Kulinariniai receptai

zulaime zulaime 610
2008-12-18 08:15 zulaime 2011-09-11 06-04

zulaime rašė:

Aradija rašė: Po vakarienes nusprendžiau pasidomėti lietuvių valgiais (tam reikalui pasivogiau is mamos knyga)
taigi prėjau skyriu sriubos - na galvoju paziuresiu gal atrasiu kokia idomia sriuba gal net prades patikti - gi negali buti visos sriubos neskanios jei visas pasaulis jas valgo smile ) taigi radau viena idomia - dedikuoju ja Mantei - jei isdrysi jos paragauti tikrai drąsiai galesi vadintis sriubu genijumi smile

Juka

1 žąsies kogalviai, 1 stiklinė žąsies kraujo, 1-2 šaukstai miežinių kruopų, 1 stiklinė burokų rūgšties, 1 svogūnas, pipirų, lauro lapelių, druksos, 1 riekė duonos, 2 l vandens.
Nuvalyta žąsies galva, kojos, sparnai, skilvis ir kaklas užpilami šaltu vandeniu, puodas uždengiamas ir užvirinama. Prieš užverdant nugraibstomos putos, paskui sudedami prieskoniai, nuplautos kruopos ir toliau verdama ant mažos ugnies. Kai mėsa suminkštėja, kogalviai išgriebiami, supilama burokėlių rūgštis, su druska išplaktas kraujas, išmaišoma ir vėl užvirinama. Sukrešėjęs kraujas išgriebiamas ir pertrinamas pro sietelį, sudedamas sutrupintas duonos minkštimas.
Juka valgoma pietums su bulvėmis. Į kiekvieną lėkštę įdedama mėsos.
Kai kurios šeimininkės vietoj burokėlių rūgšties deda džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų).

p.s. į svečius jos ragauti kviesk Prosą smile


O galima būt pasidomėti ką reiškia "kogalviai" smile
ir kur reikia gaut tokių produktų, kaip žasies kraujo



AČIŪ DABAR SUPRATAU smile "kaimas bunda" smile
astuleee astuleee 3446
2008-12-18 08:15 astuleee
Tiesa sakant, manau, kad ne vienas esame ragavę tos jukos. Ir tikrai ne taip ją virt reik. Mano senelis a.a. mokėjo išvirt. Net neįtartum ką valgai, jeigu nežinotum. Bet virdavo ne iš žasies atliekų, bet iš normalios mėsos ir kiaulės kraujo šlakelį pildavo.
Tatu Tatu 1732
2008-12-18 08:21 Tatu
Brrrr.... Kur aš ? Vampyrų puota.... smile Užėjau kokį kalėdinį receptuką paskaityti...
L
Loreta13 30842
2008-12-18 08:25 Loreta13 2011-09-11 06-04

Tatu rašė: Brrrr.... Kur aš ? Vampyrų puota.... smile Užėjau kokį kalėdinį receptuką paskaityti...
Čia mes taupymo programą įjungėme:))
Kaimyno žąsį nugvelbi, daug "skanėstų" prisigamini.
Dar kur pro šalį eidamas "delikatesinius pautus" susiorganizuoji.
Kuo ne lietuviškos krizinės Kalėdos smile
A
Amanda 3804
2008-12-18 08:30 Amanda
Čia jau labai prabangios lietuviškos kalėdos gautusi. Tokių produktų neįsivaizduoju net kur ieškoti. smile Tiesiog nerealu.
Laimuks Laimuks 611
2008-12-18 08:34 Laimuks 2011-09-11 06-04

Loreta rašė: Fui, kokios šlykštynės... Ar jau valgyt nebeturit ko - kraujas, kogalviai, cibulynės... smile


O cibulynė visai skanus pasniko maistas. Visai norėčiau, tik niekas nebepagamina, o pati vargu ar skaniai sugebėčiau padaryti. smile
Tatu Tatu 1732
2008-12-18 08:43 Tatu 2011-09-11 06-04

Loreta13 rašė: Dar kur pro šalį eidamas "delikatesinius pautus" susiorganizuoji.


smile smile
E
egluteeeeee 585
2008-12-18 08:43 egluteeeeee 2011-09-11 06-04

astuleee rašė: Tiesa sakant, manau, kad ne vienas esame ragavę tos jukos. Ir tikrai ne taip ją virt reik. Mano senelis a.a. mokėjo išvirt. Net neįtartum ką valgai, jeigu nežinotum. Bet virdavo ne iš žasies atliekų, bet iš normalios mėsos ir kiaulės kraujo šlakelį pildavo.

Pasidalinsiu jukos receptu-verdu mėsą (šviežiai papjautos kiaulės),išėmus į sultinį dedama džiovinti vaisiai ir iš bulvių tarkių padaryti kukuliukai.Baigiant virti įpilama kraujo ištrinto su miltais.Būtinas prieskonis sriubai-čiobreliai.
Aradija Aradija 10364
2008-12-18 09:32 Aradija 2011-09-11 06-04
Urtele - mano vyrui tikrai labai patiktu sita sriuba smile tik as zuvies negaliu pakesti


volgadon rašė: Čia dar toks visai nieko sriubytės receptukas

Cibulynė

2 silkės, 1 svogūnas, pipirų, acto, 1 l virinto vandens.

Silkę sausai nušluostyti ir storai suvynioti į švarų popierių. Kepti ant žarijų. Iškepus nuo silkės nuimti popierių, išimti kaulus, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į virintą atšaldytą vandenį. Palaikyti 1-2 valandas. Pridėti pipirų, griežinėliais supjaustyto svogūno, acto. Sriubą valgyti šaltą su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis.

Galima pačią silkę palikti šiaip užkandžiams, o cibulynei panaudoti silkės galvas. Išeina grynai tas pats.

P.S. Sriuba gaivina..na ir tinka....pagirioms..
Acto pilti pagal skonį, kad nebūtų per rūgštu.
A
asolo 1163
2008-12-18 09:52 asolo
Aš tai kūčių stalui gar išsikepu krabų lazdeles tešloje.Labai paprasta ir skanu.
Tess Tess 20234
2008-12-18 09:53 Tess 2011-09-11 06-04

asolo rašė: Aš tai kūčių stalui gar išsikepu krabų lazdeles tešloje.Labai paprasta ir skanu.

O kur receptas smile smile smile smile
zulaime zulaime 610
2008-12-18 09:54 zulaime 2011-09-11 06-04

Loreta13 rašė:

zulaime rašė: KO ČIA REIKIA JUOKTIS TIE Jaučio pautai DELIKATESAS smile
Dažnai smaguriaujate smile



per savo gyvenimą teko vieną kartą smile
Aradija Aradija 10364
2008-12-18 09:58 Aradija 2011-09-11 06-04

Tess rašė:

asolo rašė: Aš tai kūčių stalui gar išsikepu krabų lazdeles tešloje.Labai paprasta ir skanu.

O kur receptas smile smile smile smile

o kam cia dar receptas? pasidarau paprasciausia tirsta blynu tesla - pavolioju joje krabu lazdeles ir i alieju smile isverdu ir viskas niam niam - uh aciu asolo kad priminei, o tai jau buciau badavusi per visas kucias - as gi zuvies nevalgiau - o juk krabu lazdelese jos beveik ir nera smile
L
laura9 10597
2008-12-18 09:59 laura9 2011-09-11 06-04

Aradija rašė:
[o kam cia dar receptas? pasidarau paprasciausia tirsta blynu tesla - pavolioju joje krabu lazdeles ir i alieju smile isverdu ir viskas niam niam

Išverdate aliejuje? Tai labai riebu turėtų būti smile
Tess Tess 20234
2008-12-18 10:01 Tess
Ačiū smile
Visi receptai Copy-Paste į mano kompiuterinę kulinarinę knygą.
Greitai galėsiu išleisti: Tax'iečių kulinarija. smile
Aradija Aradija 10364
2008-12-18 10:02 Aradija 2011-09-11 06-04

laura9 rašė:
Išverdate aliejuje? Tai labai riebu turėtų būti smile


na gi galima ir dziovinti - nebus riebu - tik nezinau ar valgoma smile
Loreta Loreta 28574
2008-12-18 10:03 Loreta 2011-09-11 06-04

laura9 rašė: Išverdate aliejuje? Tai labai riebu turėtų būti smile

Bet ką verdant aliejuje bus riebiau.
Bet ar bandėt kas kada nors ne kepti vištos gabaliukus, bet virti aliejuje? Nepasakyčiau, kad labai riebu, taukiukai (jei jų išvis yra) išsilydo, o pati mėsytė gaunasi labai sultinga, gražios išvaizdos ir spalvos. Ir skonis puikus.
Aradija Aradija 10364
2008-12-18 10:04 Aradija 2011-09-11 06-04

Tess rašė: Greitai galėsiu išleisti: Tax'iečių kulinarija. smile

hm negi tiek mazai darbo kad per likusias 6 dienas iki atostogu dar ir knyga spesit isleisti? smile ar cia vietoj atostogu? smile
Tess Tess 20234
2008-12-18 10:09 Tess
Na ne. Gal jau po atostogų, jeigu niekas idėjos nenukniauks smile
A
asolo 1163
2008-12-18 10:18 asolo
Aš kepu keptuvėje-ir visai neriebiai gaunasi smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui