Kulinariniai receptai

B
buhXXX 174
2008-12-15 10:05 buhXXX 2011-09-11 06-04

dianaaa rašė: Man patiko per BTV "Roberto receptai" rodytą 12mėn 14dieną.:įdaryta kalakutienos krūtinėlė smile

gal galėtum parašyti, ką į vidų ten dėjo? įsijungiau, tai jau tik dėjo abrikosus ir ožkos sūrį, kitų ingridientų nemačiau kas buvo.
Aradija Aradija 10364
2008-12-15 10:10 Aradija 2011-09-11 06-04

Mante rašė: Kulinarinis potencialas, kulinarinis potencialas....
O pinigų produktams tai nėr.... smile
na jau siandien gi 15 - algas jau tikrai ismokes, na nebent ismokejo penktadieni, o tu per savaitgali jau spejai isleisti smile
M
Mante 1250
2008-12-15 10:14 Mante
Aradija, 5dienį apsidovanojau, ale gi žinai- sumoki paskolą, sumokį už paslaugas ir pišššššššššš.. Ir galvoji kokius makaronus labiau mėgsti- vamzdukus ar spirales...
Aradija Aradija 10364
2008-12-15 10:15 Aradija 2011-09-11 06-04

Mante rašė: Ir galvoji kokius makaronus labiau mėgsti- vamzdukus ar spirales...
Spageciai su pamidoru padazo jei dar siek tiek pinigeliu liko rekomenduociau Heinz - spec makaronams smile
nite nite 1116
2008-12-15 12:31 nite
Nusipirkau savaitgalį Maximoj upėtakį,sukišau į šaldiklį ir galvoju ką čia su juo per šventes padaryt?Matau kad čia yra gerų kulinarų, gal kas kokį receptuką įmesit smile
Tess Tess 20234
2008-12-15 12:33 Tess
Kaip tik darbe kalbėjome api upėtakius. Tai sakė, kad geriau jį sudyti nes keptas neskanus. smile
Petronele Petronele 18330
2008-12-15 12:38 Petronele 2011-09-11 06-04

Tess rašė: Kaip tik darbe kalbėjome api upėtakius. Tai sakė, kad geriau jį sudyti nes keptas neskanus. smile

Man kaip tik sūdytas neskanus. smile
nite nite 1116
2008-12-15 12:46 nite
Tai susimoviau pasirodo,niekam tikus žuvis, o aš maniau kad čia labai jau prabangi žuvis, nustebinsiu visus...
B
buhXXX 174
2008-12-15 12:59 buhXXX
man irgi keptas upėtakis skaniau. ir visai skani žuvis, bent jau man. už visokias lydekas skaniau.
Petronele Petronele 18330
2008-12-15 13:00 Petronele 2011-09-11 06-04

nite rašė: Tai susimoviau pasirodo,niekam tikus žuvis, o aš maniau kad čia labai jau prabangi žuvis, nustebinsiu visus...

Kodėl niekam tikus. smile Gera žuvis, man kepta už lašišą skanesnė. Tik ar ją galima bus tiek ilgai laikyt, paprastai per išpardavimus perkant geriau jau kuo greičiau suvalgyti.
M
Mante 1250
2008-12-15 13:01 Mante
Gera žuvis ;)
Jei nori kaip nors ypatingiau paruošt, kepk apvoliojus pistacijose ar migdolose paskaldytuose ;)
E
erdvine 6
2008-12-15 13:09 erdvine 2011-09-11 06-04

Mante rašė: Gera žuvis ;)
Jei nori kaip nors ypatingiau paruošt, kepk apvoliojus pistacijose ar migdolose paskaldytuose ;)


vis ieskau tu skaldytu migdolu pirkt, bet niekaip nerandu.... smile
gal zinot kokia slapta vietele? smile
Petronele Petronele 18330
2008-12-15 13:15 Petronele 2011-09-11 06-04

erdvine rašė: vis ieskau tu skaldytu migdolu pirkt, bet niekaip nerandu.... smile
gal zinot kokia slapta vietele? smile

IKI parduotuvėj visada randu, prie papuošimų tortams.
wirgina wirgina 5887
2008-12-15 14:39 wirgina 2011-09-11 06-04

Mante rašė: Gera žuvis ;)
Jei nori kaip nors ypatingiau paruošt, kepk apvoliojus pistacijose ar migdolose paskaldytuose ;)


Apvolioti ,suprantu, reikia prieš dedant į keptuvę ... tai ir galvoju kas iš tų riešutukų belieka, kol žuvytė iškepa ...
K
kapceviciene 1072
2008-12-15 15:01 kapceviciene
Nežinau kodėl jums keptas upėtakis neskanus.Man tikrai geriau už kokį karpį ar lydeką .Vakar kepiau folijoj su žuvies prieskoniukais. Super.
Aradija Aradija 10364
2008-12-17 18:10 Aradija
Po vakarienes nusprendžiau pasidomėti lietuvių valgiais (tam reikalui pasivogiau is mamos knyga)
taigi prėjau skyriu sriubos - na galvoju paziuresiu gal atrasiu kokia idomia sriuba gal net prades patikti - gi negali buti visos sriubos neskanios jei visas pasaulis jas valgo smile ) taigi radau viena idomia - dedikuoju ja Mantei - jei isdrysi jos paragauti tikrai drąsiai galesi vadintis sriubu genijumi smile

Juka

1 žąsies kogalviai, 1 stiklinė žąsies kraujo, 1-2 šaukstai miežinių kruopų, 1 stiklinė burokų rūgšties, 1 svogūnas, pipirų, lauro lapelių, druksos, 1 riekė duonos, 2 l vandens.
Nuvalyta žąsies galva, kojos, sparnai, skilvis ir kaklas užpilami šaltu vandeniu, puodas uždengiamas ir užvirinama. Prieš užverdant nugraibstomos putos, paskui sudedami prieskoniai, nuplautos kruopos ir toliau verdama ant mažos ugnies. Kai mėsa suminkštėja, kogalviai išgriebiami, supilama burokėlių rūgštis, su druska išplaktas kraujas, išmaišoma ir vėl užvirinama. Sukrešėjęs kraujas išgriebiamas ir pertrinamas pro sietelį, sudedamas sutrupintas duonos minkštimas.
Juka valgoma pietums su bulvėmis. Į kiekvieną lėkštę įdedama mėsos.
Kai kurios šeimininkės vietoj burokėlių rūgšties deda džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų).

p.s. į svečius jos ragauti kviesk Prosą smile
urtele urtele 13511
2008-12-17 21:01 urtele 2011-09-11 06-04

Aradija rašė: Sukrešėjęs kraujas išgriebiamas ir pertrinamas pro sietelį, sudedamas sutrupintas duonos minkštimas.
Tikiuosi savo vyrui tokios sriubos nevirsi? smile
volgadon volgadon 4395
2008-12-17 21:10 volgadon
Čia dar toks visai nieko sriubytės receptukas

Cibulynė

2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 1 l virinto vandens.

Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1-2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.

Galima pačią silkę palikti šiaip užkandžiams, o cibulynei panaudoti silkės galvas. Išeina grynai tas pats.

P.S. Sriuba gaivina..na ir tinka....pagirioms..
Acto pilti pagal skonį, kad nebūtų per rūgštu.
Tess Tess 20234
2008-12-17 21:28 Tess
Sugundėt čia su lazanijomis ir canelloni. smile
Turiu dideliu makaronų, kriauklės formos. Galvoju prikišti faršu ir užkepti orkaiteje.
Kaip manote ar įdaryti makaronus reikia keptu varšu ar žaliu?
Gal ir žalias išsitroškins. smile
L
Loreta13 30842
2008-12-17 21:33 Loreta13 2011-09-11 06-04

Tess rašė: Gal ir žalias išsitroškins. smile
Bet tada reik kokio nors skysčio.
Troškinimo.
O jei mėsytė jau paruošta, tai tik kelios minutės užkepimui.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui