Na, jo...kažkokia masė, kuri "prigardinama" kvapais ir spalvomis...
[quote:f9dcb87ce0]Šiuolaikinės technologijos leidžia plėsti žuvų gaminių asortimentą. Visame pasaulyje populiarėja surimi gaminiai. Jūros gėrybių
skonio gaminiai
imituoja natūralius produktus ir leidžia pasimėgauti ypatingu skoniu, mokant už juos mažesnę kainą. Šių maisto produktų populiarumas auga ir Lietuvoje.
Gaminiai, suformuoti iš sūrimi,
tai bestuburių gyvūnų skonį ir kvapą arba ir jų formą turintys gaminiai, kuriuose pridėta įvairių prieskonių, kvapiųjų, dažomųjų medžiagų ir kitų maisto priedų. Jie gali būti krevečių, krabų, omarų, vėžių uodegėlių pavidalo, taip pat lazdelių, šiaudelių ir kitokių formų. Surimi – kruopščiai išvalyta ir nukaulinta
žuviena, sutrinta iki pastos konsistencijos, iš kurios pašalinti riebalai. Kitaip tariant, tai žuvų baltymų koncentratas, gaminamas dažniausiai iš baltųjų žuvų – jūros lydekų, menkių ir kitų.
Surimi
yra beskonė, bekvapė medžiaga, todėl iš jos gaminant maisto produktus, naudojama
daug sudedamųjų dalių, ypač maisto priedų. Kartais surimi gali būti maišoma su tikra krabų ar krevečių mėsa, bet tai daroma retai. Pvz., krabų skonio lazdelių gamybai naudojama:
surimi, vanduo, krakmolas, sojų baltymai, tam tikra medžiaga, leidžianti išlaikyti produkto formą, – dažniausiai sorbitolis, natūralūs dažikliai, aromato ir skonio stiprikliai, prieskoniai. Paprastai naudojamas krabų ekstraktas, o ne krabų mėsa.
Surimi gaminiai neriebūs, nekaloringi, tačiau
neturi biologiškai vertingų medžiagų. Technologinio proceso metu jos žūva, todėl dažnai naudojami kaip komponentai įvairiems patiekalams gaminti.[/quote]
www.vet.lt/lt/pages/view/?id=440
Žodžiu, skrandžio kamšalas, sintetika.