Kulinariniai receptai

Elvusia Elvusia 19998
2009-06-28 21:49 Elvusia
Druską dėkite prieš pat kepant.
L
Loreta13 30842
2009-06-28 21:59 Loreta13 2011-09-11 06-19

Elvusia rašė: Ir Loretos13 patarimas nedėti druskos - superinis. Druska sugadina visą reikalą.
Nerašiau aš :)))
RAJA
Nors druskos ir nededu.
Marinuoju dažniausiai su svogūnais ir garstyčiomis.
Svogūnus sumalu mėsmale arba Zepter smulkintuvu.
Jo turi būt daug.
Tokia tyrelė.
Ir į ją tradicinių garstyčių.
Nemažai.
Viskas.
Jokios druskos, nei pipirų.
Visko pakanka garstyčiose.
Girele Girele 9675
2009-06-28 22:02 Girele 2011-09-11 06-19

virgiuke rašė: O tai kaip mėsa be druskos?

Liuks smile Aš jau seniai į mėsą nebededu druskos, tik natūralius (be druskos ir gliutomatų) žolių prieskonius. Dar nei vienas, valgęs mano galimto maisto, nepasakė, kad jame truktų druskos smile Labiausiai prajuokino anyta -- ji ir silkę sūdo, o mano šašlyką valgė - "kaip gerai, skanu, kai daug druskos", o kai buvo pasakyta, kad ten jos nei kruopelės, tai ir liko nepatikėjusi... smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-28 22:08 Elvusia 2011-09-11 06-19

Loreta13 rašė: Nerašiau aš :)))
RAJA

Aha, tiksliai, pardon :)
Akies krašteliu į avatarą dirstelėjau ir pasirodė, kad jūs parašėte :)
V
virgiuke 1307
2009-06-28 22:20 virgiuke 2011-09-11 06-19

Girele rašė: tik natūralius (be druskos ir gliutomatų) žolių prieskonius.
Čia apie kuriuos prieskonius kalbama?
Girele Girele 9675
2009-06-28 22:37 Girele 2011-09-11 06-19

virgiuke rašė:

Girele rašė: tik natūralius (be druskos ir gliutomatų) žolių prieskonius.
Čia apie kuriuos prieskonius kalbama?

Svogūnai, česnakai, pipirai, lauro lapai malti, krapai, kmynai, raudonėlis, čiobrelis, kalendra, karis (arba geriau kurkuma) ir kt., taip pat kai kurie natūralūs prieskonių mišiniai (tik su jais reikia labai atsargiai, nes gali būti neprognozuojamas skonis).
Čia - bendrai prieskoniai, kai marinuoju šašlykus, darau keliais receptais (dauguma jų jau aprašyti) - labiausiai patinka svogūninis, nors beveik visada darau su pomidorų padažu (tai labiau įprasta daugelio skoniui).
Bet prieskonių (nededant druskos) principą naudojų gaminant VISĄ valgį. Žinoma, visiškai be druskos gaminant nepavyksta išsisukti, bet labai stengiuosi jos nedėti, nes druskos būtiną kiekį mes gauname su kitais produktais - perkamais mėsos gaminiais, duona, padažais, mineraliu vandeniu ir kt.
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-29 20:18 Elvusia
Pasidalinsiu savo kulinarinio "šedevro" receptuku.
Kaip tik dabar skanauju.
Žodžiu, tvanku, ir tingisi toje virtuvėje prakaituoti, tai aš kaip visada, "ant smūgio" :)))

Į puodą įmečiau kiaulienos šonkauliukų. Jiems pavirus, nuovirą išpyliau lauk. Vėl įpyliau švaraus vandenuko, įmečiau kelis lauro lapus, juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių.
Kol šonkauliukai, virė, supjausčiau gabalėliais kalakuto file ir pakepinau kartu su pomidorais ir pievagrybiais.
Tuomet suverčiau į puodą su šonkauliukais pakepintą kalakutieną su daržovėmis, įbėriau ryžių ir paskaitinėjau Tax'lt.
Gal po 20 min virtuviniu kombainu susmulkinau česnako (nemažai) ir suverčiau į puodą. Tuomet truputuką padruskinau (vos vos) ir įdėjau Adžikos.

Nu žinokit, net pavadinimą sukūriau: "Makliūzė" :))))

Ir, galiu pasakyt, labai skanu :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-29 20:27 Elvusia
Ir dar viena naujovė. Išbandyta.

Vasarą kažkaip mėsa nelabai lenda. O yra ir nevalgančių mėsos..
Tai va, išmėginome tarkuotų bulvių cepelinus su morkomis.
Kadangi geriame morkų sultis, ir lieka kalnai tirščių, pamėginome panaudoti juos įdarui.

Žodžiu, keptuvėje pakepinom tas tarkuotas morkas su sviesteliu (vos vos). Morkoms reikalingas riebalas, šitą žinom, ania?
Tuomet įmetėm žiupsnelį mairūno ir druskytės. Uvsio.
O toliau jau viskas taip pat, kaip paprastiems cepelinams. Tiesiog tos morkos naudojamos vietoj mėsos..
Na o šiandien išbandžiau kitą variantą. Tas pakepintas morkas lygiomis dalimis sumaišiau su vištienos faršu ir viriau cepelinus.
Žinokit,, tikrai skanu. Purus geltonas įdaras.

Pamėginkit :)
Petronele Petronele 18331
2009-06-29 20:51 Petronele 2011-09-11 06-19

Elvusia rašė: Į puodą įmečiau kiaulienos šonkauliukų.

Oi, kaip laiku tu čia pasirodei, pas mane puode veršiena kaip tik troškinasi, tik be morkų daugiau neturiu ką įdėt (velnio virėja, nieko nenusipirkau). smile O dabar priminei, kad dar porą pomidorų yra ir česnako :) Bus ir pas mane "Makliūzė", tik su grikiais :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-29 20:53 Elvusia
Nu žinok, antrą lėkštę valgau. Tikrai pavyko :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-29 21:27 Elvusia 2011-09-11 06-19

prosas rašė:
tai dviejų dienų maistas sukilo atgal iki lūpos ...

Turi bėdų su medžiagų apykaita?
Nelaikyk tiek ilgai maisto savyje :)))))

Ai, atvažiuotum į susitikimą, dėl tavęs gryną mėsos šmotą iškepčiau. Pati :)
Petronele Petronele 18331
2009-06-29 21:36 Petronele 2011-09-11 06-19

Elvusia rašė: Ai, atvažiuotum į susitikimą, dėl tavęs gryną mėsos šmotą iškepčiau. Pati :)

Ir dar cepelinų su spirgučių padažu. Mėsinių :)
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-29 21:43 Elvusia
Jau žinok, ir bulves pati nuskusčiau, ir išsunkčiau. Ir mėsytę pačią pačiausią parinktume.
Ania, Petrute?

O lašinukai spirgučiams ..... mmmmmm , jau dabar seilė tįsta. Su raumenuku, šalto rūkymo.


Prosai, gal susimilsi?
Petronele Petronele 18331
2009-06-29 21:54 Petronele 2011-09-11 06-19

Elvusia rašė: Ania, Petrute?

Aišku :) Man jau pačiai seilė nutyso beskaitant smile
Aradija Aradija 10364
2009-06-30 00:06 Aradija
aga, ir man apetita tokiu laiku sukelet smile
S
SSigute 1168
2009-07-02 07:53 SSigute
Patarkite, kaip sunaudoti sudžiūvusias saldžias bulkutes.
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-02 08:21 Elvusia 2011-09-11 06-20

SSigute rašė: Patarkite, kaip sunaudoti sudžiūvusias saldžias bulkutes.

Galite sumalti su mėsmale. Tik reikia, kad būtų traškiai išdžiūvę. Panaudosite maltinukų ar kepsniukų paniravimui.
Galite, pamirkius, sumaišyti su malta mėsa ir iškepti kotletukus.
urtele urtele 13511
2009-07-02 08:27 urtele 2011-09-11 06-20

SSigute rašė: saldžias bulkutes.

O jos nepagadins mėsytės skonio? smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-02 08:32 Elvusia 2011-09-11 06-20

urtele rašė:
O jos nepagadins mėsytės skonio? smile

Nea.
Daugumoje receptūrų yra cukriukas.
Žiūrėk, Urtele, kai sūdydavom dešriukes ar kumpelius, senais gerais laikais, dėdavome žiupsnelį cukraus.
Tiesiog, žinodama, kad bandelės saldžios, dedu daugiau prieskonių ir, jei reikia, druskos.

Darbe tik taip ir darom, kai per daug iškepam bandelių
Samajana Samajana 6091
2009-07-02 08:57 Samajana 2011-09-11 06-20

Elvusia rašė: Tiesiog, žinodama, kad bandelės saldžios, dedu daugiau prieskonių ir, jei reikia, druskos.

... kokia apgavikė smile ir aš dar raudonuoju, kad kai kur etikėtės klišėje tyčia praleidžiu ten vieną kitą nekaltą "natrio glutomatuką"
smile gerai ,kad paskaičiau...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui