Tininga rašė: Na, kai dėl vaisių, tai aš panašiai elgiuosi kaip Loreta13
Ta proga: turiu "guzą" skanios naminės varškės. Gal kas žinote kokį patikrintą gerą apkepo receptą? Ar varškės pyrago? seniai bekepiau... Bet teks prisiminti, bo mama naują pieningą karvutę įsigijo
Kaip tik užsirašiau tokio pyrago receptą.
Vis ketinu kepti.
gal tau pravers:
• Varškė, liesa 900 g
• Kiaušiniai 4 vnt.
• Grietinė, riebi 200 g
• Cukrus 150 g
• Citrina 1 vnt.
• Malti džiūvėsėliai 140 g
• Sviestas 70 g
• Vanilės esencija 2 lašai
• Aguonos 2 arb. šaukšteliai
• Vaisiai arba uogos (papuošimui)
1. Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertriname rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
2. Išlydome sviestą ir sumaišome su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai išdėliojame aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę reikia įkaitinti iki 150 laipsnių.
3. Kai „padas“ iškepė, ant jo pilame varškės įdarą ir šauname kepti. Orkaitės temperatūra turi būti ne daugiau 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių.
4. Kai pyragas iškepė, ant viršaus dar užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms.
5. Iškeptą pyragą atvėsiname (geriausiai per naktį). Prieš patiekdami papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.
6. Skanaus.