Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2009-05-27 18:44 Tess
O tą skisti taip pat pilti reikia? smile
Bandysiu, tikiuos pavyks. smile
Tess Tess 20234
2009-05-27 18:45 Tess 2011-09-11 06-17

vvirginija1 rašė: Nu nejuokauju....įmetu nuorodą bet ji neatsidaro kažkodėl smile

Norėjau prieš tai perskaityti pranešimą, o tų jį pašalinai. smile
Aga, ir aš bandžiau atidaryti, neveikia. smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-05-27 18:56 Elvusia 2011-09-11 06-17

Tess rašė: O tą skisti taip pat pilti reikia? smile
Bandysiu, tikiuos pavyks. smile

Pilu viską iš stiklainiuko.
Beje, į rankas buvo papuolę obuolių sultyse marinuoti burokėliai. Pirktiniai.
Labai skanūs šaltibarščiai gavosi :)
Tess Tess 20234
2009-05-27 19:03 Tess
Ania, o aš vis nedrįsau pirkti. smile Pabandysiu su tokiais ir aš kada. Dabar tai turiu paprastus - silpnai rūgšti.
Elvusia Elvusia 19998
2009-05-27 19:11 Elvusia 2011-09-11 06-17

Tess rašė: Ania, o aš vis nedrįsau pirkti. smile Pabandysiu su tokiais ir aš kada. Dabar tai turiu paprastus - silpnai rūgšti.

Man netyčia sūnus nupirko, kai čia kažkurį savaitgalį Petronele, važiuodama prie jūros, apie šaltibarščius prasižiojo.
Tada taip užsimaniau, kad nusiunčiau jaunuolį į parduotuvę. Parnešė jis tuos burokėlius obuolių sultyse.
Pradžioje apibariau, kad netiks. O, kai paruošiau barštukus, tokie skanūs buvo :)
Taip kad sėkmės, Tess.
Svarbu su meile pagaminti :)
Tess Tess 20234
2009-05-27 23:02 Tess
Na tikrai labai skani sriuba gavosi. Net skaniau nei su paprastais burokėliais smile
Manau, kad dar skaniau būtų jeigu virti su rūkytais kauliukais.
Reikia iki turgaus nuvažiuoti. smile
L
Loreta13 30842
2009-06-03 20:28 Loreta13 2011-09-11 06-18
Elvusia, čia jūs turbūt didžioji šeimininkėlė.
Žinoma, ir kitų prašau.
Gal kas galite padėti paskaičiuot (suskaičiuot) pagrindinių patiekalų poreikį kokiam nors vidutiniam baliukui.
Kokie 25 žmonės.
T.y., juk šeimininkės paprastai paskaičiuoja, kiek vienas žmogus gali suvalgyt ir išgert:))
Kad neišmest pinigų vėjais, bet ir nepristigtų.
Tarkime, 2 dienų pasibuvimui kiek reik:
silkės
žuvies
vištienos
šaltų užkandžių
mišrainių
vaisių
tortų ir panašiai smile
Karšti jau suplanuoti.
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 21:12 Elvusia 2011-09-11 06-18
Vaje, Loreta13, tuoj pasakysiu, kaip skaičiuoju aš :)
Paprastai galvoju, kiek žmogus gali suvalgyti per 2 dienas.
Silkės apie 70 g
Žuvies apie 100 g ( neparuoštos, tai bus gal šaldyta, gal koks karpiukas ar lydekiukas)
Šaltos mėsytės apie 100 - 150 g
Daržovių apie 500 g (čia vėl gi, priklauso nuo to, kas bus gaminama)
Arba, ruošdama salotas, paskaičiuoju vakarui vienam žmogui maždaug 150 - 250 g. jau paruoštų salotų.
Plius - karštas patiekalas.

Kai perku produktus pobūviui, tuo ir vadovaujuosi.

Kitas niuansas - toks, atrodytų, paprastas dalykas: kuriuo pobūvio metu pateikiamas karštas patiekalas.
Jei jis pateikiamas tik sėdus už stalo, visada šaltų užkandžių reikia mažiau. Nes, suvalgius karštą patiekalą, toliau jau tik užkandžiaujama ir stalas atrodo nenusiaubtas. Vadinasi, kaip ir nereikia nieko papildyti ant jo. Ir pobūvio pradžioje jis gali būti neperkrautas.

