Eina sau, tokį ilgą receptą surašiau ir neišsisiuntė
BISKVITAS:
250 g sviesto
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
100 g krakmolo (bet gali dėt vien miltus)
1 valg.š kakavos
1,5 arbat.š. kepimo miltelių
Kambario temperatūros sviestą ištrint su cukrumi ir tryniais. Po šaukštą įmaišyti iki putų išplaktus baltymus. Kepimo miltelius nugesinti šaukšteliu grietinės, įmaišyti į tešlą. Sudėti prasijotą miltų, krakmolo, kakavos mišinį. Maišyti atsargiai, kuo mažiau oro burbuliukų susproginės, tuo puresnis biskvitas gausis. Galima dar citrinos žievelės įtarkuot, geltonąjį sluoksnį.
Pilam į formą (jei reikia, suteptą sviestu) ir kepam 35-40 min. Iškepusį ir atvėsintą biskvitą perpjauti į tris dalis. Galima kepti po 1/3 tešlos, ilgiau užtruks, bet nereikės plaustyti. Tada keps trumpiau, apie 12 min.
BISKVITO DRĖKINIMUI:
Prieš užtepant kremą, biskvitą reikės sudrėkinti, galima ananasų arba apelsinų sultimis arba:
užvirinti stiklinę pieno, suberti stiklinę cukraus, truputį pavirti kol cukrus ištirps. Į atvėsusį sirupą įpilti šaukštą brendžio.