiai naudoju litra pieno siam reikalui- nors aisku priklauso nuo indo kuriame darysit lazanija dydzio
indo dugna (imu toki stiklini kvadratini - spec lazanijai pirkau
) patepu biski sviestuko visgi, ir pilti to balto padazo, tada dedu lazanijos lakstus, juos lauzau kur netinka kad iskloti visa dugna pilnai (na kadangi forma biski vis tik uz apvalinta ne visai kvadratine tai galiukus tenka nulauzyti kad uzapvaletu) ant lazanijos lakstu dedu paruosto farso, ant jo sutarkuota suri, tada vel lakstai ant ju pilu padazo kad viskas pilnai pasidengtu ir vel naujas sluoksnis mesos surio ir lakstu ir t.t. paskutinis sluoksnis buna is padazo ir daug daug surio ir tada visa tai i orkaite, ispradziu kepu su dangciu- paskui be dangcio kad virsus apskrustu ir padazo jei buna per daug isgaruotu vanduo, kepa lyg apie 40 min. visi tie lakstai patys isverda tame baltame padaze ir mesos riebaliukuose, tad tikrai nereikia ju virti (paziurekit garfilda 2 ten rode kaip kepama ir gana tiksliai
) iskepus galima dar palaikyti inde - tada geriau pjaustosi ir nekrenta, bet jei ir iskristu niam niam niam koks skanumelis
panasiai dariau ir su caleoni makaronais i juos pridedu pakepinto farso ir uzpilu padazu ant virsaus surio irgi niam niam niam