Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2008-12-19 08:31 Tess
smile
A
Amanda 3804
2008-12-19 09:39 Amanda 2011-09-11 06-04

klotilda rašė:

Loreta rašė:
Bet ar bandėt kas kada nors ne kepti vištos gabaliukus, bet virti aliejuje? Nepasakyčiau, kad labai riebu, taukiukai (jei jų išvis yra) išsilydo, o pati mėsytė gaunasi labai sultinga, gražios išvaizdos ir spalvos. Ir skonis puikus.

Loreta, gal galima plačiau smile
Mėsytė prieš verdant tikriausiai jau turi būti paruošta su prieskoniais?
Ar reikia kur nors volioti (miltai, krakmolas)?


Aš ne Loreta, bet darau taip, man labai patinka, gal ir jums patiks.
Imu arba vištiena, arba kiauliena, nesvarbu. Supjaustau vieno kasnio gabaliukais ir kepu friturinėje, be jokių prieskonių, be jokių marinatų. Kad būtu naturalus mėsos skonis (keik jau ten yra to naturalumo). Gal tik prieš tai paruošiu iš visokių daržovių padažą, kokių tik turiu daržovių, ir jau ten pridedu visokių prieskonių, pačių mėgemiausių. Mano šeima mėgsta aštrumą, tai ir darau aštroką. Mėsyte iškepa labai greitai, iš friturinės ant servetėlės, kad trupučiuka nusivarvėtu aliejus, paskui į didelį bliudą, ant tos mėsos daržovių padašą, padažo daug turi būti. Ir psio, valgom su ryžiais.
M
Mante 1250
2008-12-19 09:43 Mante
Žinot, su tais E... Taigi tai paprasta standartizacija. Net ir natūralios kilmės priedai turi E kodą. Druska, cukrus, soda ir pan. Taigi nereikia taip raukytis. Visi žinom kokia druskos dozė mirtina...
O
oriuss 211
2008-12-19 09:57 oriuss
O ką skanaus būtų galima pasidaryti iš grybų? smile
M
Mante 1250
2008-12-19 10:03 Mante 2011-09-11 06-04

oriuss rašė: O ką skanaus būtų galima pasidaryti iš grybų? smile

grybai iš esmės neskanu, todėl nieko skanaus pasigaminti neįmanoma smile
(aš naudoju tik kaip priedą)
Tess Tess 20234
2008-12-19 10:07 Tess
Priklauso kokie tie grybai.
Man tai labai patinka smile
Galima sriubas virti, silkė su grybukais, keptos bulvės su grybais.
Močiūtė skainiai įdarinėja šampinjonus. smile
O
oriuss 211
2008-12-19 10:08 oriuss 2011-09-11 06-04
[quote="Mante"]

oriuss rašė: O ką skanaus būtų galima pasidaryti iš grybų? smile

grybai iš esmės neskanu, todėl nieko skanaus pasigaminti neįmanoma smile
(aš naudoju tik kaip priedą)[/quote
Na dėl skonio nesiginčijama. smile
Laimuks Laimuks 611
2008-12-19 10:10 Laimuks 2011-09-11 06-04

Mante rašė: Žinot, su tais E... Visi žinom kokia druskos dozė mirtina...

Kokia smile smile
O
oriuss 211
2008-12-19 10:10 oriuss 2011-09-11 06-04

Tess rašė: Priklauso kokie tie grybai.
Man tai labai patinka smile
Galima sriubas virti, silkė su grybukais, keptos bulvės su grybais.
Močiūtė skainiai įdarinėja šampinjonus. smile

O kaip įdarinėti reikėtų šampinjonus? smile
2008-12-19 10:14 Kristiana__
Ei, kūčių patiekalų pavarykit smile
Tess Tess 20234
2008-12-19 10:24 Tess 2011-09-11 06-04

oriuss rašė: O kaip įdarinėti reikėtų šampinjonus? smile

Pasikuičiau internete, yra nemažai įvairių receptų.
http://www.kuking.net/1_2622.htm
http://www.kuking.net/1_2337.htm
http://www.kuking.net/3_5264.htm
http://www.kuking.net/3_2103.htm
http://www.kuking.net/3_2101.htm

Dar toks receptas, apkepė tuos grybus orkaitėje, o kai ataušo prifarširavo siklių salotomis. smile
volgadon volgadon 4395
2008-12-19 10:25 volgadon
Kūčia

1 stiklinė kviečių
0,5 l medaus
500 g cukraus
500 g aguonų
prieskoniniai vaisiai (razinos, graikiški riešutai, figos, migdolai)

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai.
Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą.
Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale.
Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais.
Patiekiant suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kietėja).
Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus.
lemone lemone 1159
2008-12-19 10:28 lemone
Kūčių patiekalai
Grikių salotos su žuvimi
Grikiai
Morkos, svogūnai,
Aliejus
Šalto rūkimo žuvis

Grikius pamerkiam iš vakaro prieš tai gerai nuplovę,
Morkas sutrakuojam ir su svogūnu pakepinam aliejuje
Žuvį supjaustom smulkiais gabaliukais.
Viską išmaišom , įdedam pomidorų padažo(aš nededu nes nemėgstu)
volgadon volgadon 4395
2008-12-19 10:31 volgadon
Aguonų pienas

# Aguonos, 2 stiklinės
# Vanduo Vanduo, virintas, atšaldytas, truputį
# Cukrus Cukrus, pagal skonį

Aguonas gerai išmirkyti (geriausia palikti per naktį), nukošti ir 3-4 kartus sumalti mėsmale (turi išsiskirti kuo daugiau aguonų pieno). Paduoti maltas aguonas, cukrų ir vandenį sumaišius, kad nebūtų per tiršta.
Šis patiekalas valgomas su kučiukais: galima juos suberti į sriubą arba valgyti atskirai.


Džiovintų vaisių kompotas
300g įvairių džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų, vyšnių, razinų),
100 g cukraus,
truputis cinamono,
pora gvazdikėlių,
l,5l. vandens.

GAMINIMAS:

Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol vaisiai suminkštės. Tada išgriebiami į stiklinį dubenį, nuoviras su cukrumi bei prieskoniais pavirinamas, perkošiamas ir užpilamas ant vaisių. Kompotas patiekiamas atšaldytas.
volgadon volgadon 4395
2008-12-19 10:36 volgadon
Spanguolių kisielius
1 stiklinė spanguolių (Spanguolės)
1 l vandens
150 g cukraus
0,5 stiklinės krakmolo
cinamonas (Cinamonas)
gvazdikėliai (Gvazdikėliai)



Uogas perrinkti, nuplauti, sugrūsti ir išspausti sultis.
Liekanas užpilti vandeniu ir virti su cukrumi ir prieskoniais 4-6 minutes nugriebiant putas.
Krakmolą ištirpinti nedideliame šalto virinto vandens kiekyje ir labai plona srovele pilti į karštą spanguolių nuovirą, sumaišytą su sultimis.
O
oriuss 211
2008-12-19 10:47 oriuss
Tradicinė „Kūčia“
Stiklinę kviečių nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti tol, kol suminkštės. 500g aguonų nuplauti, nuplikykyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovintų figų, 50g kapotų riešutų, 50g kapotų migdolų. Patiekiant, suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kviečiai kietėja). Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus...
Petronele Petronele 18330
2008-12-19 11:48 Petronele 2011-09-11 06-04

oriuss rašė: Tradicinė „Kūčia“
Stiklinę kviečių nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti tol, kol suminkštės. 500g aguonų nuplauti, nuplikykyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovintų figų, 50g kapotų riešutų, 50g kapotų migdolų. Patiekiant, suberti kviečius (per anksti išmaišyti su aguonų mase kviečiai kietėja). Kūčią patiekti šiek tiek ataušinus...

Nesu ragavus, jau noriu pabandyti. Tik ką ten aušint, jei kviečius sudedi tik prieš patiekiant - ir taip viskas šalta. smile
Sfera Sfera 1386
2008-12-19 12:16 Sfera
O kviečių kur gaut? kiek suprantu, tai turi būt "čieli" grūdai?
O
oriuss 211
2008-12-19 12:27 oriuss
Turguje tikrai rasi. smile
Loreta Loreta 28574
2008-12-19 12:33 Loreta 2011-09-11 06-04

klotilda rašė: Loreta, gal galima plačiau smile
Mėsytė prieš verdant tikriausiai jau turi būti paruošta su prieskoniais?
Ar reikia kur nors volioti (miltai, krakmolas)?

Paruošiu lygiai taip pat paprastai, kaip kad kepčiau orkaitėje - įtrinu prieskoniais (pipirai, česnakas, prieš verdant - druska), truputį leidžiu prisitraukti, ir verdu aliejuje. Puodas su sieteliu. Vištienos gabaliukai su visais kauliukais.
Labai graži gelsva spalva ir odelė neturi tiek cholesterolio kaip kepta orkaitėje.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui