Oho kokia čia Klondaika....
Reiks su sprandine paeksperimentuot (labai mėgstu būtent sprandinę). O man labai patinka vienas sprandinės receptas (mano buvusios kolegės autorystė).
Paimi sprandinės gabalą ir nesupjaustai, bet įpjauni porcijas , gabalas turi likti ištisinis (maždaug 1/3 turi likt neįpjautas). Aš prieskonių ypatingų nenaudoju, tik pipirai druska ir daug česnako.jais ir įtrinu gerai. Tada reikia pasiruošt folijos gabalą (keliais sluoksniais), ant jo dedu mėsą. Prieš tai susipjaustau šiaudeliais saliero šaknį, saldžiąją papriką (kuo daugiau spalvų- tuo gražiau), morkas, obuolius (geriausiai rūgštūs). Ir vat tų daržovių (išskyrus obuolius) šiaudelių prikišu į įpjautą mėsą, Mėsos gabalas kaip ežiukas pasidaro. Obuolius ir likusias daržoves sudedu aplink (man patinka daug), Biški įpilu dar vandens, suvynioju ir į karštą orkaitę. Kiek kepu, ką aš žinau... kažkaip vietoj susiorientuoju, gal 45 minutes...Dar pabaigoje atvynioju foliją ir apskrudinu, tik atsargiai, kad nesudžiūtų.
Nežinau, man labai skanu