Pyragas su vištiena
Tešlai:
1 st miltų (įmaišiau 1/3 žirnių miltų)
100 g sviesto arba margarino
3-4 šaukš. šalto vandens (reikalui esant galit daugiau įpilt, matysit kaip minkysis)
Tešlos užteks maždaug 20 cm skersmens formai.
Miltus prasijot ant stalo, pabarstyt druska, ant viršaus dėt sviestą ir peiliu sukapot iki trupiniukų. Užpilt vandens ir suminkyt tešlą. Suvyniot į maistinę plėvelę, dėt šaldytuvan 30 min.
Įdarui:
Keptuvėj pakepint kubeliais susmulkintą vištienos krūtinėlę, kartu apkept vieną saldžiąją papriką, pabaigoje įdėt kelis šaukštus konservuotų pupelių pomidorų padaže ir pakepint, kad skystis truputį nugaruotų, įdėt druskytės, truputį prieskoniukų. Vėliau į atvesųsį įdarą įpjaustyt šviežio baziliko.
Šiaip jau įdarui tiks faktiškai viskas, ką randat šaldytuve, galit improvizuot :)
Užpilui:
2 kiaušiniai
0,75 ml grietinėlės
druskytė
Kiaušinius išplakti, porą šaukštų atidėti - reikės patepti pyrago pagrindą. Į kiaušinius įpilti grietinėlės, pabarstyti druskos.
Tešlą iškočiojam, dedam į pyrago formą, subadom šakute, kad neiššoktų pūslės ir kepam 10 min. Po to patepam plaktu kiaušiniu ir kepam dar apie 5 min.
Ant pyrago pagrindo dedam įdarą, užtarkuojam sūrio (geriausia kurio nors iš kietesnių) ir užpilam kiaušinio-grietinėlės plakiniu. Kepam apie pusvalandį.
Gausis kažkas panašaus: