Kulinariniai receptai

Tess Tess 20234
2009-07-04 16:15 Tess
Petronele, kai pagaminsi parašyk ar skanus smile
Norėsiu ir aš.
Aš tai kepsiu drėgną šokoladinį pyragą šiandien smile
Petronele Petronele 18331
2009-07-04 17:50 Petronele 2011-09-11 06-20

Tess rašė: Petronele, kai pagaminsi parašyk ar skanus smile
Norėsiu ir aš.

Būtinai. Pyragą tik rytoj pjausiu, bet dar iškepiau pyragėlių, nes man citrininio įdaro liko (mano forma per maža pasirodo tam pyragui) - labai skanūs smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-04 18:02 Elvusia
Nu kaip aš jums pavydžiu, kad netingite kepti skanumynus.
Taip juos mėgstu, o kepti tingiu ir bėdą suverčiu prastai orkaitei.
Bet dabar apie ką kita.
Petroneles recepte radau "įkulti kiaušinį" arba "užminkyti tešlą į burbulą". Na, vien dėl šių išsireiškimų kyla noras kepti pyragą :)
Niemand Niemand 4934
2009-07-04 20:39 Niemand
Du mano asmeninės kūrybos receptai.

Greitas.

Ant aliejaus nestiprios ugnies pakepti daug smulkiai pjaustyto šviežio kopūsto kol suminkštės (kepant kopūstai sukrenta). Užmušti kiaušinių iš akies. Iš karto pilti kokio nors ketčupo (man patinka sodžiaus, bet čia skonio reikalas). Viską gerai išmaišyti ir toliau kepti iki pageidaujamos konsistencijos.
Papildomai galima dėti svogūnų ir/ar rūkytos dešros (prieš įmušant kiaušinius).
Tikslių kiekių ir laikų nežinau, darau iš akies. Bendroj sumoj padaroma per ~pusvalandį.

Negreitas.
4 didelės vištų kulšys.
biskį lašinių.
du dideli indeliai Vilniaus majonezo be priedų (būtinai Vilniaus).
didelis indelis Suslavičiaus švelnaus ketčupo (būtinai Suslavičiaus).
pora saujų džiuvėsėlių.
bulvės.
aliejus.
druska.

Vištų kulšis nuplauti. Kiekvienoje kulšyje lygiais tarpais padaryti 4-5 skersinius įpjovimus, išskaptuojant ploną juostelę. Lašinius supjaustyti plonomis juostelėmis. Po vieną juostelę įdėti į kiekvieną įpjovimą.
Į bliūdą supilti visą majonezą ir plakant pilti ketčupą (~80 % didelio butelio), kol gausis vientisą švelniai rausvos spalvos masė.
Paimti pakankamai didelio ploto indą, kad šalia viena kitos tilptų visos kulšys. Dugną plonu sluoksniu užpilti paruoštu padažu/marinatu, sudėti šalia viena kitos visas šlauneles. Viską užpilti likusiu padažu/marinatu, kad visos kulšys būtų padengtos.
Visą šitą gėrį pastatyti 24 valandom į šaldytuvą. (galima ir trumpiau, bet taip gerai nesigauna)
Kitą dieną ištarukti vištą ir pasiruošti pakankamo ploto kepimo blėką ar kitą indą. Vištos kulšis traukti po vieną, gerai iš visų pusių padažant į marinatą, iš visų pusių apibarstyti džiuvėsėliais ir dėti į kepimo blėką/indą. Likusį (o lieka nedaug) padažą/marinatą supilti tolygiai aplink ir ant kulšių viską plonu sluoksniu apibarstyti džiuvėsėliais.
Bulves nuskusti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalais. Ant kepimo blėkos patiesti foliją, ją tolygiai padengti aliejumi sudėti bulves (viena greta kitos, o ne šiaip suversti). Kiekvieną bulvę apibarstyti trupučiu druskos.
Vištą ir bulves patalpinti į orkaitę ir kepti. Višta ir bulvės iškepa per vienodą laiką iš akies.
Iškepus gauname tobulą patiekalą. Jei ką, lašiniai yra skirti tam, kad marinatas įsigertų į mėsą. Patiekale jų skonio nepajusite.

Ir daugiau kad apie vyrų kulinarinius gebėjimus nieko blogo negirdėčiau. smile
klem klem 3973
2009-07-04 20:50 klem
O - HO - HO smile smile smile
L
lorita 2757
2009-07-04 21:02 lorita 2011-09-11 06-20

Niemand rašė:
Ir daugiau kad apie vyrų kulinarinius gebėjimus nieko blogo negirdėčiau. smile


Gerai, kad tik jūs, vyrai, laimingi būtumėte virtuvėje gamindami valgį:)
Loreta Loreta 28574
2009-07-04 21:07 Loreta
Ar tas kulšes ir bulves kepti skirtingose bliekose?
Aš tai vienoj viską kepu, dar privarau morkų, porų ir t.t. - visokio bieso.
vovere vovere 25997
2009-07-04 21:38 vovere
skamba skaniai smile su tokiu patiekalu ir virtuvės daug neprišnerkši, tai vyrams pats tas smile
Petronele Petronele 18331
2009-07-04 21:42 Petronele 2011-09-11 06-20

Elvusia rašė: Petroneles recepte radau "įkulti kiaušinį" arba "užminkyti tešlą į burbulą". Na, vien dėl šių išsireiškimų kyla noras kepti pyragą :)

Jau turbūt nubėgai pagal Niemand receptą gamint, jo išsireiškimai dar krūtesni smile

Niemand rašė: Užmušti kiaušinių iš akies.



Jei rimtai, net nepastebėjau, internete radau net kelis to pyrago receptus, čia padariau vieno jų "copy", "paste" per daug nesigilinus ir tik dabar pamačiau kaip ten tešla užminkyta. Iš tikro tai ten kapota tešla turėtų būti.
Samajana Samajana 6091
2009-07-04 21:46 Samajana 2011-09-11 06-20

Niemand rašė: Du mano asmeninės kūrybos receptai.
Greitas.
Ir daugiau kad apie vyrų kulinarinius gebėjimus nieko blogo negirdėčiau. smile

Plius dar vienas...
...ir kad negirdėtumėm
Kiaulienos sprandinės supjaustai pliozais, kad būtų 1,5cm storio...kuo didesnis tuo geriau.
Įdedi kečupo šaukštą majonezo į lėkštės apačią ir dedi vieną gabalą mėsos...
užtepi ant jo vėl kečupo šaukštą ir majonezo ir ant jo gabalą mėsos
Taip visus sutepi...pabarstydamas netaupant Santa Marija prieskoniais mėsai
Dar ir kraštus apmozoju jei matosi mėsa
Paskiau padažas...du svogūnai šaukštas sojų padažo...šaukštas garstyčių ir trijų keturių didelių apelsinų sultys su tirščiais ir biskį krakmolo....druska pipirai pagal amžių arba skonį smile Svogūnus pakepi ant aliejaus sudedi garstyčias sojų padažą ...iį apelsinų sultis įdedam krakmolą..gaunasi ir be jo tik skystas... smile ir maišant supilama ant svogūnų ir įdedu grietinės iš akies.Viskas. grįžtam prie mėsos...Voliojam miltuose...ir pakepam kol pasidaro tokia nelabai lanksti visus gabalus atskirai vieną ir kitą pusę.Nevartant pakepei apvertei ir viskas.Paskiau patepi grietine ir volioji džiuvėsiuose kuo geiriau išvolioji tuo geriau ir vėl kepi jau (irgi nevartant smile )iki beveik apdega džiuvėsiai....Iškepta ...paskiau sudedi į indą užpili padažu uždengi arba ne (nes gerai gaudavosi ir be dangčio) ir į orkaitę pusvalandžiui.Viskas...Atsipjauni duonos ir valgai. Reikia atsargiai tik pjauti labai sultingi gaunasi...
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-04 21:46 Elvusia
Niemand per vėlai trinktelėjo šį receptą. Kaip tik kepiau šiandien vištienos kulšeles. Labai paprastai tai dariau.
Tik salotas šikarnas :)
Čia geri jo receptukai - virtuvėje ilgai neužtruksi, tai jau pliusas :)
Petronele Petronele 18331
2009-07-04 21:49 Petronele 2011-09-11 06-20

Niemand rašė: Ir daugiau kad apie vyrų kulinarinius gebėjimus nieko blogo negirdėčiau. smile

Niekada gyvenime :)
Keptais kopūstais (tik be kiaušinių) mane kaip tik vyras ir pavaišino, iki tol nebuvau net girdėjus, kad taip galima paruošti. O paskui aš jį įsimylėjau... smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-07-04 21:49 Elvusia
Klausykit, vyrukai čia kad užvertė receptais.
Nėr kur įsiterpt :)))
Šitas su sprandine irgi liuks. Matai, apelsinų sultyse tik lašišą gamindavau ir kartais šašlus raugdama įpilu.
Tokio, beje, dar negirdėjau.
Niemand Niemand 4934
2009-07-04 21:51 Niemand 2011-09-11 06-20

Loreta rašė: Ar tas kulšes ir bulves kepti skirtingose bliekose?
Aš tai vienoj viską kepu, dar privarau morkų, porų ir t.t. - visokio bieso.


Skirtingose arba izoliuotose. Bulvės turi kepti sausai.
Bet koks patiekalas iš daug komponentų jau yra blogis savaime (ne dėl sudėtingumo, o dėl virškinimo). Aš savo patiekaluose naudoju nedaug sudedamųjų dalių ir jokių arba nedaug prieskonių.
Loreta Loreta 28574
2009-07-04 21:58 Loreta
Na, tas daug komponentų - tai tik daržovės, man patinka jos visokios ir daug.
O apelsinų sultyse (plius trarkuotos žievelės) marinavau šonkauliukus.

Nu ką aš žinau - Samajanos receptas..... Tikriausiai 3 dienas gamino smile tiek daug visokių navarotų reikia daryti...
klem klem 3973
2009-07-04 22:07 klem 2011-09-11 06-20

prosas rašė: Man tai paprasčiau :)
Suvedžiau vyrų receptus į savo universalų maisto gaminimo prietaisą.
Manau, po dienos, kitos viską būsiu paragavęs :)))

Čia taip meiliai pačią vadinate smile smile
Samajana Samajana 6091
2009-07-04 22:13 Samajana 2011-09-11 06-20

Loreta rašė:
Nu ką aš žinau - Samajanos receptas..... Tikriausiai 3 dienas gamino smile

smile Sekmadienio pietūs...žiemos metu mano...pradedu daugiausia 8,00 ir niekada nesu pavėlavęs juos padaryti iki 12.00.Tai tai kur parašiau pusvalandis paruošimas ir padažas...dar tiek kiek trunka mėsos iškepimas. Jeigu tu mėsą kepi tris dienas...tai nors maistą gaminu tik kartą į savaitę smile galiu tvirtai pasakyti, kad tai stipriai per ilgai smile
Petronele Petronele 18331
2009-07-04 22:20 Petronele
Samajana, o tu mėsytės nemarinuoji, iškart ir kepi?
Loreta Loreta 28574
2009-07-04 22:36 Loreta
Aš tai tikrai ne visada marinuoju. Kartais to nė nereikia, ir net gadina mėsą.
urtele urtele 13511
2009-07-04 22:42 urtele
Kas pažystat šį prieskoninį augalą ?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui