Kulinariniai receptai

L
Loreta13 30842
2009-06-03 22:25 Loreta13
Mano paskutiniu metu mėgiamiausios - supaprastintos graikiškos:

Pomidorai
aliejus
pora skiltelių česnako
fetos sūris
Druskos nededu, o pipiriukų negailiu:))

Tik fetos sūrį perku tokiame mėlyname tetrapake, vokišką, dabar kažkur netoli 10 Lt kainuoja.
Jis toks minkštutėlis, kreminis.
Todėl labai skanus.

O tikresnės graikiškos, tai kažkodėl patinka labiau mergaitėm.
Tai ten dar ir agurkas, kinietiški kopūstai, alyvuogės, graikiniai riešutai.
Tininga Tininga 50021
2009-06-03 22:26 Tininga 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė: ...Varškė, liesa 900 g ...

Ačiū, mieloji. Būtinai rytoj pabandysiu smile

Bet žinai, ką dukra čia man dabar pasakė: "O kaip tu tą varškę suliesinsi? Juk močiutės varškė riebi?..." smile smile smile
Bet manau, kad gausis. Kaži, gal galima imti liesą grietinę tada?... smile

O kitąsyk apkepą bandysim. Mėgsta manoji šeimyna varškę, tai ir valgysim visaip. smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-03 22:28 Elvusia 2011-09-11 06-18

Tininga rašė:
Ačiū, mieloji. Būtinai rytoj pabandysiu smile


Beje, šio pyrago kepimo procesas buvo kažkur internete.
Tiesiog radau ir nusikopijavau.
Tuoj pasikuisiu :)

Va, radau:
susitikimevirtuveje.iki.lt/lt.php/receptai?id=99

O varškę paliesinti gali įpildama kefyro. Ypač jei ji sausoka.
Bet - riebi skaniau :)))
Tininga Tininga 50021
2009-06-03 22:29 Tininga 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė: O tikresnės graikiškos, tai kažkodėl patinka labiau mergaitėm.
Tai ten dar ir agurkas, kinietiški kopūstai, alyvuogės, graikiniai riešutai.

Tai ką čia tu dabar turėjai omeny? smile
I
IlonaD 6943
2009-06-03 22:33 IlonaD
Kepu tokį varškės pyragą. Trupininis.

Tešlai:
1. Sutarkuoju pakelį sviesto
2. Cukraus - kokie 3-4 šaukštai, galima vaikiškos kakavos, (žodžiu, cukrus pagal skonį)
3. Miltai - beriu tol, kol susiminko kieta tešla.
4. 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Tada tešlą - į šaldymo kamerą (kokiai 15-20min.)

Varškė:

apie 800-900g varškės išmaišau su kiaušinių ( kokių 3) tryniais + cukrus (pagal skonį) + vanilinis cukrus + citrinos žievelė. Išplaku baltymus iki purumo ir atsargiai išmaišau su varške.

Iš kameros išimtą tešlą daliname per pusę.
Puse tešlos su burokine tarka sutarkuojame į formos dugną, pilame varškę, ant viršaus - tarkuojame likusią tešlą.

50-60 min. 180laipsnių. Labai skanus gaunasi.

Produktus dedu "iš akies", bandymų ir klaidų būdu.
Petronele Petronele 18330
2009-06-03 22:34 Petronele 2011-09-11 06-18

Tininga rašė: Ta proga: turiu "guzą" skanios naminės varškės. Gal kas žinote kokį patikrintą gerą apkepo receptą? Ar varškės pyrago? seniai bekepiau... Bet teks prisiminti, bo mama naują pieningą karvutę įsigijo smile

Šitoj temoj buvo kažkada įdėtas "Varškės pyrago su rasa" receptas, esu išbandžius - man laaaabai skanus.
L
Loreta13 30842
2009-06-03 22:36 Loreta13 2011-09-11 06-18

Tininga rašė: Tai ką čia tu dabar turėjai omeny?
O tą, kad kai jas pagaminu pilnumoje pagal tikrą receptą, vyrai kažkodėl mažai ragauja.
Nežinau, kodėl jos jiems atrodo "moteriškos" :)))
Matyt patikimiausias salotų receptas - balta mišrainė.
Jei jau jos buvo, reiškia ir balius buvo :))
Tininga Tininga 50021
2009-06-03 22:42 Tininga 2011-09-11 06-18

Loreta13 rašė:

Tininga rašė: Tai ką čia tu dabar turėjai omeny?
O tą, kad kai jas pagaminu pilnumoje pagal tikrą receptą, vyrai kažkodėl mažai ragauja.
Nežinau, kodėl jos jiems atrodo "moteriškos" :)))
Matyt patikimiausias salotų receptas - balta mišrainė.
Jei jau jos buvo, reiškia ir balius buvo :))

Nu, žinai, namie aš irgi gal viena tas "pilnas" graikiškas salotas valgau smile Aš dar ir alyvuogių prisikraunu, o jie jų nemėgsta. Bet tavasis variantas sudomino. Pabandysiu irgi. Aš tai naudoju tą Fitaki sūrį, kur Maximoj yra, irgi toks kreminis minkštas.
Tininga Tininga 50021
2009-06-03 22:43 Tininga 2011-09-11 06-18

IlonaD rašė: Kepu tokį varškės pyragą. Trupininis.

Irgi neblogai skamba... smile
Tininga Tininga 50021
2009-06-03 22:45 Tininga 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė: Va, radau:
susitikimevirtuveje.iki.lt/lt.php/receptai?id=99

O varškę paliesinti gali įpildama kefyro. Ypač jei ji sausoka.
Bet - riebi skaniau :)))

Ačiū smile
L
Loreta13 30842
2009-06-03 22:45 Loreta13 2011-09-11 06-18

Tininga rašė: Aš tai naudoju tą Fitaki sūrį, kur Maximoj yra, irgi toks kreminis minkštas.
Tai čia turbūt tas pats :))
Petronele Petronele 18330
2009-06-05 19:43 Petronele 2011-09-11 06-18
Radau šiandien IKI naujieną, Mantingos šaldytas bandeles sufasuotas po 0,5 kg: su dešrelėm 8,99Lt ir su lašinukais 7,99Lt. O jau iškeptos kitam skyriui 16,99Lt kainuoja (su dešrelėm)
vovere vovere 25997
2009-06-05 21:18 vovere
o kažin jų tik iki yra? nebuvau užmačius niekad
Tess Tess 20234
2009-06-06 12:31 Tess
Darysiu šiandien cepelinus.
Problema tik tame, kad nemoku smile
Norėčiau sumaišyti žalias ir virtas bulves. O bulves virti su lupėnomis ar be? Kokios proporcijos? Kiek laiko virti? smile
O jeigu padartysiu jų daug bus galima užšaldyti? smile
vovere vovere 25997
2009-06-06 12:46 vovere
ašverdu su lupenom ir dažniausiai iš vakaro, tada kažkaip geriau sukimba smile išvirus malu su mėsmale, nereikia trinti.
virtų bulvių dedu šiek tiek mažiau nei žalių.
jei per daug bus cepelinų drąsiai galėsite užsišaldyti.
jei nekrakmolingos bulvės aš kartais dar kelis šaukštus krakmolo įdedu
Tess Tess 20234
2009-06-06 14:18 Tess
Ačiū, voveryte.
O ką dar reikia į bulvių masę dėti? smile
Kiaušinių, miltų?
Kokį faršą dedate? Turiu kepto, tai jį ir dėsiu smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-06 14:18 Elvusia
Nusunktos tarkės dedam 2 trečdalius, virtų bulvių 1 trečdalį.
Krakmolo dedu tik į vandenį.
Mėsa turi būti žalia. Tiesiog skaniau.
Į smulkintą mėsą dedu kepintų svogūnų, prieskonių ir pilu vendens.
Tess Tess 20234
2009-06-06 14:59 Tess 2011-09-11 06-18

Elvusia rašė: Nusunktos tarkės dedam 2 trečdalius, virtų bulvių 1 trečdalį.

O neišsileis? smile Galvijau, kad reikia milti ir kiaušinių ir dar įvairių produktų smile
Na vse einu į virtuvę.
vovere vovere 25997
2009-06-06 15:40 vovere
užkrėtei čia su tais cepelinais smile aš dabar "ekologiškas" salotas valgau (ridikėliai salotos krapai ir svogūnai) mmmmmmm kaip skanu smile
Aradija Aradija 10364
2009-06-06 16:13 Aradija
hm, o mes visada dedam kepinta farsa - mums taip skaniau - nesulimpa mesa tada i viena kukuli ir nereikia kai atpjauni valgyti atskirai tarkiu ir atskirai mesa smile dar kartais i ta kepinta su prieskoniais farsa ipjaustom kokios rukytos mesytes su lasinukais niam niam smile eh gaila mama dirba - nepriversiu isvirti smile o taip dabar uzsimaniau eh
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui