virgiuke rašė:
Girele rašė: tik natūralius (be druskos ir gliutomatų) žolių prieskonius.
Čia apie kuriuos prieskonius kalbama?
Svogūnai, česnakai, pipirai, lauro lapai malti, krapai, kmynai, raudonėlis, čiobrelis, kalendra, karis (arba geriau kurkuma) ir kt., taip pat kai kurie natūralūs prieskonių mišiniai (tik su jais reikia labai atsargiai, nes gali būti neprognozuojamas skonis).
Čia - bendrai prieskoniai, kai marinuoju šašlykus, darau keliais receptais (dauguma jų jau aprašyti) - labiausiai patinka svogūninis, nors beveik visada darau su pomidorų padažu (tai labiau įprasta daugelio skoniui).
Bet prieskonių (nededant druskos) principą naudojų gaminant VISĄ valgį. Žinoma, visiškai be druskos gaminant nepavyksta išsisukti, bet labai stengiuosi jos nedėti, nes druskos būtiną kiekį mes gauname su kitais produktais - perkamais mėsos gaminiais, duona, padažais, mineraliu vandeniu ir kt.