Kulinariniai receptai

spurge spurge 1246
2008-12-18 10:25 spurge 2011-09-11 06-04

asolo rašė: Aš tai kūčių stalui gar išsikepu krabų lazdeles tešloje.Labai paprasta ir skanu.


o aš prie šių lazdelių darau tokį "pamirkaliuką"- majonezas, patarkuoju lydyto sūrelio ir daug česnako. Skanu smile
S
Soffy 9075
2008-12-18 10:46 Soffy 2011-09-11 06-04
Mėginau kepti, deja, matyt vis tik reikia tiek aliejaus, kad plaukiotų tos lazdelės, nes liko vietomis tešla neiškepusi :(.

asolo rašė: Aš kepu keptuvėje-ir visai neriebiai gaunasi smile
A
Amanda 3804
2008-12-18 10:57 Amanda 2011-09-11 06-04

Soffy rašė: Mėginau kepti, deja, matyt vis tik reikia tiek aliejaus, kad plaukiotų tos lazdelės, nes liko vietomis tešla neiškepusi :(.

asolo rašė: Aš kepu keptuvėje-ir visai neriebiai gaunasi smile



Sofy, tikrai nereikia tiek to aliejaus. Jas tik reikia pavartalioti. Aš jas kada kepu, visą laika pasikviečiu sūnų, aš dėlioju į keptuvę, o jis vartalioja. Kolektyvinis darbas gaunasi. (aišku ir viena kartais kepu, bet su juo smagiau). O paskui iš keptuvės ant servetėlės, trupučiuka nusivarva, tikrai neriebu. Tas pats ir bet kokie blynai. Alaus tešloje skanu.

O čia Aradijai, pora recepčiukų. Kaip ji dabar, nevalgo žuvies, per kalėdas bus alkana, negerai.

Krabų salotos
Pomidorai
Kepinta duona kūbeliais
Krabų lazdelės
Fermentinis sūris
Krapai (pagal skonį)
Kelios česnako skiltelės išspaustos
Visko dedu iš akies. Maždaug lygiom dalim. Pjaustyti viską kubeliais.

Krabų salotos
1.krabų lazdelės 100gr
2.pievagrybiu 4-5vnt.
3.pomidorai 1-2
4.svogūnas
5.apie 100gr agurko šviežio
Prieskoniu: druskos, pipirų
K.lazdeles supjaustom kubeliais, susimulkinam žalius (t.y-nevirtus ar apvirtus) pievagrybius, kubeliais supjaustom pomidorus,agurkus, susmulkinam svogūną, padruskinam, papipirinam ir iš aliejaus bei acto arba citrinos) pagaminam užpilą. Ir užpilam.
Skanaus visiems.
Aradija Aradija 10364
2008-12-18 15:20 Aradija 2011-09-11 06-04

Amanda rašė: O čia Aradijai, pora recepčiukų. Kaip ji dabar, nevalgo žuvies, per kalėdas bus alkana, negerai.

Krabų salotos
Pomidorai
Kepinta duona kūbeliais
Krabų lazdelės
Fermentinis sūris
Krapai (pagal skonį)
Kelios česnako skiltelės išspaustos
Visko dedu iš akies. Maždaug lygiom dalim. Pjaustyti viską kubeliais.


ACIU sitas reikes ismeginti smile grybu irgi nevalgau - nes netgi pievagrybiais sugebu apsinuodyti
Tess Tess 20234
2008-12-18 15:30 Tess
Ar kas daro keptą sūrį (pas mus dar vadinamas sūrio karbonadas)?
Valgėm Prahoje, tai aš saviškiam jau 3 metus žadu jį padaryti smile
K
kapceviciene 1072
2008-12-18 15:42 kapceviciene
Gerai kad priminėt tas krabų lazdeles.Visai buvau primiršus.Mano dukra jas valgo vieną po kitos,gali daugiau nieko nevalgyt.O Kalėdom ji atvažiuos.Tai prikepsiu smile
A
Alina55 11024
2008-12-18 17:18 Alina55 2011-09-11 06-04

Tess rašė: Ar kas daro keptą sūrį (pas mus dar vadinamas sūrio karbonadas)?

Turiu gal kažką panašaus nusirašiusi iš bendradarbės, bet neprisiruošiu išbandyti smile
SŪRIO KEPSNYS: mėgstamiausio fermentino sūrio pjaunam ne visai ploną riekę, mirkom į kiaušinio plakinį, voliojam džiūvėsėliuose, kepam keptuvėje. Garnyrui fri bulvytės, kalnas šviežių daržovių. Užpilam kepsnį majonezo ir kečupo padažu.
dianaaa dianaaa 1637
2008-12-18 18:14 dianaaa
Ką skanaus darot iš vištienos faršo?
klem klem 3973
2008-12-18 20:13 klem 2011-09-11 06-04

dianaaa rašė: Ką skanaus darot iš vištienos faršo?

Kotletus, kukulius (verdu) smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-12-18 20:22 Elvusia 2011-09-11 06-04

dianaaa rašė: Ką skanaus darot iš vištienos faršo?

Pilu grietinėlės, dedu batono, arba manų. Bet naudoju tik maltą file.
Formuoju kukulius su džiovinta slyva viduje (kaip cepelinus) tik apvalius.
Verdu piene.
Valgom su laukiniais ryžiais ir troškintomis daržovėmis.
Beje, daržoves patroškinu tame pačiame piene, kuriame virė kukuliai.
Tess Tess 20234
2008-12-18 20:40 Tess 2011-09-11 06-04

dianaaa rašė: Ką skanaus darot iš vištienos faršo?

Darau tokius kotletus: http://www.kuking.net/3_1081.htm
Yra paprastenis receptas: 1 kg. faršo, 1 batonas, 100 gr. sviesto, iš prieskonių tik druska. Kotletai laaaaabai skanus. smile Ant stipriso ugnies kepti 5 min., o po to ant silpnos 10 min.
L
Loreta13 30842
2008-12-18 20:52 Loreta13 2011-09-11 06-04

Tess rašė: 1 kg. faršo, 1 batonas
O batono ne per daug smile
Ir jo niekur bereik mirkyt smile
Kažkaip labai jau krizinis receptas.
Net pipiriukų, svogūniukų, česnakiuko nėra:))
Petronele Petronele 18330
2008-12-18 20:54 Petronele 2011-09-11 06-04
Pratęsiant krabų lazdelių temą:

http://www.say7.info/cook/recipe/211-Zakuska.html
Tess Tess 20234
2008-12-18 20:55 Tess 2011-09-11 06-04

Loreta13 rašė: O batono ne per daug smile
Ir jo niekur bereik mirkyt smile
Kažkaip labai jau krizinis receptas.
Net pipiriukų, svogūniukų, česnakiuko nėra:))

Bet yra gi 100 gr. sviesto.
Vištą ir batoną sukišu į mėsmalę ir vse. smile
Kotletukai tikrai labai skanus.
Visada darau jų daug. Jau iškeptas dalinu per puse, vieni lieka sausi, o kitus patorškinu baltame padažiuke.
Tess Tess 20234
2008-12-18 20:57 Tess 2011-09-11 06-04
Ir aš prie krabų prisijungsiu smile
"RAFAELO"
Tarkuotas fermentinis sūris
Tarkuoti virti kietai kiaušiniai
Krabų lazdelės
Česnakas (daug)
Majonezas
Viską sumaišyti, iš masės suformuot rutuliukus, į vidu įdedant žalio agūrko kubeli, tada juos 'apviniot' tarkuota šaldyta krabu lazdele.
L
Loreta13 30842
2008-12-18 21:07 Loreta13
Svaigstate tomis krablazdėmis:))
O sudėtį kas nors skaitė smile
Įdomu būtų, jei kas dabar namuose jų turi ir gali pažiūrėt.
Man jų skonis toks, kad ten turėtų būt ne mažiau, kaip 60% krakmolo:))
Jau geriau gabaliukas paprastos žuvies.
Petronele Petronele 18330
2008-12-18 21:10 Petronele
Neturiu, bet kiek prisimenu pagrindinis ingredientas ten yra baltymas.
L
Loreta13 30842
2008-12-18 21:18 Loreta13 2011-09-11 06-04
Na, jo...kažkokia masė, kuri "prigardinama" kvapais ir spalvomis...
[quote:f9dcb87ce0]Šiuolaikinės technologijos leidžia plėsti žuvų gaminių asortimentą. Visame pasaulyje populiarėja surimi gaminiai. Jūros gėrybių skonio gaminiai imituoja natūralius produktus ir leidžia pasimėgauti ypatingu skoniu, mokant už juos mažesnę kainą. Šių maisto produktų populiarumas auga ir Lietuvoje.

Gaminiai, suformuoti iš sūrimi, tai bestuburių gyvūnų skonį ir kvapą arba ir jų formą turintys gaminiai, kuriuose pridėta įvairių prieskonių, kvapiųjų, dažomųjų medžiagų ir kitų maisto priedų. Jie gali būti krevečių, krabų, omarų, vėžių uodegėlių pavidalo, taip pat lazdelių, šiaudelių ir kitokių formų. Surimi – kruopščiai išvalyta ir nukaulinta žuviena, sutrinta iki pastos konsistencijos, iš kurios pašalinti riebalai. Kitaip tariant, tai žuvų baltymų koncentratas, gaminamas dažniausiai iš baltųjų žuvų – jūros lydekų, menkių ir kitų.

Surimi yra beskonė, bekvapė medžiaga, todėl iš jos gaminant maisto produktus, naudojama daug sudedamųjų dalių, ypač maisto priedų. Kartais surimi gali būti maišoma su tikra krabų ar krevečių mėsa, bet tai daroma retai. Pvz., krabų skonio lazdelių gamybai naudojama: surimi, vanduo, krakmolas, sojų baltymai, tam tikra medžiaga, leidžianti išlaikyti produkto formą, – dažniausiai sorbitolis, natūralūs dažikliai, aromato ir skonio stiprikliai, prieskoniai. Paprastai naudojamas krabų ekstraktas, o ne krabų mėsa.

Surimi gaminiai neriebūs, nekaloringi, tačiau neturi biologiškai vertingų medžiagų. Technologinio proceso metu jos žūva, todėl dažnai naudojami kaip komponentai įvairiems patiekalams gaminti.[/quote] www.vet.lt/lt/pages/view/?id=440
Žodžiu, skrandžio kamšalas, sintetika.
K
klotilda 1386
2008-12-19 08:21 klotilda 2011-09-11 06-04

Loreta rašė:
Bet ar bandėt kas kada nors ne kepti vištos gabaliukus, bet virti aliejuje? Nepasakyčiau, kad labai riebu, taukiukai (jei jų išvis yra) išsilydo, o pati mėsytė gaunasi labai sultinga, gražios išvaizdos ir spalvos. Ir skonis puikus.

Loreta, gal galima plačiau smile
Mėsytė prieš verdant tikriausiai jau turi būti paruošta su prieskoniais?
Ar reikia kur nors volioti (miltai, krakmolas)?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui