Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2008-11-29 17:35 Elvusia 2011-09-11 06-02

individas rašė: O dieve, apsivalgiau cepelinais, ant viršaus užpyliau bokalą alaus ir gyvenimo harmonija susitygiavo.... Įdomu, o kiek kainuotu ateinanti virėja?

O kiek turi?
Individas Individas 8613
2008-11-29 17:57 Individas
Nu ta prasme, viena kartą per dieną. Kiek tai galėtu kainuoti? Nes sesutės kažkaip gaila... ji ir savu problemų turi užtektinai.
Tess Tess 20234
2008-11-29 20:50 Tess
Turiu labai daug karštai rūkytos žuvies. Nežinau ką ir gaminti.
Rytoj darysiu užtepėlę ant duonos: žuvys, virti kiaušiniai, svogūnas, majonezas. smile
Gal žinote salotų receptų. smile

Ir dar mano vyriškis sugalvojo valgyti vien ryžius. Neįsivaizduoju ką daryti. smile
Rytoj išvyrsiu ryžius, pakepinsiu šaldytų dažovių ir smaišysiu, gal dar padarysiu padažiuką (saldų) pagal Mantės receptą.
Ir svarbiausia jokios mėsos.
Loreta Loreta 28574
2008-11-29 20:54 Loreta
Man skanu tokia mišrainė - rūkyta žuvis, žali konservuoti žirneliai, svogūnas ir majonezas.
Tess Tess 20234
2008-11-29 20:57 Tess
Ačiū, tuoj viskas bus copy-paste.
Ir gaminsiu aš tą žuvį ilgai ir nuobodžiai smile
Dar yra ikrų, juos galvoju su sviestu išsukti, bus skanu. smile
Loreta Loreta 28574
2008-11-29 20:59 Loreta
Oi, riebu labai bus su sviestu.
O kokios žuvies ikrai?
Tess Tess 20234
2008-11-29 21:02 Tess
Tiesą sakant net nežinau. Gal kokia skumbrė smile
O daugiau net nesugalvoju ką su jais dar padaryti.
Loreta Loreta 28574
2008-11-29 21:05 Loreta
Tess, prajuokinai smile argi nepažysti skumbrės?
Šiaip abejočiau, kad skumbrė su ikrais.
jei žuvis riebi, tai galima su jos ikrais kotletukus iškepti, sumaišius su mėsos faršu.
Rolanda Rolanda 6896
2008-11-29 21:16 Rolanda
Arba įdaryti kietai virtus kiaušinius....
Arba kepti lietinius/blynelius su ikrais....
Ach, kaip norėčiau dabar!..... smile
Tess Tess 20234
2008-11-29 21:17 Tess
smile Nea, nepažįstu.
Na va žūvytė. smile

Ačiū, Rolanda. O tai su rūkytais ikrais bus skanu? smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-11-29 21:17 Elvusia 2011-09-11 06-02

Tess rašė:
Ir dar mano vyriškis sugalvojo valgyti vien ryžius.

Nupirk jam laukinių ryžių. Arba laukinių ir plikytų ryžių mišinio.
Aš, kai gaminu šiuos ryžius, paprasčiausiai juos išverdu, kad būtų birūs.
O prie jų patroškinu šaldytų daržovių.
Jokio riebalo nededu. Tik prieskoniukų.
Dietiškas maistas.
Rolanda Rolanda 6896
2008-11-29 21:21 Rolanda 2011-09-11 06-02

Tess rašė: smile Nea, nepažįstu.
Na va žūvytė. smile

Ačiū, Rolanda. O tai su rūkytais ikrais bus skanu? smile


Tess, man ta žuvytė panaši į strimėlę... Bet šiuo klausimu gal merginos iš pamario tiksliau nustatys! smile
O kiaušiniams įdarą, jei darau su žuvimi, visad naudoju tik rūkytą arba sūdytą. Tad ir šie ikrai turėtų tikti. Bet dėl visa ko pirmą kartą daug negamink!... smile
Loreta Loreta 28574
2008-11-29 21:22 Loreta
Tess, čia paprasčiausia rūkyta silkė smile
Arba strimėlė, bet labai didelė.
Tess Tess 20234
2008-11-29 21:25 Tess
Aaaaa, aišku. smile
Tai turiu didžiausią maišą smile
Loreta Loreta 28574
2008-11-29 21:25 Loreta
O čia tau kaip tik - ir ryžiai, ir silkė (tik recepte ji sūdyta, bet manau, kad tiktų ir rūkyta)
www.receptuknyga.lt/salotos-garnyrai/salotos-su-si...
Tess Tess 20234
2008-11-29 21:41 Tess
Ačiū.
Ar ilgai tokia žūvys gali išbuti šaldytuve? smile
Greitai nesuges?
Elvusia Elvusia 19998
2008-11-29 21:48 Elvusia
Jei tai karšto rūkymo žuvis - nerizikuočiau ilgai laikyt.
Bet, kita vertus, dabar žiema (beveik), tai žuvis gali pastovėt ir ilgiau. Nes garantuotai jos gabenimo sąlygos nebuvo pažeistos ir ji ilgiau išlieka saugi :)
Tess Tess 20234
2008-11-29 21:49 Tess 2011-09-11 06-02

Elvusia rašė: Jei tai karšto rūkymo žuvis - nerizikuočiau ilgai laikyt.

Taip, kartšo.
Gal per kokią savaitę suvalgisim. smile


Rolanda rašė: Arba kepti lietinius/blynelius su ikrais....

Rolanda, o kaip tu darai šiuos blynelius?
Tešlą sumaišai su ikrais ar įdaryti reikia lietinius?
Elvusia Elvusia 19998
2008-11-29 21:52 Elvusia
Svarbu laikyt ją pastovioje temperatūroje. Ir ne aukštesnėje, kaip +6.
Elvusia Elvusia 19998
2008-11-29 21:54 Elvusia 2011-09-11 06-02

Tess rašė:
Rolanda, o kaip tu darai šiuos blynelius?
Tešlą sumaišai su ikrais ar įdaryti reikia lietinius?

Iškepti lietinius blynelius, na tokius plonus, per visą keptuvę.
Po to suvynioti į juos ikrą.
Dėčiau dar kepinto svogūnėlio į tą ikrą.
Ir apkepti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui