Keelle rašė: Sveikos, mergaitės
turiu namie kiaulienos gabaliuką nedidelį, tiesą sakant, net nežinau kokia ten tos kiaulaitės dalis yra
, tai va, turiu tą kiaulieną ir nežinau ką skaniai galima būtų iš jos pasigaminti, nes kai bandžiau pakepinti, kieta ir sausa gaunasi, plovo nemėgstu
gal kas kokį receptuką nesudėtingą žino?
aš dar ti pradedanti šeimininkė, be to, orkaitės neturiu
tai ką nors paprasto, ant keptuvės
būčiau laaaaabai dėkinga jums!
Kiaulienos ir obuolių ragu su čiobreliais
500 g kiaulienos, supjaustytos nedideliais gabalėliais;
2 š. miltų;
2 š. aliejaus;
2 smulkiai supjaustyti svogūnai;
2 susmulkintos česnako skiltelės;
1 puodelis obuolių sulčių (naudojau šviežiai išspaustas);
2 puodeliai sultinio;
3 morkos, supjaustytos nedideliais gabalėliais;
1 a.š. džiovintų čiobrelių;
½ a.š. džiovinto rozmarino;
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų;
2 vidutinio dydžio obuoliais;
druskos.
Mėsos gabaliukus apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje kelias minutes; išimti. Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūnus su česnakais. Sudėti atgal mėsą, morkas, užpilti sultimis, sultiniu ir suberti prieskonius. Užvirinti, uždengti ir
troškinti apie 40 min, kol kiauliena ir morkos suminkštės. Suberti nuluptus ir
stambiau supjaustytus obuolius, dar patroškinti apie 5 minutes. Pasūdyti.
Pateikti su makaronais, bulvėmis ar ryžiais.