Visada daugiau suvalgoma, kai nevyksta judesys :)
Vėl gi, ruošdama pobūvį (svetimiems tokių neruošiu), žinau, kokie žmonės susirinks. Vadinasi, iš dalies, žinau ką jie mėgsta.
Kartais būna taip, kad šaltos mėsytės net neperku, nes žinau, kad valgys mano paruoštas salotas (kai kurias ruošiu su mėsa), silkutę ir žuvytę. O, jei dar karštą paduodu tik sėdus prie stalo, tai tų pačių salotų užsimano jau po 12 val, kai atsiveria "antras kvėpavimas" :)
O mėsos tik susiraitytų ir tiek naudos iš jų būtų :)

Bet kokiu atveju, pirkdama, vistiek nuperku daugiau.
Tas mūsų lietuviškas bruožas - kad tik netrūktų :)
L
Loreta13 30842
2009-06-03 21:26 Loreta13 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė: kad tik netrūktų :)
Vaje, kaip ačiū :))
Man to ir tereikėjo.
Reiks tik mišrainių kokių pora sugalvot.
Nes maniškės tinka tik mergaitėms:))
Vyrai paprastai tokių nelabai valgo.
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 21:33 Elvusia
Na, labai tokios "vyriškos" salotos:

Poras
Šviežias agurkas
K/r kumpis ar nugarinė
Majonezas
ANI ANI 673
2009-06-03 21:40 ANI
Pakartotinai peršu savo salotas( SUPJAUSTAI SMULKIAI KINIETIŠKĄ KOPŪSTĄ,ANT VIRŠAUS DEDI EILĘ SUPJAUSTYTŲ (apvaliai)KRABŲ LAZDELIŲ,ANT JŲ DEDI EILĘ KONSERVUOTŲ SUPJAUSTYTŲ GABALIUKAIS ANANASŲ,ANT VISKO EILĘ MAJONEZO IE ANT VIRŠAUS SU TRUPUČIU ALIEJAUS PAKEPINNI IKI RUDUMO SAULĖGRAŽAS IR APKLOJI VISĄ PAVIRŠŲ. Nu tikrai labai skanu ir puošniai atrodo ant stalo....Tikriausiai supratot,kad jų išmaišyti nereikia, kaip dediesi tai visko papuola...
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 21:43 Elvusia
Bėda tame, kad Loreta13 nemėgsta ananasų salotose :))))
L
Loreta13 30842
2009-06-03 21:46 Loreta13 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė: Bėda tame, kad Loreta13 nemėgsta ananasų salotose :))))
Na ir atmintis:)))
Vasara.
Matyt reik daugiau natūralių daržovių.
Kad nepavandenytų tos malošės:))
ANI ANI 673
2009-06-03 21:56 ANI
Tikrai nepavandeniuoja,bet paskanaut vertėtų,mane taip pat pavaišino ir kurios valgėm tai tą estafetę jau perdavinėjam ....aišku jei kažkurio produkto nemėgsti tai....Ai,ko aš čia kišu savo trigrašį nes man viskas skanu išskyrus sėmeninį aliejų,tai ar gali lygintis su ..... smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 22:03 Elvusia 2011-09-11 06-18

ANI rašė: Ai,ko aš čia kišu savo trigrašį nes man viskas skanu išskyrus sėmeninį aliejų,tai ar gali lygintis su ..... smile

Tik jau nereikia raudonuoti, ANI :)
Manau, kiekvienas patarimas kažkam būna naudingas :)

O sėmenų aliejus visai neblogo skonio :)
Net nulėkiau į virtuvę pasižiūrėti, kad neapgaučiau. Tikrai paskutiniu metu salotas ruošiu su šaltai spaustu sėmenų aliejumi.
Ir nieko, šeima neprotestuoja.
Nors, ką čia priprotestuos, kai darau tą retai :)))))
Džiaugiasi gavę :))))
L
Loreta13 30842
2009-06-03 22:09 Loreta13 2011-09-11 06-18

ANI rašė: tai ar gali lygintis su
Man irgi praktiškai viskas skanu:))
Tiesiog vaisius mėgstu atskirai.
Man saldūs dalykai skoniniu atžvilgiu nedera prie mėsos ar žuvies.
Bet tai gali būt ir išankstinė nuostata.
Žinau draugę, kuri bulvinius blynus valgo su cukrumi.
Netgi lašinius su medumi ragauja.
Na negaliu..:))))
Man net mėsos vyniotinis su persikais ar abrikosais - sugadintas.
Vienintelį, ką pamenu labai skaniai valgiau, tai prie elnienos pateiktą spanguolių (be cukraus, o gal koks simbolis jo ir buvo) uogienės padažas.
Buvo skanu.
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 22:17 Elvusia
Esu ragavusi bulvinius blynus su uogiene.
Uogienė gal bruknių buvo. Neprisimenu, nes valgiau gal prieš 22 metus.
Buvo skanu, bet kartot iki šiol noras neatsirado :))))

O salotos su ananasais arba vynuogėmis man skanu.
Ypač pomidorai, rūkyta vištiena, vynuogės, krapiukai ir majonezas.

Arba salierų lapkočiai, obuolys, ananasas ir majonezas.

Čia mano kasdienės salotos.

Reiktų pažiūrėti savo užrašus, nerandu kur mano stebuklinga žalioji knygelė.
Ten turiu receptuką tokių rimtų salotų su raudonuoju svogūnu, vyno actu, čiobreliais ir neprisimenu kokiu sūriu. Gal Fetos, nors neesu tikra. Ir dar kažkas dedama ten.
Svarbiausia, kad jas tikrai gaminau pati dukros išleistuvėms (prieš 3 metus), užsirašiau. O dabar reikia paieškot.
Visiems jos patiko.
Rasiu - įmesiu :)
Tininga Tininga 50021
2009-06-03 22:19 Tininga
Na, kai dėl vaisių, tai aš panašiai elgiuosi kaip Loreta13 smile

Ta proga: turiu "guzą" skanios naminės varškės. Gal kas žinote kokį patikrintą gerą apkepo receptą? Ar varškės pyrago? seniai bekepiau... Bet teks prisiminti, bo mama naują pieningą karvutę įsigijo smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 22:21 Elvusia 2011-09-11 06-18

Tininga rašė: Na, kai dėl vaisių, tai aš panašiai elgiuosi kaip Loreta13 smile

Ta proga: turiu "guzą" skanios naminės varškės. Gal kas žinote kokį patikrintą gerą apkepo receptą? Ar varškės pyrago? seniai bekepiau... Bet teks prisiminti, bo mama naują pieningą karvutę įsigijo smile

Kaip tik užsirašiau tokio pyrago receptą.
Vis ketinu kepti.
gal tau pravers:

• Varškė, liesa 900 g
• Kiaušiniai 4 vnt.
• Grietinė, riebi 200 g
• Cukrus 150 g
• Citrina 1 vnt.
• Malti džiūvėsėliai 140 g
• Sviestas 70 g
• Vanilės esencija 2 lašai
• Aguonos 2 arb. šaukšteliai
• Vaisiai arba uogos (papuošimui)
1. Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertriname rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
2. Išlydome sviestą ir sumaišome su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai išdėliojame aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepame orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę reikia įkaitinti iki 150 laipsnių.
3. Kai „padas“ iškepė, ant jo pilame varškės įdarą ir šauname kepti. Orkaitės temperatūra turi būti ne daugiau 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių.
4. Kai pyragas iškepė, ant viršaus dar užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms.
5. Iškeptą pyragą atvėsiname (geriausiai per naktį). Prieš patiekdami papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis.
6. Skanaus.
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 22:24 Elvusia
Bet šis, aukščiau įdėtas, neišbandytas.
O šiaip tai varškės apkepas - puikus maistas.
Dedu negailėdama kiaušinių, cukriuko, druskytės 3 kruopeles :), vanilinio, jei mėgstam - razinų.
Išplaku virtuviniu kombainu (be razinų), dedu truputį manų.
Manų kiekis priklauso nuo to, kiek dedam kaiušinių.
Kuo daugiau kaiušinių - mažiau manų.
Skardelę patepu aliejumi, pabarstau manais. Sukrečiu masę ir kepu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui