Kulinariniai receptai

S
Soffy 9075
2008-12-08 11:34 Soffy
Nerandu ir aš tiesiogiai, o iš ko tas Karmen tortas gaminamas, reikia ieškoti pagal tai. Nors tas pavadinimas kažkaip ir girdėtas-matytas iš tų saldžių psl., gal ir buvo kažkas panašaus :).
A
Amanda 3804
2008-12-08 11:41 Amanda 2011-09-11 06-03

Soffy rašė: Nerandu ir aš tiesiogiai, o iš ko tas Karmen tortas gaminamas, reikia ieškoti pagal tai. Nors tas pavadinimas kažkaip ir girdėtas-matytas iš tų saldžių psl., gal ir buvo kažkas panašaus :).


Tame torte yra laaaaaaabai daug aguonų. dar tais laikais kada buvo Parduotuvė "Pas Juozapą", pašilaičiuose, tą tortą kepdavo. Daugiau jo niekur nebūdavo. Paskui jis ten dingo. Paklausiau kodėl jo nėra, sako, kepėja į Ameriką išvažiavo su visu torto receptu smile . Daug laiko jau praėjo, galėtu jau ta kepėja ir sugrįžti smile
volgadon volgadon 4395
2008-12-08 11:52 volgadon
Toks visas šokoladinis (viršus) ir šokoladinė rožė ?
S
Soffy 9075
2008-12-08 11:54 Soffy
Tortų su aguonomis yra daug, gal kokį pažinsite :).
www.google.lt/search?hl=lt&q=tortai%2C+pyragai+su+aguonomis&btnG=Paie%C5%A1ka&meta=
Yra ir tortas Carmen, tik kepykloje keptą staigiai radau, gal galima rasti ir naminį receptą :).
Торт "Кармен" 232,00р. 1,0 кг 232,00р. ООО "Кросс"
http://www.69set.ru/products.php?id=15

www.google.lt/search?hl=lt&q=%D1%82%D0%BE%D1...+%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B8+%D1%81+%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD&btnG=Paie%C5%A1ka&meta=
A
Amanda 3804
2008-12-08 12:54 Amanda 2011-09-11 06-03

volgadon rašė: Toks visas šokoladinis (viršus) ir šokoladinė rožė ?


Taip, puoštas dar graikinių riešutų puselėmis, gal pamenate?. Dabar panašiai taip puošia Ambasadorių.

Dėkui, Sofy. Ten tie tortai su aguonomis, bet tai ne tas smile
Tess Tess 20234
2008-12-09 17:11 Tess
Užsimaniau kakavos. Kiek šaukštų reikia dėti 1 L pienui. Žiūrėjau ant pakuotės, nieko neparašyta. smile
Girele Girele 9675
2008-12-09 17:18 Girele 2011-09-11 06-03

Tess rašė: Užsimaniau kakavos. Kiek šaukštų reikia dėti 1 L pienui. Žiūrėjau ant pakuotės, nieko neparašyta. smile

Priklausomai nuo skonio - aš dėčiau pusę šaukšto, mano anyta -- du smile
Tess Tess 20234
2008-12-09 17:18 Tess
Na norėčiau tokio, gero šokoladinio gėrimo smile
Aradija Aradija 10364
2008-12-09 17:21 Aradija
na as puodeliui dedu viena arbatini sauksteli smile
Girele Girele 9675
2008-12-09 17:25 Girele 2011-09-11 06-03

Tess rašė: Na norėčiau tokio, gero šokoladinio gėrimo smile

Dėk - tris... smile
Tess Tess 20234
2008-12-09 17:27 Tess
Ačiū.
Reikės paeksperimentuoti su kakava. smile

P.S. Jau geriu. Taip skanuuuu. Kiek dėjau pasakyti negaliu, nes pasirodo mažai liko maišelyje tai viską ir sudėjau, pasakyčiau, kad buvo kokie 2 šaukštai, dideli smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-09 17:53 Elvusia 2011-09-11 06-03

Tess rašė: Ačiū.
Reikės paeksperimentuoti su kakava. smile

P.S. Jau geriu. Taip skanuuuu. Kiek dėjau pasakyti negaliu, nes pasirodo mažai liko maišelyje tai viską ir sudėjau, pasakyčiau, kad buvo kokie 2 šaukštai, dideli smile

Įdomiausia tai, kad jei kas klaustų, kiek reikia kakavos miltelių puodeliui pieno - negalėtum tiksliai pasakyti.
Aš irgi kakavą ruošiu dažnai, bet kiek jos dedu - nežinau.
Visada iš akies :)
L
Loreta13 30842
2008-12-09 17:59 Loreta13 2011-09-11 06-03

Soffy rašė: reikės pamėginti :).
Tikrai skanus:
www.maxima.lt/pirkeju-klubas/konditerija/ita...
Ir rasite visur:))
Petronele Petronele 18331
2008-12-09 18:08 Petronele 2011-09-11 06-03

Loreta13 rašė: Tikrai skanus:
www.maxima.lt/pirkeju-klubas/konditerija/ita...
Ir rasite visur:))

Ragavau ir aš. Labai patiko, truputį saldus, truputį rūgštus, labai atitinka pavadinimą "prie vyno" (bent jau taip ant etiketės pas mus rašo).
L
Loreta13 30842
2008-12-09 18:14 Loreta13 2011-09-11 06-03

Petronele rašė: atitinka pavadinimą "prie vyno" (bent jau taip ant etiketės pas mus rašo).
Jo, jis ir vadinamas "sūrio kremo tortas prie vyno", tik nežinau kodėl čia kažkaip kitaip:))
Svarbiausia nėra saldus, lengvas, graikiniai riešutai labai tinka.
O jei dar su geru baltu vynu...
S
Soffy 9075
2008-12-14 13:58 Soffy
Itališkas sūrio kremo tortas tikrai labai skanus ir net be vyno:). Ačiū už patarimą:).
Interneto platybėse radau:
Рецепт: Сыр маскарпоне изготовленный в домашниx условиях
http://koolinar.ru/recipe/view/40231
Nežinau kokia jo sąvikaina gaunasi, ar verta žaisti jį gaminant, nes pas mus jo vis tik lengvai galima nusipirkti, bet gal kas turi naminės greitinėlės ir receptas labai praves :)?
Маскарпоне делала первый раз, так сказать эксперимент, и не думала, что получится такой обалденный резльтат. Этот сыр я покупаю часто, и могу поэтому смело сказать, что домашний маскрпоне не уступает ни по вкусу, ни по цвету купленному.
Gali reikėti užsiregistruoti, be registracijos leidžia žiūrėti ne visus receptus. Bet nesudėtinga registracija ir nekainuoja nieko :).
Loreta Loreta 28574
2008-12-14 14:15 Loreta
O aš norėčiau, kad kas kas nors labai aiškiai, su visomis peripetijomis, aprašytų lazanijos gamybą. Prisiskaičiau aš apie tai internete nemažai, bet kyla visokių klausimų, o paklausti nėra kaip.
Turiu ir tuos lakštus nusipirkusi (tik nežinau, ar būtinai reikia juos apvirti), ir padažo labai gero iš Italijos parsivežiau kelių rūšių, o va reikia pradėti daryti - ir bijau. Kad visko nesugadinčiau.
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-14 14:32 Elvusia 2011-09-11 06-04

Loreta rašė: O aš norėčiau, kad kas kas nors labai aiškiai, su visomis peripetijomis, aprašytų lazanijos gamybą. Prisiskaičiau aš apie tai internete nemažai, bet kyla visokių klausimų, o paklausti nėra kaip.
Turiu ir tuos lakštus nusipirkusi (tik nežinau, ar būtinai reikia juos apvirti), ir padažo labai gero iš Italijos parsivežiau kelių rūšių, o va reikia pradėti daryti - ir bijau. Kad visko nesugadinčiau.

Apvirti lakštus reikia.
Lazaniją, paprastai, pas mus gamina dukra.
Tai va, ji receptą surado internete.
Apverda tuos lakštus. Mačiau kepina faršą su pievagrybiais, tarkuoja sūrį. Sluoksniuoja ir kerpa orkaitėje.
Žodžiu, lazanija gaunasi visai skani.
Gaila, dabar jos nėra, negaliu smulkiau paklausinėti.
Aradija Aradija 10364
2008-12-14 15:03 Aradija
apvirti lakstu neeeeeeeeeeereiiiiiiiiikiaaaaaaaaaa
bent jau mano lazanija visi giria smile
o darau taip pasiemu farso - geriausiai neriebaus, dar geriau 0.5 kg neriebios kiaulienos ir 0.5 kg jautienos - ji pakepinu keptuveje su prieskoniais, galima ideti darzoviu kokiu tik nori as ipjaustau morkyciu, paprikos, ir pomidoru, paskui i ta kepama farsa dar ipilu indeli pomidoru padazo - imu kinietiska daumantu, kai farsas sukepa trupinukais, tada imuosi padazo - na to balto padazo biešmelio lyg vadinasi, na jo reika pasidaryti tikrai nemazai, o jei ir liks gi ant iskepusios lazanijos galima uzpilti, - siaip dazniausiai naudoju litra pieno siam reikalui- nors aisku priklauso nuo indo kuriame darysit lazanija dydzio
indo dugna (imu toki stiklini kvadratini - spec lazanijai pirkau smile ) patepu biski sviestuko visgi, ir pilti to balto padazo, tada dedu lazanijos lakstus, juos lauzau kur netinka kad iskloti visa dugna pilnai (na kadangi forma biski vis tik uz apvalinta ne visai kvadratine tai galiukus tenka nulauzyti kad uzapvaletu) ant lazanijos lakstu dedu paruosto farso, ant jo sutarkuota suri, tada vel lakstai ant ju pilu padazo kad viskas pilnai pasidengtu ir vel naujas sluoksnis mesos surio ir lakstu ir t.t. paskutinis sluoksnis buna is padazo ir daug daug surio ir tada visa tai i orkaite, ispradziu kepu su dangciu- paskui be dangcio kad virsus apskrustu ir padazo jei buna per daug isgaruotu vanduo, kepa lyg apie 40 min. visi tie lakstai patys isverda tame baltame padaze ir mesos riebaliukuose, tad tikrai nereikia ju virti (paziurekit garfilda 2 ten rode kaip kepama ir gana tiksliai smile ) iskepus galima dar palaikyti inde - tada geriau pjaustosi ir nekrenta, bet jei ir iskristu niam niam niam koks skanumelis
panasiai dariau ir su caleoni makaronais i juos pridedu pakepinto farso ir uzpilu padazu ant virsaus surio irgi niam niam niam
Loreta Loreta 28574
2008-12-14 15:37 Loreta
Elvusia - lauksiu dar ir tavo receptuko.

Aradija - širdingai dėkoju, kad nepatingėjai taip smulkiai aprašyti. tik man dar klausimukų kilo.
Na, dėl to lakštų apvirimo/neapvirimo tai irgi visko prisiskaičiau. Vieni rašo, kad reikia, kiti kad ne - tipo, tai priklauso nuo pačių lakštų. Vieni būna jau iškart paruošti, ir jų apvirti nereikia, kitus reikia. Aš nusipirkau iš Maximos - vadinasi "Lustucru". Va toks pakelis
images.ciao.com/ifr/images/products/small/403/...
Ant jo rašo, kad reikia apvirti 25 - 30 min.
Aradija, ar ant tavo pakelio irgi rašo, kad reikia apvirti, bet tu neapvirinėji?
Toliau - liek lakštų dedi vieną ant kito?
Aš neturiu specialaus indo lazanijai, bet turiu kitokį gerą indą - tikriausiai tai nieko tokio? Jis nesvylantis, tik be dangčio. Ar tai irgi blogai? Per greitai išgaruos skysčiai?
Dėl padažo. Kas tai per bešmielis? Kur jo gaut? Tai čia baltas padažas? O dar ir raudoną darai? Girdėjau, bet 2 padažų rūšys turėtų būti smile
Tai kaip kažin man elgtis su tuo itališku padažu? Jį sudėti vietoj pomidorų padažo į kepamą faršą?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui