Kulinariniai receptai

A
Amrita 895
2009-06-26 11:49 Amrita 2011-09-11 06-19

Tess rašė: Norėčiau iškepti žuvies tešloje.
Tik tešlą gaminti nemoku.
Bučiau dėkingą už receptuką. smile

Aš dedu kiaušini, pora šaukštų majonezo, prieskonių, druskos truputį, ir miltų, kol gaunasi panašaus tirštumo, kaip blynų tešla. Kiekiai priklauso nuo to, kiek tos žuvies ruošiesi kepti. Labai skanu. Majonezas neleidzia tešlai atsiskirti nuo žuvies. Taip pat kepu ir krabų lazdeles tešloje.
R
RAJA 983
2009-06-26 12:00 RAJA 2011-09-11 06-19

astuleee rašė: Tai bet kokio kitokio sauso vyno(rūgštaus). O su kečupo aš visada įpilu, kai marinuoju su majonezu. Galima ir citrinos sulčių pilt, man tada labai skanu. Ai, tinka viskas kas rūgštu. smile


Pabandykit tokį receptą:
1kg sprandinės
1kg svogūnų
2 pok "Saldvos"(būtent) prieskoniai šašlykams.

p.s. pirkti būna IKI parduotuvėse, tik žiūrėkit , kad nebūtų kiniški.
Ilgai marinuoti nereikia .Dar - nedėkit druskos,nes druska kietina mėsą.

Skanaus
R
RAJA 983
2009-06-26 12:03 RAJA 2011-09-11 06-19

Amrita rašė:

Tess rašė: Norėčiau iškepti žuvies tešloje.
Tik tešlą gaminti nemoku.
Bučiau dėkingą už receptuką. smile

Aš dedu kiaušini, pora šaukštų majonezo, prieskonių, druskos truputį, ir miltų, kol gaunasi panašaus tirštumo, kaip blynų tešla. Kiekiai priklauso nuo to, kiek tos žuvies ruošiesi kepti. Labai skanu. Majonezas neleidzia tešlai atsiskirti nuo žuvies. Taip pat kepu ir krabų lazdeles tešloje.


Kad tešla neatsiskirtų nuo žuvies, pirmiausia būtina apvolioti miltuose, paskui tešloje.
Z
zaika 3663
2009-06-26 12:03 zaika
Raja, o daugiau nieko neužpilti, taip sausai ir laikyt smile ?
A
Amrita 895
2009-06-26 12:05 Amrita
Šiandien per "Labas rytas" mokino kaip marinuoti šonkauliukus griliui.
Ten ėmė 1 kg šonkauliukų (3 asm), 3 skiltelės stambiai pjaustyto čenako, pusę galvutės smulkiai pjaustyto svogūno, smulkintų krapų, čiobrelio, šaukštą sojos padažo, prancūziškų garstyčių nepagailėti, nes jos švelnios, porą šaukštų aliejaus, druskos ir pipirų. Viską įtrinti į mėsą ir palikti kol grilis išsikūrens, apie pusvalandį. Kepant sudėti ant mėsytės visus prieskoniukus. Kepti apie 20-25 min. Atrodė labai skaniai.
Petronele Petronele 18330
2009-06-26 12:08 Petronele 2011-09-11 06-19
Ne į temą, bet įdomus receptas ir tinkantis iškyloms gamtoje:

Sūrio vyniotinis

300 g fermentinio sūrio.
Įdarui: 300 g varškės, 1 šaukštas grietinės, 300 g supjaustytos virtos vištienos, česnakų, žalumynų, riešutų, druskos, pipirų.

Įdarui susmulkinkite vištieną, česnakus ir žalumynus. Į varškę sudėkite grietinę, vištieną, žalumynus, riešutus, česnakus ir prieskonius, viską gerai išmaišykite. Fermentinį sūrį įdėkite į polietileninį maišelį ir užrišę virkite 15 min.
Išsilydžiusią masę išpilkite ant folijos ir iškočiokite, kol nesustingo. Ant sūrio sudėkite įdarą ir suvyniokite kaip vyniotinį. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekdami supjaustykite gabalėliais.
R
RAJA 983
2009-06-26 12:10 RAJA
Rankomis lengvai pamaigyti mėsą su priekoniais ir svogūnais, atsiranda savaime sulčių. Jei iš vakaro sumarinuosit, mėsa bus minkšta, sultinga ir kepsit 15 min.
Z
zaika 3663
2009-06-26 12:23 zaika 2011-09-11 06-19

RAJA rašė: Rankomis lengvai pamaigyti mėsą su priekoniais ir svogūnais, atsiranda savaime sulčių. Jei iš vakaro sumarinuosit, mėsa bus minkšta, sultinga ir kepsit 15 min.


būtinai pabandysiu smile
R
RAJA 983
2009-06-26 12:25 RAJA 2011-09-11 06-19

zaika rašė:

RAJA rašė: Rankomis lengvai pamaigyti mėsą su priekoniais ir svogūnais, atsiranda savaime sulčių. Jei iš vakaro sumarinuosit, mėsa bus minkšta, sultinga ir kepsit 15 min.


būtinai pabandysiu smile


Skanaus ir gero poilsio
2009-06-26 12:41 Kristiana__
Šašlykus marinuoju su kefyru arba mineraliniu vandeniu. Gazuotu.
Elste Elste 27356
2009-06-26 13:05 Elste 2011-09-11 06-19

Kristiana__ rašė: Šašlykus marinuoju su kefyru arba mineraliniu vandeniu. Gazuotu.


o mes šašlykus sumetam į paprasčiausią grietinę, biski pipirų, druskos ir viskas.
Valandą kokią pastovi ir užtenka. O mėsytė puri, minkšta -laaaabai skanu ir greitai.
Z
zaika 3663
2009-06-26 13:09 zaika
jooo smile pasijaučiau tundra, nes net negalvojau, kad taip daug įvairių marinatų yra, reiks dabar bandyt kiekvieną kartą vis naujai ir daugiau pasidomėt kulinariniais išradimais smile
Elste Elste 27356
2009-06-26 13:14 Elste 2011-09-11 06-19

zaika rašė: jooo smile pasijaučiau tundra, nes net negalvojau, kad taip daug įvairių marinatų yra, reiks dabar bandyt kiekvieną kartą vis naujai ir daugiau pasidomėt kulinariniais išradimais smile


smile viskas su laiku... Visi mes kažkada iš tos "tundros" išlindom smile smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-06-27 14:38 dianaaa
Prisiskyniau kibirą braškių smile gal kas kokią skanią uogienę ar šiaip ką nors skanaus žiemai rekomenduotų
vovere vovere 25997
2009-06-27 14:57 vovere
tiesiog užšaldyti arba trintas arba cielas, o kas liks suvalgyti
Aradija Aradija 10364
2009-06-27 16:07 Aradija 2011-09-11 06-19

vovere rašė: tiesiog užšaldyti arba trintas arba cielas, o kas liks suvalgyti

aga taip skaniausia - nemegstu braškių uogienės - sugadintos uogos ir tiek smile
dianaaa dianaaa 1637
2009-06-27 17:18 dianaaa
Bet šiandiena rodė per tv "Šeštadienio rytas" uogienę: braškės,bananai,rabarbarai ir cukrus uogienėms. Tai taip skaniai pagalvojau smile
vovere vovere 25997
2009-06-27 17:58 vovere
čia jau kas kaip labiau mėgsta
Elvusia Elvusia 19998
2009-06-28 21:41 Elvusia 2011-09-11 06-19

zaika rašė: jooo smile pasijaučiau tundra, nes net negalvojau, kad taip daug įvairių marinatų yra, reiks dabar bandyt kiekvieną kartą vis naujai ir daugiau pasidomėt kulinariniais išradimais smile

Kai reikia skubiai šašlyko, dedu viską, ko randu šaldytuve ar bare.
Jei yra, pilu alaus, gazuoto mineralinio, vyno.
Dedu garstyčių, kečupo, majonezo. Jei kažko neturiu, pilu pieno. Jei turiu - pjaustau citrinų, apelsinų, dedu smulkinto svogūno. Geriau būtų svogūnų sultys, bet labai jau tingisi jas daryti.

Ir Loretos13 patarimas nedėti druskos - superinis. Druska sugadina visą reikalą.
V
virgiuke 1307
2009-06-28 21:47 virgiuke 2011-09-11 06-19

Elvusia rašė: Ir Loretos13 patarimas nedėti druskos - superinis. Druska sugadina visą reikalą.
O tai kaip mėsa be druskos?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui